Oppsummeringsinnlegg for september og ymse annet :)

Heisann! Det er tirsdag og oktober og september gikk usedvanlig fort. Og selv har jeg det ganske fint for det er ting å bekymre seg for i livet, men det er også bøker og Nintendo og å planlegge Nanowrimo og det er supre ting 🙂 

Dessuten har jeg funnet Musical Hell, som er en kanal på Youtube, og der prates det masse om musikaler og soundtrack og slikt og det er veldig interessant. Og så fant jeg en nydelig, men ekstremt sentimental musikkvideo til sangen Happier med Marshmello ft. Bastille, som jeg liker veldig godt selv om det er rørende på en såpass opplagt måte at det nesten ikke er rørende likevel om det gir mening (og det handler om en jente som får en hund når hun er ganske liten, så det man forventer at skal skje når hun er tenåring og hunden er gammel skjer, noe jeg advarer om på forhånd selv om det er en spoiler siden enkelte ting i filmer og musikkvideoer og liknende er ting man må være litt mentalt forberedt på for å takle):

To andre morsomme ting er en urovekkende, men søt video jeg fant på Youtube av å søke på Ole Børud siden Stjernekamp har gjort meg til fan. Jeg kom da over denne videoen der han og noe som antakelig er moren hans synger når han er ganske liten og det er veldig sært og på en måte fint, men også innmari kristent (“Lille Ole, du var i Guds hjerte” er et sitat fra sangen liksom):

Jeg fant ellers ut at Jahn Teigen (som jeg anser som en smule overvurdert, unnskyld) fyller 70 år neste år, noe som da vil feires med en musikal basert på sangene hans og i stad kom jeg over synopsiset for denne musikalen. Og storyen er så teit. Det er liksom sånn “musikal skal settes opp hvert øyeblikk, men komponisten Viktor Sibelius (et navn som kunne vært hentet fra en påskekrim eller Nanowrimo-historie signert meg) har skrivesperre og sendes ut på landet for å få ro, men så dukker det opp en mystisk elektriker og en vakker ung kvinne og og så har han en butler/personlig assistent som prøver å holde humøret oppe, men det blir en kamp mot klokken, vil det bli katastrofe?” som plott og det høres liksom ut som en Agatha Christie-historie møter påskekrim møter et hav av klisjeer og jeg kommer nok til å se denne musikalen likevel neste år og det blir sikkert underholdende, men jeg forventet en litt bedre historie av manusforfatter Øystein Wiik, det må sies, dessuten syns jeg at historien i grunnen er unødvendig kompleks fordi de fleste som drar for å se denne musikalen antakelig er såpass glad i Jahn Teigens musikk at de kunne vært godt fornøyd med en veldig enkel og rett frem historie i stedet. Men ja, ja 🙂

*

Men da tenkte jeg å oppsummere september bok og filmmessig sett og jeg setter like godt i gang med en gang:

Oppsummering av bøker og filmer i september

BØKER

– Zita blir berømt av Ben Hatke

Fornøyelig, sprudlende og og fint illustrert grafisk roman med sci-fi galskap og moro. Terningkast 4!

– Den røde pimpernell av Baronesse Orczy

En av de mest fengende og underholdende klassikerne jeg har lest. Terningkast 5!

– The care and feeding of a pet black hole av Michelle Cuevas

Søt, fantasifull og sjarmerende med fornøyelige illustrasjoner. Terningkast 5!

– Radio Silence av Alice Oseman

Genuin, sår, relaterbar og svært fin ungdomsbok. Terningkast 5!

– Endling: The Last av Katherine Applegate

Engasjerende, klassisk Fantasy som er en spennende begynnelse på en ny serie signert forfatteren bak Animorphs-serien. Terningkast 5!

– Warcross av Marie Lu

Velskrevet, spenningsfylt og kult om virtuelle spill og sånt. Terningkast 5!

– The house with chicken legs av Sophie Anderson

Eventyrlig, fascinerende og fint fortalt med skjønne illustrasjoner. Terningkast 5!

– Just plain weird av Kaye Umansky

Sympatisk og sjarmerende, men ikke særlig interessant. Terningkast 4!

Jeg leste med andre ord åtte bøker i september (noe som jo er en del selv om det er bittelitt mindre enn de ni bøkene jeg vanligvis ofte leser på en måned) og jeg så ingen filmer. Imidlertid så jeg en del av Netflix-serien Hilda og det var veldig fint. Og med det tenkte jeg å avslutte dette innlegget og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og ha en fortsatt finfin kveld 🙂

 

3 kommentarer
  1. Random fun fact om meg og Ole Børud: for noen år siden kom det en dokumentar om metalbandet hans Extol som blant annet blei vist på NRK, og Jørgen og jeg er med i et bittelite klipp i den 🙂 Jeg bare går forbi kamera, egentlig, men det er med et nærbilde av Jørgen mens han kjøper noe greier i en merchbod. Det er jo artig 🙂
   Imponerende leseliste som alltid! Det er nesten så jeg syns litt synd på Katherine Applegate fordi hun er forfatteren av en så sinnssykt suksessrik serie at den egentlig bare overskygger alt annet hun har gjort. Skal innrømme at jeg igrunn ikke var klar over at hun fortsatt skriver engang… Og jeg fikk heller ikke sett noen filmer denne måneden, noe som er litt rart til meg å være.

  2. Artig fun fact, Kristine og ja, det er kult, men nesten litt synd at Katherine Applegate alltid vil bli forbundet med Animorphs (som jeg nå har funnet ut at hun skrev sammen med mannen sin, Michael Grant, så det er ikke kun hennes serie), men hun har skrevet flere andre bøker og, både i samarbeid med Michael Grant og alene (og for min del så klarer jeg jo aldri å nevne Katherine Applegate uten også å nevne Animorphs fordi det var en så viktig del av livet mitt da jeg var rundt 12-13 år).
   Har ikke noe forhold til Børudgjengen selv, Susanne, men interessant å høre at en av sangene deres var del av barndommen din.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg