Oppsummeringsinnlegg for november og andre fine ting :)

Heisann! Det er fredag og livet er fint selv om blogginnlegg om julekalendere ikke kommenteres og jeg er litt spent på om jobben jeg har fått onsdager og fredager vil gå like greit i dag som den gjorde på onsdag. Dessuten er jeg skikkelig fornøyd med seg selv fordi jeg begynte på julekalenderprosjekt etter at jeg vant Nanowrimo og nå har jeg skrevet over 40 sider og nesten 13 000 ord på kun en knapp uke og det har gått så lekende lett å skrive dem. Og riktignok innser jeg at ideen min om å lage Facebook-gruppe eller blogg der jeg kan dele prosjektet i desember kanskje vil ende opp med å frustrere mer enn glede meg fordi jeg vet få kommer til å prioritere å lese det uansett om det så er sjarmerende og koselig, men da vil jo muligheten være der på sikt. Ellers er jeg fornøyd med at jeg har lest veldig mye denne måneden, jeg har spilt masse Nintendo og jeg føler liksom at å finne tid til alt har vært mye lettere i det siste enn det ofte er ellers og det er fint. 

Her er en sang som på en måte er aktuell:

Dette er sangen “Almost nearly perfect” fra den britiske versjonen av Charlie og Sjokoladefabrikken-musikalen. Charlie og sjokoladefabrikken skal settes opp som musikal på Det Norske Teatret og jeg gleder meg selvsagt for dette må (innsett nynorsk fordi Det Norske Teatret) sjåast! Det eneste problemet er at denne musikalen er satt opp både i London og på Broadway og jeg har lyttet til musikalcder fra begge oppsetninger og der London-versjonen er sympatisk og nostalgisk så er Broadway-versjonen mer masete og energisk. Og jeg kommer jo til å kose meg uansett, men jeg håper personlig veldig at det hentes mest inspirasjon fra den britiske versjonen. Uansett blir det gøy selv om det ikke er en av de musikalene jeg ønsker meg mest å se på en norsk scene og jeg har ellers også veldig lyst til å få med meg Lazarus

For øvrig er denne sangen fra Mary Poppins Returns-filmen (som jeg gleder meg eksepsjonelt mye til) nydelig:

Den heter “The place where the lost things go” og Emily Blunt som synger er bare så utrolig flink =D 

Men da tenkte jeg å oppsummere november siden jeg ikke har tenkt å lese ut noen flere bøker og heller ikke rekker å se noen flere filmer innen desember. God fornøyelse og så setter jeg i gang 🙂

Oppsummering av bøker og filmer i november

BØKER

– Luisa now and then av Carole Maurel

Flott tegnet grafisk roman som forteller en fin historie. Terningkast 5!

– A hole new world av Pat & Jen Popular MMOs og med Dani Jones som illustratør

Fargerik og sjarmerende grafisk roman, men noe intern siden den er skrevet av noen Youtube-personligheter jeg ikke har noe forhold til og antakelig gir mer mening for følgere av dem. Terningkast 4!

– The Lost Magician av Piers Torday

Magisk og fin Fantasy-hyllest til Narnia-bøkene som har mange likheter med Løven, heksa og klesskapet, men likevel føles unik nok for så vidt. Terningkast 5!

– Leah on the offbeat av Becky Albertalli

Søt og fin ungdomsbok selv om hovedpersonen var litt irriterende og det var visse elementer som frustrerte litt. Terningkast 4!

– Det tynne sverdet av Frida Nilsson

Trøstende og veldig fint fortalt eventyr om dødsriket og slikt. Har noe tidløst ved seg som gjør at den nok kan bli en moderne klassiker. Terningkast 5!

– Less av Andrew Sean Greer

Fornøyelig, smart, søt og velskrevet, men bedre begynnelse og midtdel enn slutt. Terningkast 5!

– Starfish av Akemi Dawn Bowman

Nydelig og sår ungdomsbok om familie, kunst, kjærlighet og psykisk helse. Terningkast 5!

– I was born for this av Alice Oseman

Fin ungdomsbok av en forfatter som virkelig forstår unge og det hun skriver om. Terningkast 5!

– Mr Penguin and the fortress of secrets av Alex T. Smith

Fornøyelig og spenningsfylt om pingviner på eventyr og onde hypnotister og slikt. Sjarmerende illustrert og fortalt. Terningkast 4!

FILMER

– Nøtteknekkeren og de fire kongerikene 

Flotte omgivelser og fin musikk og atmosfære, men veldig lite nyskapende og litt for masete vri på Nøtteknekkeren-historien. Terningkast 4!

– The Princess Switch

Netflix-julefim/kjærlighetsfilm/to personer bytter plass-film som er forutsigbar som bare rakkern, men også sjarmerende og helt ålreit. Terningkast 4!

– Grinchen

Søt og julete animasjonsfilm som forteller Grinchen-historien på en måte jeg ble rørt og glad av selv om denne filmen på ingen måte er noe man trenger å se. Terningkast 5!

*

Og med det har jeg oppsummert november og er klar for desember, en måned der jeg vil ha innmari mye kult å lese på siden jeg snart får bøker i posten fra Book Depository. Neste innlegg kommer på søndag og vil forhåpentligvis bli ført i pennen av en Karoline som er ferdig(!) med julegavehandelen (som jeg etter planen skal gjøre i morgen). Ha en fortsatt fin november og så bables vi! 

4 kommentarer
  1. Ah, for en fin oppsummering., Mange av bøkene du leser er bøker jeg setter ut og gjennom deg får jeg nye blikk på dem 🙂 Ellers gledegruer jeg meg til Mary Poppins, hun betyr masse for meg.m

  2. Fint at det var en fin oppsummering og kult at du setter ut mange av bøkene jeg leser. Og selv bare gleder jeg meg til Mary Poppins-filmen, mye og fordi jeg elsker skuespillerne som er med =D

  3. For meg har det vært motsatt i november; jeg syns det har vært vanskeligere enn det pleier å finne tid til alt jeg egentlig har lyst til å gjøre, men det er nok fordi jeg har jobba stort sett hver dag. Og jeg har faktisk kjøpt billetter til å se Lazarus den 25. mai, tusen takk for tipset igjen!
   Fin oppsummering som alltid 🙂

  4. Vær så god angående tipset om Lazarus, kult at du skal se den. Fint ellers at oppsummeringen var fin selv om det er synd at du har måttet jobbe så mye og dermed ikke funnet tid til alt du vil.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg