Endling og annet fint :)

Heisann! Det er tirsdag og det mest imponerende siden sist er hvor raskt Frank Løke har klatret opp nesten til toppen av min uskrevne liste over kjendiser jeg ser på som ufyselige, jeg syns alt med nakenstuntet hans tyder på en rimelig patetisk mann med særdeles lite empati eller selvinnsikt. Utover det har jeg lest, fargelagt, spilt Nintendo (får endelig til det nye spillet mitt nå og liker det ganske godt) og gledet meg over dette:

Det er en oppfølger til Mary Poppins som har premiere rundt juletider i år og som jeg vet jeg kommer til å elske fordi jeg er veldig glad i både Mary Poppins, musikaler, Lin-Manuel Miranda (som spiller en lampelykter, det var noen som hadde som jobb å tenne gatelykter i gamle dager da de gikk på gasslys, og altså det kan jo nesten ikke bli mer karolinsk enn den jobben) og bare stemningen i denne traileren. Og det er scener med tradisjonell animasjon av og til, det er Angela Lansbury, Dick van Dyke, Emily Blunt, Meryl Streep OG Colin Firth blant skuespillerne ellers og ja, hei film, jeg tror vi kan bli bestevenner 😉

Ellers er denne uka super fordi jeg i morgen skal feire bursdagen til moren min med å møte henne og broren min og co. på restaurant før jeg og mamma skal på teater der jeg igjen skal se Phantom of the Opera, denne gang på første rad (og jeg deltar selvsagt på alle konkurranser jeg kommer over der man kan vinne billetter til Phantom likevel siden jeg vil se den så mange ganger som mulig). Så er det Elvelangs på torsdag kveld og det er jo kongen av stemningsfullhet selv om det er spådd litt regn den kvelden som jeg ikke har tenkt å bry meg så mye om. Og så er det fine planer til helgen igjen, men det kan jeg bable mer om senere. Nå tenkte jeg heller å poste dette:

(Innsett obligatorisk kommentar om at bildet linker til og er funnet på Goodreads.)

Denne boka var ganske fin så nå tenkte jeg å poste en anmeldelse og så kommer neste innlegg antakelig på fredag da jeg sannsynligvis vil dele bilder fra Elvelangs 🙂

Endling: The Last av Katherine Applegate

Når jeg hører ny Fantasy-serie av forfatteren bak Animorphs-bøkene» er jeg ikke vond å be. Følgelig var det ikke det spor rart at jeg anskaffet The Endling og dette er en ganske fin bok.

Byx is the youngest member of her dairne pack. Believed to possess remarkable abilities, her mythical doglike species has been hunted to near extinction in the war-torn kingdom of Nedarra.

After her pack is hunted down and killed, Byx fears she may be the last of her species. The Endling. So Byx sets out to find safe haven, and to see if the legends of other hidden dairnes are true.

Along the way, she meets new alliesboth animals and humans alikewho each have their own motivations for joining her quest. And although they begin as strangers, they become their own kind of familyone that will ultimately uncover a secret that may threaten every creature in their world.

Over har vi synopsiset til Goodreads, et synopsis som fikk meg til å tenke at det ville være en interessant og underholdende, men forholdsvis klassisk Fantasy man ville få servert. Denne antakelsen stemte.

Og på sett og vis er det ikke egentlig noe i veien med at en bok er ganske klassisk for det er ikke alltid man trenger noe veldig originalt. Noen ganger vil man bare rives med av en engasjerende og spennende historie som har barn og unge som målgruppe, men funker for de fleste. Og jeg liker karakterene her, jeg liker atmosfæren, jeg liker at det er kart og illustrasjoner og ja, jeg koste meg med å lese denne boka.

Med det sagt så er et problem at historien er litt forglemmelig, delvis fordi handlingen er ganske typisk om man har lest en del liknende historier før. Etter min mening manglet det også litt på realisme når det kom til dialogene som føltes skrevne og var mer artikulerte enn dialoger vanligvis er. Sistnevnte pleier jeg ikke å bry meg så mye om, men det var ganske merkbart her. Sist, men ikke minst så er det noen ganger at bøker er fine leseropplevelser, men så mangler det noe som man ikke helt kan sette ord på likevel og det var litt sånn her. Noe gjør at jeg aldri helt ga meg hen.

Samtidig så er det meste bare pirk og i det store og det hele er dette en godt gjennomført bok som videre viser at Katherine Applegate er en særdeles dyktig forfatter med et stort talent for å fortelle en god historie.

Terningkast 5!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg