Mamma Mia 2 :)

Heisann! Det er skikkelig sent og jeg skal legge meg straks, men først tenkte jeg å dele et raskt lite blogginnlegg.

Og siden sist har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg har vært på biblioteket og lånt syv bøker og slikt er alltids kjekt. Dessuten har jeg spilt alt for mye Nintendo og gledet meg over de første tre episodene av den nye sesongen av Orange is the new black. 

Og så har jeg sett denne filmen:

Og nå tenkte jeg å poste en anmeldelse av Mamma Mia 2 før neste innlegg kommer om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Mamma Mia 2: Here we go again

Jeg og den første Mamma Mia-filmen har hatt et stormfullt forhold. Først likte jeg den veldig godt da jeg så den på kino med moren min, deretter hadde jeg en periode der jeg ble ganske påvirket av filmkritikere på Youtube som var temmelig negative overfor Mamma Mia, så innså jeg at det var dumt å bli påvirket av filmkritikere fordi det viktigste var hva jeg mente selv og landet på min nåværende konklusjon som er en nøytral posisjon der jeg anser det som en klar firer terningkastmessig sett.

Og på en måte var forholdet mitt til Mamma Mia 2 litt i samme dur, bare at her startet jeg med å være skikkelig skeptisk før jeg for en måneds tid siden nådde en mer nøytral posisjon der jeg var sånn «hm, det kan kanskje være gøy å sjekke ut sånn for moro skyld» før jeg fra for to uker siden har vært mer «å, jeg vil se denne filmen skikkelig mye, la oss se den og sammen, mamma», noe vi altså gjorde i dag. Og jeg liker faktisk denne oppfølgeren skikkelig godt.

På mange måter er Mamma Mia 2 en ganske banal og unødvendig film og jeg innser at en svakhet er at mange av de beste og mest interessante Abba-sangene ble brukt i den første filmen (noe filmskaperne åpenbart må ha skjønt og siden noen av sangene fra første filmen brukes også her), men i noen tilfeller bare gir man seg hen til en film og koser seg selv om man objektivt sett innser at det ikke egentlig er en så veldig sterk film i det store og det hele.

Og for min del så hadde jeg det jo veldig gøy, selv om kino-opplevelsen ble litt amputert av at det å svette i hjel av varme distraherer litt fra å føle nok følelser (jeg skulle gjerne blitt rørt av en scene sent i filmen som nok var ment til å være rørende, men der og da lengtet jeg mest etter luft) sånn ellers. For dette er en film som underholder og sjarmerer og som har godt skuespill, god sang og pene, så vel som sympatiske skuespillere i tillegg. Særlig elsket jeg Waterloo-scenen, men jeg likte det meste i grunnen. Det er også en bedre story her enn i den originale Mamma Mia sånn jeg ser det og jeg likte hvordan det gled sømløst mellom hovedplottet om Sophie og hotellet hun skal åpne og flashbacksene om Donna og de tre mulige fedrene til Sophie.

(Dessuten koste jeg meg med matematikk i kinosalen fordi det etableres at Sophie er 25 år i filmens nåtid og det betyr at nåtiden er i 2005 siden det også etableres at Sophie er født i 1980, basert på at flashbacksene med Donna og de tre mulige fedrene er fra 1979. Når det også etableres at Cher hadde en affære med Fernando i 1959 betyr det at Donna antakelig ble født i 1960 og siden Donna spiltes av Meryl Streep satt jeg og frydet meg over at dette innebærer at Meryl Streep antakelig spilte en karakter som er yngre enn moren min, som er født i 1958. Jeg tenker for mye, jeg klarer ikke å skru av hjernen mens jeg er på kino.)

Og denne anmeldelsen er muligens litt rotete, men i alle fall likte jeg denne filmen, jeg syns den var sjarmerende og kul og underholdende nok i massevis (selv om jeg fortsatt liker originale musikaler bedre enn jukebox-musikaler), jeg syns Cher var kul, jeg syns de som spilte de mulige pappaene til Sophie som unge var gode eye candy-tilfeller, jeg liker at alle involvert i denne filmen åpenbart koste seg masse og jeg liker at Pierce Brosnan var bevisst sine begrensninger og sang mye mindre enn i den første filmen (han er langt flinkere til å være kjekk enn til å synge).

Og jeg hadde det i det hele tatt så gøy at jeg føler for å være ganske snill og gi terningkast 5, godt hjulpet av atmosfære og fotografi som også var helt topp.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg