A Simple Favor og ymse annet :)

Heisann! Fin ting: i dag fikk jeg sendt den første lønnsslippen for jobben jeg har fått hos Norsk Gallup. Og det er bare for november og på ingen måte noen spesielt stor sum, men likevel: penger og jeg har tjent dem selv ved å jobbe. Det ER jo veldig tilfredsstillende for så vidt. Ellers er det altså visse aspekter ved ting som skjer denne uka som jeg er litt skeptisk til (først og fremst fordi jeg har blitt vant til å ha tid til både skriving og Nintendo og alt annet jeg vil og onsdag og fredag blir litt håpløse sånn sett), men jeg skal prøve å tenke at alt går fint, dessuten blir helgen super uansett fordi teaterplaner og liknende koselig og kjekt 🙂 

Her er forresten noen høydepunkter siden det nå har vært finale i Dancing with the stars Junior (som jeg har fulgt med på inne på Youtube denne høsten). Først vil jeg dele den freestyle-dansen (fritt valg av sjanger og alt) som jeg likte best under finalen og det var denne dansen med Miles og Rylee fordi den var så gjennomført og super og Miles har et skikkelig kult soloparti underveis her:

Ellers var freestyle-rutinen til Sky og JT super (jeg tar meg den frihet å spoile at dette teamet vant) og jeg syns ellers at det er inspirerende at Sky, som er 10 år, allerede har en profesjonell karriere som skateboarder for hvor mange er noe som helst profesjonelt i så ung alder. Og ellers er dette en jul på stranda-variant av en dans som man blir glad av:

Ellers kunne jeg delt Mackenzie og Arianas freestyle-rutiner, men jeg tror jeg venter med det til en annen gang (dessuten er det en del av meg som syns Justin Biebers versjon av Little Drummer Boy som Mackenzie og Sage danset til er litt blasfemisk fordi det basically gjør den julesangen om til en pop/Rnb-låt med rap-elementer og jeg syns det er veldig feil behandling av den sangen).

Her er forresten trailer for filmen A Simple Favor:

Og nå tenkte jeg å poste min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

A simple favor

Noen ganger tenker jeg at å ha samlet opp nok bonuspoeng på Kinopluss til en gratis kinobillett i kombinasjon med å ha lyst på popcorn er en mer enn god nok grunn til å dra på kino og derfor gjorde jeg det denne helgen. Og så endte jeg ganske spontant opp med å velge å se A simple favor bare fordi jeg er fan av Anna Kendrick og det lille jeg hadde lest fikk den til å virke som grei underholdning og fin ting: jeg likte denne filmen veldig godt.

Om man skal beskrive A simple favor som noe så er det nok en blanding av krim/thriller og komedie, noe som er en sjangerblanding jeg prøvde med stort hell i juni da jeg så Ocean 8 og som jeg med denne filmen fikk bekreftet at jeg kan kose meg veldig med.

Kort oppsummert så handler det om mammabloggeren Stephanie som får en elegant og mystisk ny venninne i Emily. Så tilbyr hun å gjøre Emily en tjeneste i form av å hente Emilys sønn fra skolen noen ganger og en gang hun gjør det så ender Emily opp med å forsvinne. Utover det blir dette en detektivhistorie med mange twister her og der som funket veldig godt for meg nettopp fordi jeg ikke ser filmer eller leser bøker med krimelementer så ofte og sånn sett lar meg overraske.

I alle fall holdt denne filmen godt på interessen min og ikke kun fordi Anna Kendrick og Blake Lively var supre i rollene sine, men også fordi dette rett og slett er en film med mye sjarm, godt hjulpet av et soundtrack som i hovedsak består av fransk musikk og at det er smart filmet og fotografert.

Og jeg liker at denne filmen balanserer krim, thriller og humor-elementene så godt og det på en sånn måte at jeg i hvert fall aldri helt visste hva som ville komme. Dessuten er det så tydelig at skuespillerne har kost seg med å lage denne filmen og ja, denne filmen var rett og slett veldig tilfredsstillende.

Med det sagt så er det selvsagt ting å kommentere, deriblant at twistene ikke egentlig er så originale hvis man analyserer dem i ettertid, dessuten er det mye her som er veldig lite realistisk rett og slett. I tillegg har anmeldelser jeg har lest gitt meg inntrykk av at balansegangen mellom krim/thriller og komedie ikke funker like godt her for alle.

Og likevel, for meg var denne filmen en fornøyelse og hvis man vil ha en lett, men likevel sofistikert og stilfull film med godt skuespill og masse sjarm så er dette et fint alternativ.

Terningkast 5!

4 kommentarer

Siste innlegg