Shrek: The Musical og sånt :)

Heisann! Siden sist har jeg lest ut bøker, vært på et intervju angående jobb innen telefonsalg av alle ting (jobb funnet frem til av Nav fordi de har lett opp noen ledige stillinger og jeg har nådd det stadiet der jeg er åpen for absolutt alt siden alternativet er å søke om sosialhjelp i november og det frister utrolig lite, dessuten vil det være veldig upraktisk rent økonomisk så jeg prøver å ikke tenke på det og bare håpe inderlig at det dukker opp jobb i løpet av måneden) og ellers spilt mye Nintendo og kommet til en oppgave på Wandersong som føles helt umulig, noe som gjør at jeg nå har startet en ny fil på spillet fra begynnelsen sånn at jeg kan fortsette å spille det uten å måtte klare mission impossible-ting. Og så har jeg funnet på unnskyldninger for å bruke penger (fordi det er nå jeg har dem så det er nå jeg kan forsvare å bruke dem ufornuftig) på teater så nå har jeg to nye teaterplaner og det fryder meg. Ellers har jeg fortsatt litt øresus, men jeg satser på at det bedrer seg om jeg fortsetter med ting som ørespray og olivenolje i øret og slikt sånn at jeg slipper å måtte dra til legen for øreskylling igjen siden det bare er halvannet år siden jeg måtte det sist. Nok om det.

Her er forresten sangen “Who I’d be” fra Shrek, en sang som er helt nydelig <3

Og grunnen til at jeg delte dette er selvfølgelig at jeg var på teater på lørdag og så Shrek og det var skikkelig fint. Så nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Shrek: The Musical på Lillestrøm Kultursenter

Mens jeg elsker å se musikaler på store scener som Det Norske Teatret eller Folketeateret, så har jeg det også alltid veldig trivelig når jeg ser musikaler på kulturhus der det ofte er en litt mer intim stemning og mer amatører med, noe som gir det en upolert magi som gjerne rører en hel del. Dessuten blir man så imponert for man vet liksom at ressursene til et kulturhus ikke er de samme som hos store institusjonsteatre og likevel får de så mye ut av så lite. Og denne begynnelsen er en digresjon, men likevel essensiell når jeg skal skrive om Shrek på Lillestrøm Kultursenter, som virkelig var godt spilt og gjennomført.

Historien er basically akkurat den samme som i animasjonsfilmen Shrek og selv hvis man ikke har sett den filmen av en eller annen grunn så vil jeg tro de fleste kjenner hovedpunktene ved historien så jeg velger å ikke oppsummere. Men i korte trekk er det en vri på eventyr og en historie som i hovedsak er morsom og fornøyelig, men også tidvis riktig rørende.

Og selv liker jeg Shrek bedre som musikal enn som animasjonsfilm fordi man blir bedre kjent med karakterene sånn jeg ser det og fordi jeg syns alt løftes av fine sanger. Og jeg likte også denne oppsetningen altså, godt hjulpet av flott spill blant alle involverte. Christian Ranke som spiller Shrek har en stemme som virkelig minner om stemmen til Brian dArcy James som spilte Shrek på og skaper en Shrek som føles virkelig sympatisk og som man heier på uansett. Videre er Fiona godt spilt av Hanne Selmer-Olsen, som både synger og danser bra og Hogne Vangen er ubetalelig brilliant som Lord Farquad. Den som likevel i aller størst grad stjeler showet er Stine Tamlag som Eselet, hun er virkelig toppen og skapte også mest latter i salen.

Og så er det god koreografi, gode oversettelser av sangtekstene og en stor sannsynlighet for at man forlater salen med sangene spinnende oppe i hodet på den herlige måten de gjør det når man virkelig har hatt det supert på teater.

Med andre ord er det mye som funket for meg med denne oppsetningen, men med det sagt føles det likevel som om noe udefinerbart manglet. Hva dette noe er vet jeg ikke, men noe er det like fullt. I tillegg hadde jeg uflaks og havnet ved siden av en mor som var der sammen med sin sønn på kanskje fire, fem år som ikke klarte å sitte stille i det hele tatt og stelte seg opp i setet eller sparket borti meg og liknende hele tiden. Og stykket varte to timer og tre kvarter og jeg skjønner at det kan være krevende for tålmodigheten når man er liten, men jeg tenker litt at om man vet at ens barn ikke har konsentrasjonen til å holde seg i ro og følge med så er det kanskje ikke stort nok for å bli med på ordentlige musikaler. Da er det bedre å øve barnet opp med teater som først og fremst er ment for de minste som Karius og Baktus og liknende litt til først. Heldigvis skjønte moren at sønnen hennes ble noe slitsom og hadde ham på fanget hele andre akt, noe som hjalp en del.

Uansett er det lurt å skynde seg på teater, stykket settes kun opp resten av denne uka, og nyte magien som finnes i Shrek som musikal.

Terningkast 5!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg