Smakebit på søndag og tanker om resultatet av ukas Stjernekamp :)

Heisann! Det er søndag, etterpå skal jeg på teater og ellers har jeg SKIKKELIG lyst på kommentarer til dette innlegget fra fredag siden jeg syns det er mange interessante betraktninger der om Stjernekamp og dessuten sterkt misliker å ha flere ukommenterte innlegg etter hverandre. Jeg blir utrolig takknemlig for en kommentar eller to til det. Og ellers hva angår Stjernekamp er jeg sjokkert over gårsdagens resultat fordi Ole(?!) gikk ut:

At Stjernekamp har gått litt bort fra ideen om virkelig kjente artister som konkurrerer mot hverandre og nå har mer ukjente artister er i grunnen helt greit siden det er mer spennende å oppdage nye stjerner enn å se artister man har sett veldig mye før, men frem til nå har vinneren vanligvis vært den mest allsidige deltakeren (med et lite unntak i 2016 da jeg syns det var andre som var mer allsidige enn Knut Anders, men 2016 var generelt sett den sesongen som gikk minst som jeg ville uansett og jeg skylder på at det var 2016, året der ingenting gikk som noen ville utenom for Nintendo som sikkert frydet seg en hel del over Pokémon Go-fenomenet). Og Ole VAR den mest allsidige deltakeren i år og han valgte riktignok lite taktisk i går, men helhetsmessig så har han vært flere hakk over de fleste. På den positive siden dog så blir finalen desto mer spennende nå siden den nesten hadde blitt kjedelig om Ole var i den siden han garantert ville vunnet. Med Ella og Ulrikke så er det mer åpent. Blir det Ulrikke som i større grad lever opp til formatet om å være allsidig, men som mangler litt på egenart og ikke fremstår som en personlig og unik artist i like stor grad som Ole og Ella eller blir det Ella som er en av denne sesongens minst allsidige, men som har mest særpreg og egenart og fremstår som mest interessant som artist? Og hvis det blir ny sesong av Stjernekamp neste år, noe jeg håper veldig på og hvis Ella vinner, vil det bidra til at artister neste år inspireres og fokuserer mer på formidling og egen personlighet fremfor allsidighet og vil det utvanne konseptet eller vil det gjøre det til en mer spennende konkurranse? 

Jeg vet ikke, jeg tror jeg egentlig overtenker Stjernekamp mer enn nødvendig. 

Ellers så leser jeg nå denne boka:

Her er et utdrag fra Goodreads sitt synopsis for denne boka:

In an alternate reality a lot like our world, every persons physical size is directly proportional to their wealth. The poorest of the poor are the size of rats, and billionaires are the size of skyscrapers.

Og det er et ganske originalt dystopisk premiss, tenk om høyde og inntekt hang sammen slik at fattige var bittesmå mens de rike var høye som skyskrapere. Dessuten liker jeg hvordan Jesse Andrews tør å være ganske sær. Det fortelles fra perspektivet til Warner som er skikkelig fattig og på størrelse med en rotte og språket gjenspeiler dette i form av at denne boka er skrevet på en litt sær måte. Her er det en del oppdiktede ord og i tillegg er språket litt barnlig og upolert på en måte som føles modig fordi den gjør at ja, denne boka kan være litt vanskelig å komme inn i og den vil ikke passe til alle, men samtidig føles språket riktig fordi det føles som en naturlig forlengelse av premisset på en måte man ikke så ofte ser i bøker. Og jeg har lest en bok av Jesse Andrews før (da en ungdomsbok som handlet om kreft, men var mer fornøyelig enn trist og egentlig handlet mer om vennskap enn kloke betraktninger om liv og død) og jeg liker at han for meg fremtrer som en temmelig kompromissløs forfatter som forteller ting på sin måte uansett om det gjør at bøkene hans blir veldig smak og behag. 

Selv har jeg ikke blitt så fenget av denne historien enda, men jeg er nysgjerrig på fortsettelsen og ser frem til å lese videre. Her er en smakebit:

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*

Og med det trenger jeg egentlig å komme meg av gårde for jeg har en del planer i dag, men vi bables og ha en super søndag (og om dere ikke kommenterer det forrige innlegget blir jeg i alle fall glad om noen leser det og har en kommentar til det i kommentaren deres til dette innlegget siden jeg er nysgjerrig på andres meninger og om det er enighet eller ei og sånt). 

 

8 kommentarer
  1. Den lät verkligen annorlunda, tror jag inte fixar att läsa något som är skrivet så konstigt som denna verkar. Då hakar jag bara upp mig på det…Men tack för smakbit o trevlig söndag

  2. Vær så god angående smakebiten og språket er litt slitsomt, men jeg har tenkt å gi boka litt mer tid for å se om det bedrer seg. Og jeg aner ikke hvordan det går om noen som er rik plutselig blir fattig, det har ikke boka besvart enda.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg