Nattehilsen

Natten er som et teppe av varmende og behagelig sort og det liker jeg. Det er mørkt ute, men vi har julestjerne i vinduet og kuldegradene slipper ikke inn så alt er herlig. Snart skal jeg legge meg. Jeg skal lese i senga og høre på cd hvis cd-spilleren virker og ellers skal jeg bare smile og kjenne på denne følelsen av forventning som sprer seg gjennom meg når desemberdagene flyr av sted og julen kommer nærmere og nærmere. Julen med gavene og julemusikken og amerikanske filmer på tv som jeg har sett tusen ganger før og kjenner ut og inn, men som allikevel er koselige og gjør meg blid og fornøyd. Det blir fint det der og jeg gleder meg som et barn, kanskje først og fremst fordi jeg ser på meg selv som et barnslig individ på den beste måten. Akkurat passe-måten. Så kjære natt, pass på meg og alle jeg bryr meg om og vil bry meg om. Og jeg føler meg trygg på at solen bare går og legger seg og vil dukke opp i morgen og, i skjønn forening med julestemning og mange timer på internett :O]

Juletanker og spissformuleringer

Kjære blogg. Det er snart jul og denne tanken fyller meg fullt og helt med glede. Det er så fint når det begynner å dekoreres, når man lager pepperkaker og når man bare kjenner på at man er til. Da blir alt så fint liksom og man er klar for alt, hva enn alt er. Jeg nyter det hele, er ferdig med eksamen og kan bare slappe av og lese eller være på internett i timesvis. Jeg leser Little Women av Louisa May Alcott nå og kjenner meg fryktelig igjen i Jo som har en svært lik personlighet som meg og er en lesende forfatterspire i tillegg. Det blir som Belle i Skjønnheten og Udyret, en film som jeg forgudet da jeg var liten. Det var og er en herlig historie og jeg er fortsatt misunnelig på Belle som fikk både Udyret og et eget storslagent bibliotek. Det må være helt magisk. Uansett så leser jeg Little Women og siden det lokale biblioteket idiotisk nok skal opp-pusses nå og er stengt så har jeg tenkt i lese sakte og la boka vare en stund. Det er noe jeg liker med Little Women nemlig, til tross for at den kan bli for moralsk og i våre dager er litt gammeldags. Kanskje den koselige stemningen eller det faktum at boka handler om søstre og jeg ikke har noen. (Jeg har en lillebror, men det er ikke helt det samme). Jeg vet ikke helt, jeg, men det spiller ingen stor rolle. Ellers så er verden dekket med snø og til tross for at jeg egentlig ikke liker snø så er det litt fint. Det blir så stemningsfullt da 🙂 Men jeg skal fortsette skribleriene senere og ønsker alle en fin juletid i mellomtiden og etter neste bloggesession fra min side og frem til 20 dag jul.  
***
Her kommer et selvskrevet dikt:

Så vidt meg bekjent

Vidt meg bekjent er jeg endelig fri,
friheten smaker av førjulstid,
små klementiner i adams drakt,
grantre i stua i all sin prakt
og ord etter ord som jeg nå ønsker si

Vidt meg bekjent er det vinter på ny,
snøkrystalldaling fra silkehvit sky,
grøt med en mandel av god gammel sort,
liste med ønsker som nedskrives fort
og ord etter ord her i denne by

Vidt meg bekjent er jeg klar for alt,
julekalender og sukker og salt,
en kopp med kakao i herlig stil,
en drømmerik verden med kjekk profil
og ord etter ord mens det snart blir kaldt

Vidt meg bekjent er det fred og behag,
desemberstemning hver eneste dag,
julemusikken blir spilt nok en gang,
jeg stemmer i med en rar julesang
og ord etter ord er i uventet slag

Julen er nær og jeg smiler og ler,
funderer fritt over alt hva jeg ser,
funklende øyne og drømmer er tent,
så gjør vi så nå, så vidt meg bekjent
***
Håper det faller i smak :O]

Velkommen til min blogg!

Jeg har startet flere blogger i mitt 22årige liv og dette blir den almenne norske bloggen. Jeg har allerede en engelsk blogg på vakring.wordpress.com og en blogg på livejournal som er for venner, men dette skal være min norske blogg og et nytt møte med bloggingens verden. Jeg håper du føler deg fullstendig velkommen, kjære leser, og jeg ønsker en flotters dag til alle og en. Velkommen til den fremtidige forfatterinnen Akima K. Montgomerys blogg.