Djevelens Trekkspill og teite ting å bekymre seg for :)

Heisann! Fin ting jeg har i livet mitt nå:

Pepperkaker <3 Og de er veldig gode =D Ellers er livet fint fordi jeg faktisk har greid å skrive minst 1000 ord hver dag i over en uke nå (fordi trikset: du får ikke lov til å spille Nintendo før du har skrevet 1000 ord virker forbløffende godt) og jeg riktig koser meg med julekalenderprosjektet mitt. Dessuten har jeg fine ting å lese på og jeg venter riktignok fortsatt på de dumme trege bøkene jeg bestilte for to uker siden, men de kommer sikkert snart og da vil det være enda mer herlig lesestoff i livet mitt. 

Så det er mye i livet som er fint, men det er to ting som er teite og. Som en konsekvens av noe positivt (at jeg har kommet inn på et nytt Nav-tiltak som kan være ganske kjekt) er jeg meldt på et kurs som går over tre dager neste uke. Det kjipe med det igjen er dog at det kurset gjør at jeg er opptatt på denne kursgreia (som høres ut som et kurs jeg på ingen måte trenger) mellom 9-14 onsdag og fredag neste uke og onsdager og fredager jobber jeg 16:30-21:00 nede i sentrum nå så det betyr i praksis at jeg neste uke vil ha to dager omtrent uten noe fritid i det hele tatt. Og for tiden har jeg egentlig alt for mye fritid, men likevel. Jeg vil ha tid til å skrive og å spille Nintendo og, gaaah. En barnlig og irrasjonell del av meg håper akkurat nå innstendig på at han som skal holde kurset blir syk sånn at det blir avlyst. Og det går sikkert fint siden jeg bekymrer meg for det, dessuten så er det meningen at jeg skal drive med noe fornuftig som arbeidssøking eller arbeidspraksis når det ikke er kurs jeg er satt opp på og jeg har fritid på dagen uansett, men likevel. Det er teit. En annen teit ting er at jeg trodde det nye Nav-tiltaket ville gjøre at jeg fikk penger inn på konto temmelig snarlig, men den første betalingen der er ikke før 28. januar og jeg tjener riktignok 120 minimum i timen på jobben min hos Norsk Gallup, men det er likevel kun snakk om ni arbeidstimer i uka og selv de gangene det er bonus betyr det bare litt over 1000 kr uka. Så det er bra at jeg er omtrent ferdig med alt av julegaver siden kontoen min altså vil inneholde mye mindre penger enn jeg foretrekker enda en periode fremover hvis ikke jeg på mirakuløst og magisk vis finner flere jobber eller noe temmelig snart. 

Alt ordner seg, jeg bare er flink til å bekymre meg for ting. Men ååå, jeg elsker desember og jeg elsker pepperkaker og advent og at jeg har forhåndsbestilt billett til å teste Odeon Kino torsdag 20. desember da de har førpremiere på Mary Poppins Returns (gledermegsåmyeååå). Jeg vurderer også å dra på kino til helgen, men vi får se hva som skjer.

Og så var det film og grøt-førjulsarrangement på Humanismens Hus i går der vi så denne filmen:

Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Djevelens Trekkspill

En reise med vinden og musikken gjennom Colombia. Gjennom hele sitt liv har Ignacio Carillo reist fra landsby til landsby for å underholde som spillemann med trekkspillet sitt. Rykter vil ha det til at instrumentet er forhekset og en gang har tilhørt djevelen. Når Ignacios kone dør bestemmer han seg for å gjøre en siste reise og levere trekkspillet tilbake til sin gamle læremester slik at han aldri mer kan spille.

På veien treffer han Fermín, en tenåring som drømmer om å bli spillemann som Ignacio. Sammen tar de fatt på den lange reisen, til tross for at Ignacio ikke unner unggutten en ensom skjebne lik hans egen. 

Over er synopsis for denne filmen, en film jeg så fordi den ble vist på Humanismens Hus der de pleier å ha et arrangement i begynnelsen av desember der det serveres grøt og blir vist film. Selv var jeg spent fordi jeg aldri har sett colombiansk film før og dette antakelig ikke er en film jeg ville valgt å se selv, men det var interessant og jeg liker hvordan Humanismens Hus alltid velger filmer under disse arrangementene som gir meg noe nytt og annet enn det jeg er vant med.

Djevelens Trekkspills fremste styrke er stemningene og musikken. Mens musikken riktignok ikke er helt min type musikk, så fenger det og det gir filmen en klart personlig signatur som jeg syns det er fint å se. Videre er dette basically en road movie i ulike colombianske landskap og det gjør dette til en film som er flott å se på.

Det skapes dessuten gode karakterer her i både gamle og resignerte Ignacio og i unge og nysgjerrige Fermín som har ungdommelige spillemannsdrømmer. Og det er mye som er fint her, selv når jeg kjedet meg litt så var det fortsatt givende å se på med en sanselig og jordnær stil som sjarmerte.

Men som sagt kjedet jeg meg likevel litt og det handler om at jeg er litt utålmodig når jeg ser filmer og da er en film som Djevelens Trekkspill en film som utfordrer litt for det er langsomt og dvelende og krever litt mer tålmodighet enn jeg har opparbeidet.

Et annet problem dog er at filmen er for god og det høres litt rart ut. Men det handler om at jeg virkelig liker premisset om et trekkspill som kan ha tilhørt djevelen og personlig tror jeg at jeg hadde kost meg veldig om filmen hadde gjort mer ut av denne ideen. På sett og vis føles det riktig at dette er en mer realistisk film der det er et og annet snev av magisk realisme, men en del av meg hadde hatt det mer moro om filmen var mer sprudlende, urealistisk, dramatisk og dårlig på en underholdende måte fremfor god på en litt mer uengasjerende måte. Samtidig kan jeg vel strengt talt ikke kritisere en film for ikke å være det jeg har litt lyst til at en film med navnet «Djevelens Trekkspill» skal være, det handler jo mer om meg enn om filmen som sådan.

Uansett er dette en god film med mye musikk og fine stemninger og det var et i hovedsak forholdsvis positivt møte med colombiansk film så det er jo kjekt. Terningkast 4!

9 kommentarer
  1. Skjønner det er frustrerende, men alt ordner seg, kjære deg! Det er jeg sikker på. Ellers hurra fordi du skriver og for pepperkaker. 🙂

  2. Помимо этого, Шойгу предположил,
   что Соединенные Штаты могут развернуть запрещавшиеся ДРСМД средства в Европе и Азиатско-Тихоокеанском
   регионе, а это, в свою очередь, спровоцирует рост напряженности, а государства, которые согласятся на размещение
   ракетсредней и меньшей дальности на своей территории, станут заложниками политики
   Вашингтона. Министр подчеркнул, что Москва
   против такого сценария.

  3. Most restaurants make pork fried rice with generic pieces of barbecued
   meat Andrew Carmellini makes use of each seared ground pork and sweet, aromatic Chinese sausage in his playful version.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg