Smakebit på søndag og noen bilder fra København :)

Heisann! Det er søndag og livet er fint sånn utenom at jeg herved er ferdig med ferie og i morgen skal tilbake i praksis og så er det tilbake til hverdagen. Heldigvis er praksisjobben veldig fin og hyggelig, tiden går fort og jeg driver med ting jeg liker og det eneste som egentlig er synd er at jeg må stå opp seks (men selv i helgene står jeg opp senest åtte så det burde gå greit) og at jeg har en praksis der jeg ser på dataskjermer hele dagen og så er jeg dum nok til å bruke alt for mye tid på internett, Nintendo og nettbrettspill før praksis og etter praksis på dagen så jeg blir alt for sliten i øynene. Men jeg har tenkt å lage en regel for meg selv om å ikke drive med spill på nettbrettet eller Nintendo 3DS på t-banen og å prøve å få gått mer spaserturer på ettermiddagene eller noe, det finnes jo alternativer selv om det er litt vanskelig å vite hva man skal finne på i stedet når man ikke egentlig har så stort nettverk nærmeste familie. Det ordner seg. 

Uansett føler jeg meg likevel ikke helt ferdig med ferie for alt første helgen i august skal jeg til Gøteborg med faren min, broren min, broren min sin samboer og vesle Olav og utover det så pleier jeg ofte ikke å føle at hverdag er skikkelig hverdag før nærmere september fordi det er da høstlige arrangementer begynner og slikt. 

Ellers tenkte jeg nå å være med på smakebit på søndag før jeg deler litt bilder fra København fordi yay, jeg har vært i København en tur denne uka.

Boka jeg leser nå er denne:

Bildet er lånt fra Goodreads-siden til boka som bildet er link til og boka er “Spinning Silver” av Naomi Novik.

Her er Goodreads sitt synopsis for denne boka:

Miryem is the daughter and granddaughter of moneylenders… but her father isn’t a very good one. Free to lend and reluctant to collect, he has loaned out most of his wife’s dowry and left the family on the edge of poverty–until Miryem steps in. Hardening her heart against her fellow villagers’ pleas, she sets out to collect what is owed–and finds herself more than up to the task. When her grandfather loans her a pouch of silver pennies, she brings it back full of gold.

But having the reputation of being able to change silver to gold can be more trouble than it’s worth–especially when her fate becomes tangled with the cold creatures that haunt the wood, and whose king has learned of her reputation and wants to exploit it for reasons Miryem cannot understand.

Personlig liker jeg denne boka, men jeg håpet på å like den enda litt bedre. For noen få år siden skrev nemlig Naomi Novik “Uprooted” som var en ganske eventyrlig bok som kanskje var min favoritt om jeg måtte velge én bok i 2015 og det var litt av grunnen til at jeg anskaffet “Spinning Silver” som skulle være litt i samme stil. Og på mange måter er fortellerstilen ganske lik, men “Spinning Silver” føles mindre fengende (skjønt det kan handle litt om at jeg nå har veldig mange andre bøker som det frister mer å lese på, men så foretrekker jeg å holde på med en bok om gangen) og er også mer forvirrende siden det er flere fortellerstemmer og ikke tydelig nok markert hvem som forteller når, noe som gjør at man må følge nøye med for å skjønne at “å, det er han som forteller nå ja”, noe som krever en tålmodighet jeg kanskje egentlig ikke har så mye av når det er over 25 plussgrader. Jeg tror egentlig jeg skulle lest denne boka på vinteren i stedet. På den positive siden er det fortsatt svært velskrevet og det er en veldig smart vri på en historie som er smått inspirert av “Rumpelstiltskinn”, men er noe helt eget. Og det er atmosfærisk og fascinerende, jeg bare gleder meg litt til å lese ut denne boka i løpet av i dag sånn at jeg kan lese noe som fenger mer.

Her er noen smakebiter:

?I am not your subject or your servant, and if you want a cowering mouse for a wife, go find someone else who can turn silver to gold for you.? 

*

Because that’s what the story’s really about: getting out of paying your debts. That’s not how they tell it, but I knew. My father was a moneylender, you see.

*

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*

Og nå tenkte jeg å dele noen bilder fra København-turen min 🙂

Her har vi en sidegate i Strøget i København der det var en fin gatelykt 🙂

Her har vi hotellfrokost <3

Hotellet hadde en lounge der man kunne forsyne seg fritt med alt man ser på dette bordet og drikke ikke vist på bildet og så bare sitte ute eller inne der og kose seg på kvelden for en ikke så alt for dyr penge.

Dette bildet ble tatt på Tivoli <3 Fineste fornøyelsesparken som finnes fordi den føles mer som en oase enn bare stress og mas og den er like koselig om man ikke kjører ting som om man kjører massevis med attraksjoner 🙂

Jeg var på museum 🙂

Og jeg kjøpte godteri og hjernetrim (og en skikkelig kul liten boks med spørsmål som man kan stille folk i sosiale sammenhenger hvis man er håpløs på small talk og syns det er mye mer interessant uansett å vite hva som for eksempel er noens yndlingsbok enn hvor de jobber) og viktigst av alt!

Bøker!!! Mer spesifikt engelske ungdomsbøker der jeg gleder meg særlig til å lese Geekerella fordi jeg har hørt at den er veldig underholdende, The house with chicken legs fordi den har nydelige illustrasjoner (og sånt elsker jeg) og Undead Girl Gang fordi der noen bøker starter med et sitat fra et dikt for eksempel eller noe sånt så er sitatet valgt av forfatteren før romanen begynner en setning fra musikalen Into the Woods (noe som er pluss i boka om man er en musikalgeek sånn som meg). Og så har jeg hørt at Wild Beauty er vakkervakkert skrevet og Perfect Ten har en person i enhjørningsmaske på coveret som gjorde meg nysgjerrig så yay 🙂

Og nå skal jeg på biblioteket neste lørdag og jeg kan titte rundt i bokhandler i Gøteborg om to uker så jeg tror egentlig at jeg vil ha nok å lese på for en god stund fremover (også har jeg fortsatt gavekort på Ark Bokhandel til verdi av litt over 1000 kr igjen hvis det dukker opp noe annet essensielt litteraturmessig sett, tjihi) =D 

*

Uansett, neste innlegg kommer om noen dager og vil antakelig handle litt om noen av bøkene jeg har lest denne sommeren. Vi bables og god fornøyelse 🙂

10 kommentarer
  1. Jeg liker virkelig godt Naomi Norviks bøker. Jeg har lest alle som er oversatt til norsk men har tenkt å lese resten og 🙂 Så gøy å være i København, det kunne jeg også tenkt meg 🙂
   Ha en riktig fin sommersøndag!

  2. Fantasybok antar jag. Dålig på att läsa såna, tycker ju riktiga livet är minst lika spännande, med undantag för dystopier! Tack för spännande smakbit

  3. Det var länge sen jag var i Köpenhamn! Jag bodde i Malmö några år för ca 20 år sedan. Det är lätt hänt att fastna framför skärmar, jag hoppas du kommer på något knep som du trivs med!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg