Om ditt og datt i det karolinske liv og sånt :)

Heisann! Fin ting: det er helg og en enda mer fin ting er det at jeg har spart opp penger og har et gavekort på Power og en snill mamma i tillegg, noe som gjør at jeg antakelig veldig snart skal anskaffe ny pc (fordi den jeg har er teipet sammen enkelte steder og veldig slitt og hadde en “blue screen of death” for ikke så lenge siden og sånn sett ikke vil være helt til å stole på i november når det er Nanowrimo). Utover det er en fin ting at jeg skal se Annie på Lørenskog Hus i morgen:

Her kan man høre en kombinasjon av Tomorrow og Maybe sunget av Audra MacDonald i filmversjonen fra 1999 <3 Og man kan innvende at Annie burde være litt oppbrukt for min del (har sett tre ulike filmversjoner og to forskjellige oppsetninger på scenen), men det er noe magisk med å komme tilbake til den musikalen man oppdaget da man var fem år, den som har fulgt deg hele livet og er det mest herlig nostalgiske du vet om. Annie er veldig magisk for meg og jeg tror det blir skikkelig fint 🙂

Av noen litt mer upraktiske ting så plages jeg fortsatt av øresus (og denne kvelden, etter at jeg tok olivenolje i øret i stad som egentlig skal hjelpe, har det vært ekstra intenst) så jeg håper jeg kan få ordnet med øreskylling snart siden det hjelper mest. Noe annet som er litt bekymrende, men også delvis motiverende, er at jeg hadde et møte med Nav i går om hva som skal skje videre. For det ble ikke jobb der jeg hadde praksis av ymse grunner og jeg har arbeidsavklaringspenger frem til 4. november og så viser det seg at sosialhjelp, som jeg trodde var neste steg, er det man gjør når det er aller siste utvei før man er helt tom for penger på konto og hvis man regner sammen det jeg har på hovedkontoen og sparekontoen min så er det faktisk ca 40 000 kr. Og hun jeg pratet med fra Nav var jo veldig imponert over at jeg hadde såpass og hadde så god kontroll på økonomien, men samtidig betyr det å ikke få penger fra Nav en periode og jeg vil jo klare meg økonomisk frem til begynnelsen av januar hvis jeg fortsetter å mangle jobb, men jeg har jo heller ikke lyst til å bruke opp alt av penger på konto heller de neste månedene. Samtidig finnes det et kvalifiseringsprogram Nav har der jeg passer godt til kriteriene for å få det og hvis det blir noe av så vil det vare væffal et år, det vil være oppfølging underveis av en person i Nav som jobber direkte med saken min, det vil være en form for tiltakspenger underveis og hvis jeg er heldig og det blir aktuelt så kan det begynne alt i november. Så nå fortsetter jeg å søke jobber mens jeg håper at det tiltaket kan bli noe av. I tillegg er planen uansett å følge nøye med på økonomien fremover og hvis det begynner å bli vanskelig så skal jeg vurdere å avbestille ting som Netflix og andre månedlige ting en periode, dessuten så har jeg gode folk rundt meg, deriblant mamma, som kan hjelpe til hvis det ser håpløst ut. Og jeg tror jo at ting kommer til å ordne seg på et eller annet vis for det gjør alltid det, dessuten er det en del som skjer med henhold til intervjuer og forskjellig for tiden, dessuten var det veldig motiverende å høre at jeg har vært veldig flink til å bruke penger fornuftig, men ja, det med Nav og jobb og slikt er den største utfordringen i livet mitt for tiden.

Nok om det, dette er fint:

Det er trailer for spiller Heroki som jeg lastet ned til Nintendo Switch i stad og det er så fint og så pent. Jeg blir mer og mer glad i spill med masse farger og glede ved seg (og jeg klarer ikke å komme videre på enkelte andre Switch-spill jeg har uansett), dessuten er det gøy å spille og det kosta kun 69 kr. 

En annen fin ting er dette:

Det er trailer for en britisk oppsetning av musikalen Funny Girl som hadde blitt filmet og så ble denne filmen vist på Gimle Kino på onsdag og jeg var blant publikum og hadde det sååå fint (dessuten fikk jeg tak i autografen til Øystein Wiik) <3 Og altså, Sheridan Smith, som spilte hovedrollen var bare så fantastisk:

Her kan man høre henne synge “Don’t rain on my parade” (for mange kjent som Rachel Berrys favorittsang på Glee) og det er skikkelig flott! 

Ellers har jeg funnet ut at jeg ikke får sett Stjernekamp-finalen når den går fordi teater, men basert på låtvalgene og det faktum at mange ikke stemmer basert på helheten, men den enkelte episoden, er jeg nå veldig sikker på at Ella vinner siden hun både skal synge sangen hun sang da det var hip hop igjen OG har valgt en annen joik enn den hun fremførte sist som finalelåt. Ulrikkes låtvalg er alle i enten pop eller rock-segmentet og da vil Ella vise mest allsidighet når det virkelig gjelder, noe som jo er i finalen. Med det sagt så leste jeg en kommentar på nettet for litt siden der noen foreslo et nytt stemmesystem á det de visstnok har i Skal vi danse der dommerne stemmer og seerne stemmer og så plusses de stemmene sammen og den som får minst stemmer til sammen går ut. Det aller beste hadde vært om ingen gikk ut og alt av stemmer ble regnet sammen før den som fikk til sammen mest stemmer vant i finalen, men om det ikke går så hadde det stemmesystemet med dommerstemmer og vært lurt fordi det ofte viser seg å være en del som stemmer basert på geografisk beliggenhet og mens jeg personlig tror Ella også har en del som stemmer fordi de ser potensialet i henne og har blitt virkelig rørt av henne, så tjener hun definitivt på å være den eneste fra Nord-Norge. Dessuten ville Samantha antakelig kommet lenger om dommerstemmer hadde noe å si det og, mens Hilde Louise muligens ville tapt på det fordi ingen i juryen likte henne under hip hop av en eller annen grunn (siden hun var skikkelig kul). Uansett tror jeg et slikt stemmesystem ville føltes mer rettferdig og da særlig for de deltakerne som er fra Oslo (som er aller mest upraktisk å komme fra med henhold til stemmer basert på geografi i talentkonkurranser og sånt). 

Uansett blir det spennende i morgen kveld når jeg litt på etterskudd skal se finalen. 

Og nå tenkte jeg å lese ut en bok (fordi jeg ikke liker boka jeg leser på og har hatt lyst til å legge den fra meg lenge, men nå er det kun 70 sider igjen og det må jeg jo få fint til), spise litt kjeks og ellers glede meg over helg og hygge og så kommer neste innlegg til uka så da bables vi!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg