Om Nøtteknekkeren og de fire kongerikene og hvordan ting tross alt ordner seg selv når man dummer seg ut :)

Heisann! Det er fredag og livet er fint selv om denne dagen har vært ganske teit. For å gjøre en lang historie kort så startet den upraktisk med at jeg sov veldig dårlig i natt fordi øresus-problemene har kommet tilbake (men jeg var hos legen i stad og nå skal jeg ta olivenolje i øret fem ganger daglig og så har jeg øreskylling neste fredag og da vil det gå over) og så fikk jeg en mail om en regning i stad der det fulgte med link for å avbestille noe jeg ikke kunne huske å ha bestilt. Dette resulterte i at jeg la inn betalingsinformasjon et sted jeg definitivt ikke skulle lagt det inn siden det ikke var en seriøs side og enden på visa er at jeg nå har måttet lage både ny bank-ID og har fått bankkortet mitt sperret og bestilt et nytt som kommer til uka. Og i stad bekymret jeg meg såpass over dette at jeg følte meg skikkelig slapp og uggen, men jeg hadde hell i uhell i form av at kortet ble sperret raskt nok til at det ikke gikk ut noe penger til suspekte ting, dessuten laget jeg en deal med moren min som går ut på at hun betaler for meg til helgen i Lillehammer (skal ditt fra lørdag til søndag på familietur som forsinket bursdagsgave til mamma og det blir skikkelig koselig selv om det bare er spådd regn) og til uka og så lager jeg regnskap og betaler tilbake så snart jeg har det nye bankkortet. Så det gikk bra og var en fin lærepenge om at selv hvis man er teknisk smart og har god kontroll så kan det være fort gjort å gjøre feil. Og det er riktignok litt synd at jeg fikk nytt bankkort for tre uker siden fordi det forrige utgikk i oktober og at jeg nå har måttet legge inn ny kort-informasjon på massevis av nettsteder og så må jeg gå gjennom den samme prosessen igjen neste helg, men likevel, jeg bør fokusere på at det faktisk ordnet seg til mye bedre enn en kunne frykte 🙂

Noe som dog er skikkelig positivt er at jeg takket være skrivemøte skrev hele 5400(!) ord på onsdag og medregnet de 3000 ordene jeg skrev i går og de 1000 ordene jeg har skrevet i dag så har jeg nå hele 26 000 ord og det er bare dag ni. Med andre ord er jeg allerede over halvveis 😉 Og det er litt synd at jeg vil få skrevet ganske lite i helgen fordi Lillehammer-turen og sånt, men samtidig så har jeg såpass mange ord nå at to lite effektive skrivedager ikke burde bekymre meg noe særlig 😉 

På den uskrevne lista over klipp på Youtube jeg ikke burde se fordi det spoiler elementer fra sesong 4 av Crazy Ex-Girlfriend (som jeg bare har sett to sesonger av fordi det er det man finner på Netflic) har vi ellers denne opptredenen med Luca Padovan og sangen “One Indescribable Instant” og det er veldig fint fordi han er ung og skikkelig talentfull:

Ellers kan jeg dele trailer for Nøtteknekkeren og de fire kongerikene som jeg nylig så på kino:

Og nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg tidlig i neste uke tenker jeg og da kan jeg sikkert dele litt inntrykk fra Lillehammer-helgeturen. Vi bables og karolinsk hilsen til alle som vil ha 🙂

Nøtteknekkeren og de fire kongerikene

Da jeg først så trailer for «Nøtteknekkeren og de fire kongerikene» så det ut som en ganske eventyrlig og fantasirik film som sikkert kunne være grei julete underholdning. Og det er akkurat det denne filmen også er.

Her handler det om Clara som begir seg ut på eventyr i en annen verden og så er det løst basert på Nøtteknekkeren, men med en egen Disneysk vri. Så veldig mye mer om handlingen tenkte jeg ikke å si, men det er i grunnen en ganske forutsigbar historie uten at det stopper denne filmen fra å være en temmelig ålreit kino-opplevelse.

Og selv likte jeg særlig atmosfæren og omgivelsene, så vel som kostymene. Alt dette gjør dette til en film som er pen å se på. Det er dessuten godt skuespill hos de ledende rollene og særlig Keira Knightley koser seg i en rolle som føles ganske ulik de fleste roller hun har hatt før. Og det er fine karakterer og julete nok, dessuten liker jeg at de hadde med ballettdanseren Misty Copeland som danset til finfin musikk fra Nøtteknekkeren i noen få scener.

Dessverre er denne filmen litt for lett og forutsigbar for at den skal gjøre veldig inntrykk på noen. Og dette handler ikke om at den nødvendigvis er for lik historien om Nøtteknekkeren som bok eller ballett, for det er den ikke, men det er bare veldig overfladisk og uten dybde. For meg så var det også deler med Claras far som føltes feil, han bruker nemlig mye av filmen til å være skikkelig opptatt av å danse med Clara og på slutten av filmen når hun omsider gir ham en dans spilles det musikk og filmes på en måte som gjør at det føles mye mer romantisk enn det burde føles med en far og datter som danser sammen.

Som anmeldelsene jeg har lest påpeker så er filmen også litt hektisk for her skjer det noe hele tiden og det etterlates lite tid til å bli kjent med karakterene og en personlig frustrasjon er at denne filmen også er veldig masete filmet og da særlig i begynnelsen.

Med andre ord er det en del ting å kommentere på og likevel føler jeg at hovedinntrykket var positivt, mye hjulpet av hvor pent det var og fordi det er noe med musikken i Nøtteknekkeren som gir god stemning bortimot uansett, sånn i tillegg til en hovedperson som det var lett å heie på.

Terningkast 4!

2 kommentarer
  1. Jeg har egentlig ikke noe særlig forhold til Nøtteknekkeren sjøl utover at jeg så ballettversjonen på Operaen for et par år siden. Jeg kommer nok ikke til å prioritere å se denne filmen, men jeg tviler ikke på at den var stemningsfull og pen å se på.
   Håper du hadde det fint i Lillehammer, det er koselig der 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg