Smakebit på søndag og annet fint :)

Fin ting: neste uke blir skikkelig super =D For det er Groruddalen Litteraturfestival (ny litteraturfestival i år) omtrent hele uka sånn at de har mye interessante arrangementer som er gratis og det er jo kjekt, men enda mer viktig: PHANTOM OF THE OPERA(!!!) på Folketeateret førstkommende onsdag og jeg gleder meg så mye at det bobler over. Og det irriterer meg riktignok at jeg vet at både Aftenposten, Dagsavisen og Dagbladet har anmeldt forestillingen i anmeldelser som er postet på nett, men gjemt bak betalingsmur sånn at jeg ikke får lest dem, men planen er nå å gå innom Stovner Bibliotek hver dag fremover og bla raskt gjennom de nevnte avisene i håp om å finne anmeldelser på trykk til slutt. Ellers så er det jo Oslo Kulturnatt og det er jo alltid kos selv om man dessverre ikke kan klone seg selv og med det få med alt man har lyst til å få med seg (min plan er væffal å se Bårdar-opptredenen, utover det får jeg se hva jeg bestemmer meg for). 

Og ellers så er Stjernekamp kult selv om Heine var forhåndsfavoritten min og ikke har overbevist helt i ettertid, dvs. har han blitt degradert fra favorittposisjon. Selv har jeg blitt svært positivt overrasket av Ole og Ulrikke og nå heier jeg mest på Hilde Louise som jeg syns var skikkelig kul under gårsdagens hip hop-kveld selv om dommerne var skikkelig kritiske:

Det skal innvendes at det dommerne var mest negative til var cabaret/musikal-stilen til fremførelsen, ting som jeg likte fordi cabaret og musikaler er mye mer min greie enn hip hop. Men jeg syns dette er så gjennomført profesjonelt og mens man ser at Hilde Louise egentlig ikke er en rapper så er hun den flinkeste til å tilpasse sanger hver episode til sine egne styrker og begrensninger. Jeg syns dette var veldig stilig 🙂

Ellers så tenkte jeg nå å være med på smakebit på søndag og boka jeg leser for øyeblikket er:

(Bildet er lånt av og linker til Goodreads.)

Det er boka Radio Silence av Alice Oseman (som er et sånt geni som ga ut sin første bok da hun var tyve og da var det en bok hun skrev som 17-åring, jeg er så imponert av folk som har noe de bare vet at de vil gjøre mer enn noe annet og så jobber de hardt for å få det til og så får de det til og det raskere enn de fleste) og forfatterens andre bok. Og selv leste jeg forfatterens førstebok, men ble ikke helt overbevist. Radio Silence derimot er veldig fascinerende og herlig genuin. 

Her handler det om tenåringsjenta Frances som tilsynelatende bare bryr seg om skolearbeid, men har en hemmelig lidenskap overfor pocdasten Universe City (en podcast som etter det jeg har lest er tydelig inspirert av Welcome to Night Vale, sistnevnte noe jeg fortsatt har planer om å sjekke ut flere episoder av når jeg får tid og mulighet) og som ender opp med å samarbeide med skaperen av Universe City, Aled, som blir en veldig god venn. Så skjer det ting som setter vennskapet deres på prøve og så handler det om hvordan Frances finner ut at hun kanskje har andre drømmer og er noe mer enn bare skoleflinke Frances og utover det så er ikke dette en bok der handlingen er det viktigste. Det er mer hvor relaterbar denne boka er som man sitter igjen med for her kjenner man seg igjen i aspekter ved flere karakterer og at forfatteren er ung selv og vet hvordan det er å være ung merkes i hver replikk, hver setning. Og så er det diversitet (aseksuelle karakterer, homofile og bifile karakterer, hovedpersonen er halvt britisk og halvt etiopisk osv.) og det føles naturlig i stedet for nå krysser jeg av det og det på en sjekkliste liksom. Og jeg syns ikke boka er like velskrevet hele veien og kan se svakheter ved dramaturgien og slikt, men det gjør ingenting siden hovedfølelsen boka gir er følelsen av å bli sett og det gjør denne boka veldig skjønn og veldig verdt å lese 🙂

Her er noen sitater:

I wonder sometimes whether you’ve exploded already, like a star, and what I’m seeing you is three million years into the past, and you’re not here anyore. How can we be together here, now, when you are so far away. When you are so far ago? I’m shouting so loudly, but you never turn around to see me. Perhaps it is I who have already exploded. Either way, we are going to bring beautiful things into the universe.

*

?This is real, this is me,’ I said. 
She blinked. ‘Did you just quote Camp Rock at me? That’s not very pop punk.” 
‘I’ve gotta go my own way.’ 
‘Okay, firstly, that’s High School Musical…? 

*

?You’re an idiot,’ said Mum, when I relayed to her the entire situation on Wednesday. ‘Not an unintelligent idiot, but a sort of naive idiot who manages to fall into a difficult situation and then can’t get out out of it because she’s too awkward.? 

*

?And I?m platonically in love with you.?
?That was literally the boy-girl version of ?no homo?, but I appreciate the sentiment.?

*

Man finner flere smakebiter hos Astrid Terese 🙂

*
Ellers har jeg ikke så mye spennende å nevne utenom at jeg ikke vet helt hva som er poenget med tirsdagsmorgener lenger etter førstkommende siden siste episode av nyeste SYTYCD-sesongen er i morgen kveld og at jeg er veldig glad jeg har De Blob 1 og 2 på Switch nå selv om det er farlige spill fordi hver bane, om man prøver å få alt, tar opp mot to timer så det sluker veldig mye tid. Og igjen, jeg gleder meg til ons

10 kommentarer
  1. Hej, jag tror ärligt att jag är för gammal för att kunna ta till mig denna världsbild…känns väldigt avlägset. Även om jag inte är inskränkt utan försöker lära nytt varje dag. Tack för smakbit

  2. Takk for smakebiten! Hørtes ut som ei interessant bok.
   Jeg har faktisk sett både gårsdagens episode av Stjernekamp og episoden før dét igjen, og jeg syns også Hilde Louise var veldig kul i hip-hop! Sjøl var jeg enig med dommerne i at Ella Marie og Ole var kveldens beste, men syns altså at Hilde Louise fikk litt vel har medfart, syns hun var mye bedre enn dritkjedelige Chris, for eksempel. Sjøl heier jeg vel egentlig ikke mer på noen enn noen andre, det er mer sånn at jeg har forskjellige favoritter til forskjellige sjangre, på en måte. Men Ole kjenner jeg jo litt til fra før, da, i og med at han er med i et metalband som Jørgen er veldig fan av, og jeg syns han var blant de beste som nevnt både i hip-hop og i country, så han er nok væffal definitivt en av dem jeg vil se bli med helt til slutten. Faktisk er nok Heine den jeg liker aller minst av dem, men han er i det minste litt underholdende, noe som ikke syns gjelder Chris og Alexander. Håper en av de to går ut neste gang.
   Jeg har også tenkt meg på Kulturnatt i år, og kjenner meg igjen i det å ville altfor mye på altfor liten tid. Den eneste noenlunde spikra planen jeg har, er å se Donnie Darko på utekino. Det er en av mine absolutte yndlingsfilmer, jeg har sett den mange, mange ganger, og så er det alltid helt sykt stemningsfullt å være på utekino. I fjor så jeg jo Nosferatu med livemusikk som utekino oppe på Frysja, det var magisk!
   Forresten så har Jørgen vært med på å sy kostymene til Phantom of the Opera, det er jo morsomt! Han har allerede sett forestillinga, og den er visst helt sinnssykt pen når det gjelder scenografi og nettopp kostymer (man har lov til å syns det selv om man har vært med på å lage dem, ikke sant?).

  3. Så gøy med litteraturfestival!
   Alice Oseman har jeg ikke lest før, så takk for tips. Jeg er enig i at hovedfølelsen under lesingen er det viktigste 🙂

  4. Vær så god angående smakebiten 🙂 Og boka er verdt å sjekke ut.
   Kult at du har sett litt av Stjernekamp (og Ole spiller metall og altså, her er det et vidt spekter) og vi er faktisk ganske enige ser det ut som. Og jeg liker Chris aller minst, men er for så vidt enig i at Alexander er ganske kjedelig.
   Gleder meg ellers til Oslo Kulturnatt selv om jeg enda ikke har bestemt meg helt for hva som er planen min der og oi, så tøft at Jørgen har vært med på å sy kostymene til Phantom of the Opera, kun basert på bilder alene ser de superflotte ut. Og man har helt lov til å syns kostymer er sinnsykt pene selv om man har vært med på å lage dem selv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg