Syv favorittsanger fra Crazy Ex-Girlfriend og bonusmateriale :)

Heisann! Siden sist har jeg lest ut en bok og begynt på en annen, jeg har gjort nye forsøk på å være et skrivende menneske, jeg har fargelagt i vei og jeg har hatt nok kinopluss-poeng til at jeg kan se filmen “Den store stygge reven” på kino på lørdag gratis (yay og ellers yay for animasjonsfilm som i hovedsak er håndtegnet med en akvarellaktig tegnestil som var det som vekket min interesse mest da jeg så posteren). Utover det så er det ikke så mye spennende å nevne, men ja, livet er ålreit nok og jeg finner på fine ting. 

Men siden det egentlig ikke finnes noe fryktelig episk og oppsiktsvekkende å blogge om så kan jeg jo finne på noe gøy og siden jeg for tiden har nye gjensyn med de to første sesongene av Crazy Ex-Girlfriend på Netflix mens jeg lengter etter at tredje sesongen skal bli tilgjengelig der, så kan jeg lage en Crazy Ex-Girlfriend-liste. Her tenkte jeg å trekke frem mine syv favorittsanger fra alle tre sesongene (for jeg har sett masse klipp fra tredje sesong på Youtube, jeg har bare ikke fått sett hele episoder enda) i tilfeldig rekkefølge fordi dette er den beste serie-oppdagelsen min i 2018 og lister er kos. Da setter jeg i gang 🙂

Topp 7 sanger fra Crazy Ex-Girlfriend i følge meg i tilfeldig rekkefølge

1)  You stupid bitch

Dette var på mange måter sangen som gjorde meg til skikkelig fan av denne serien. For jeg er veldig glad i sanger der melodien og teksten forteller forskjellige historier og her har vi en melodi som er en episk Whitney Houston møter Eurovision-ballade, noe som føles håpefullt, mens teksten er skikkelig pessimistisk og selvhatende. Og det er lett å kjenne seg igjen i aspekter ved denne sangen og for min del kjenner jeg meg aller mest igjen i den delen der hun synger om alle tingene hun er og så nevner hun ting som er irrelevant i forhold til situasjonen og legger på enda mer på en måte jeg tror de aller fleste kan kjenne seg mer igjen i enn ønskelig. Man forstår Rebecca så veldig godt i denne scenen, en scene som veldig godt setter ordet på følelsen når man er skikkelig misfornøyd og skuffet over seg selv.

2) Stuck in the Bathroom 

Denne sangen er visstnok en parodi på en rap-sang eller noe sånt som jeg ikke kjenner til, men for meg er dette bare en sang som jeg finner usedvanlig underholdende. Her synger karakteren Heather, som er kjennetegnet av å være skikkelig smart og sarkastisk, men også skikkelig uvillig til å gjøre en innsats for noe som helst, og så forteller hun ting som skjer etter hvert som de skjer på en måte som man skulle tro ville være irriterende, men det er bare veldig moro. Yay!

3) I could if I wanted to

Et aspekt med meg som jeg ikke er så stolt av er hvordan jeg ofte kan være bedagelig og perfeksjonistisk samtidig, noe som er en litt håpløs kombinasjon. Det handler om at jeg er ganske lat og avslappet mye av tiden, samtidig som jeg er ambisiøs og vil være skikkelig flink til det når jeg prøver på noe. Og så har jeg skikkelig lyst til at den “være skikkelig flink”-greia skal være et naturlig talent fordi å jobbe masse med noe for å bli skikkelig flink til noe er overveldende og vanskelig og denne sangen handler om hvordan Greg har et ganske liknende problem. For ham er det enda verre, jeg har i alle fall noen ting der jeg virkelig prøver å forbedre meg som skriving (jeg skriver kanskje ikke massevis alltid, men det er jo noe jeg alltid kommer tilbake til), tegning og fargelegging, mens han ikke prøver i det hele tatt og bare tenker at om han hadde gjort sitt beste kunne han sikkert fått til hva som helst, han bare gidder ikke å prøve for da risikerer han ikke å finne ut at han tok feil, men det er likevel relatert til denne bedagelige perfeksjonismen som jeg selv noen ganger føler på. Og så er denne sangen bare så flott filmet og fremført og jeg digger den 🙂

4 – The miracle of birth

Donna Lynn Champlin som spiller Paula er en av denne seriens mest begavede vokalister og her stråler hun i en sang som har en sååå koselig og sympatisk melodi, men så er teksten skikkelig ekkel og lite appetittvekkende og alt for detaljert angående fødsel og sånt og så er denne kontrasten mellom det engleaktige og det direkte selve sjarmen og det på et vis som gjør denne sangen usedvanlig artig å lytte til og se på selv om den understreker hvor mye en fødsel er noe helt annet enn et mirakel og det til gangs. 

5 – Thought bubbles

Jeg elsker at denne sangen er en sånn reggae-pop Jason Mraz-aktig dings melodimessig sett, det er liksom så laid back og kult, og så handler teksten om tankemønstre og å sette seg fast i dem. Dessuten viser denne scenen en annen side ved karakteren Josh, som er velmenende, men ganske naiv og ikke blant de smarteste, men her ser man at grunnen til at han ofte ikke tenker så mye er at han havner i scenarioer som dette med tankekaos når han først tillater seg å tenke og da er det kanskje lettere å la være. Og så liker jeg hele estetikken ved dette klippet, hvordan det er ting som er animert her og slikt. Og jeg bare liker denne melodien veldig mye 🙂

6 – Tell me I’m okay, Patrick

Rachel Bloom som spiller Rebecca synger særlig fint i denne sangen, men utover det så handler appellen her for meg om at denne sangen bare er så veldig, veldig skjønn og sår. Det er en annen sårhet enn i You Stupid Bitch, men det er like sårt fordi alle har øyeblikk der de vil at noen skal gi dem en bekreftelse på at de er ok, bare fortelle dem at de kommer til å få til det de vil. Hvor mye man tror det varierer jo med situasjonen og noen ganger er man litt skeptisk (og så kjenner jeg meg så mye igjen i rantet hennes om å ikke vite hvordan man skal være normal og at alle andre har en manual fordi ååå som jeg har kjent den følelsen selv). Og så er dette en sang som har en skikkelig fin melodi og som ellers er herlig filmet, dessuten liker jeg at Patrick spilles av Oz fra Buffy 😉

7 – Settle for me

Greg har sine problemer og er langt i fra perfekt, men det er noe med å se Santino Fontana som spiller ham synge basically hva som helst som gjør at man glemmer det. Her for eksempel i en sang som er så klassisk Hollywood og det på en særdeles sjarmerende måte som jeg elsker. Jeg liker melodien her, teksten og utover det bare  hvordan denne sangen gir en lyst til å velge Greg, helt uten å føle at det er synonymt med å “settle for” noen fordi dette er så fint.

*

Det er ellers mange andre sanger som er supre, men dette er nok de jeg liker best altså =D Som bonusmateriale har vi her:

– Let’s have intercourse

Nathaniel er ikke særlig sympatisk, men denne sangen er likevel veldig underholdende og han skal ha at han synger fint selv om er litt håpløs.

og 

– This is my movement

Valencia er en karakter som gjennomgår en enorm utvikling gjennom sesongene og det fine er at i denne scenen fra sesong 3 så ser vi fortsatt at hun dypest sett er en ganske selvsentrert person med litt for høye tanker om seg selv, men hun brenner også for ting og er mer enn bare den overfladiske personen man tenker først. Og så synger hun veldig fint og så er dette en sang som i bunn og grunn handler om bæsj, men gir seg ut for å være dyp og meningsfull og det er en type humor som funker for meg.

Yay!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg