Smakebit på søndag og andre finfine ting :)

Heisann! Det er søndag og helg og livet er fint fordi jeg i går var på biblioteket og lånte syv bøker før jeg dro videre på spillkveld. I tillegg endte jeg opp med å bevisst glemme planen min om IKKE å kjøpe bøker før etter Nanowrimo fordi Outland finnes og gavekort på Ark Bokhandel også finnes:

“Gode varsler” har jeg faktisk lest på engelsk for noen år siden, men det virket som en fin bok å ha i bokhylla, dessuten fikk jeg lyst til å lese den igjen. “The Magic Misfits” har jeg tenkt å lese kun fordi den er skrevet av Neil Patrick Harris, som jeg er ganske fan av, men så er det en fin bonus at den ser ganske underholdende ut og. Kelly Barnhill leste jeg to bøker av i fjor og begge elsket jeg så derfor vil jeg lese den nye novellesamlingen hennes “Dreadful young ladies and other stories” og. Sist, men ikke minst var sommerens mest positive overraskelse bokmessig sett “Phoebe and her Unicorn” som minnet meg litt om Tommy & Tigern, men med enhjørninger og enda mer karolinsk humor og “Unicorn on a roll” er oppfølgeren og ser like fornøyelig ut, dessuten bladde jeg i den og fant dette:

Bildet er ikke så tydelig, men det er altså en referanse til Major Modern General-sangen fra Pirates of Penzance (bildet linker til en versjon av denne sangen på Youtube), en sang jeg elsker og som jeg selv har skrevet væffal to versjoner av fordi denne sangen er skapt for egne tolkninger i massevis. Og geeky musikalreferanser er basically den letteste måten å vekke min interesse for noe uansett medium så yay <3

Ellers har jeg rundet Flipping Death-spillet mitt på Switch (som var artig og smart og med en sær og litt morbid humor som var topp, men som hadde frustrerende kontroller som gjorde at jeg nesten ble sprø til tider) og nå har jeg lastet ned og begynt på My Brother Rabbit-spillet fordi det ser så nydelig ut:

Og egentlig burde jeg spille De Blob 2 i stedet, men nå har jeg kommet til en bane som inneholder en boss som var helt umulig da jeg prøvde meg på den da jeg hadde spillet på Nintendo Wii for noen år siden og jeg tør ikke å prøve den på nytt så da blir det nye eventyrspill som tar meg max to uker å spille gjennom i stedet 😉

Ellers har jeg begynt å se den nye serien Hilda på Netflix og den er sååå skjønn og nydelig animert:

Det er veldig mange fine ting i livet som man kan glede seg over =D

*

Men da tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og boka jeg leser nå er denne:

Det er “The house with chicken legs” av Sophie Anderson og handler om 12-årige Marinka som bor hos bestemoren sin som er Baba Yaga og så bor de i et hus med kyllingbein som reiser rundt. Marinkas bestemor samler sjeler til døde og hjelper dem til etterlivet og det gjør at Marinka ikke har muligheten til å lese et vanlig liv, men Marinka ønsker seg venner og når hun bryter noen regler for å få det så fører det til et eventyr der hun må redde bestemoren sin og sånt. 

Og jeg har ikke kommet så langt enda, men det er fint skrevet og har søte små illustrasjoner her og der som er temmelig stemningsfulle og bøker med barn som målgruppe som er eventyraktige og har illustrasjoner er noe av det beste jeg vet så ja, denne boka er en finfin leseropplevelse. Her er en smakebit:

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*
Men da har jeg litt annet som må ordnes så vi bables mer siden. Ha en strålende søndag alle sammen!

11 kommentarer
  1. Jeg fikk lyst til å lese alle bøkene du har bilder av 🙂 Det vil si at Gode varsler leser jeg allerede. Jeg har også lest den på engelsk, men siden den ble oversatt må jeg jo lese den en gang til 🙂
   Ha en riktig fin søndag!

  2. Dette minner meg litt om Howl’s Moving Castle 🙂 Veldig fint omslag! Takk for smakebiten 🙂 Og om du trenger flere tips til spill, så har jeg nettopp runda Life Is Strange og jeg ELSKA det. Veit ikke om det er helt din greie, men jeg spilte væffal gjennom det på cirka to uker, trur jeg, men man kan lett komme seg gjennom fortere enn dét, i og med at jeg ikke på langt nær spilte hver dag. Veit ikke om det fins til Switch, men det fins væffal som mobilspill!

  3. Vær så god angående smakebiten og ja, omslaget og illustrasjonene er supre. Og ser hva du mener med at det kan minne litt om Howl’s Moving Castle ja, Kristine. Takk ellers for spilltips, Life of Strange er dog ikke tilgjengelig på Switch så jeg vet ikke om det vil bli prioritert med det første. Og My Brother Rabbit var veldig pent og gøy å spille, men litt frustrerende å kontrollere, dessuten tok det under tre dager å runde om man spilte ca halvannen time per dag og det er litt for tynt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg