Et blogginnlegg som blant annet byr på en liste over de 13 bøkene som har gjort mest inntrykk av alle bøkene jeg har lest i år

Jeg har gjort lite fornuftig denne ferien egentlig, men kost meg mye og hatt latskap for alle penga, noe som jo er fint. Og i dag skal jeg sannsynligvis dra på kino og se enten "Avatar" eller "Imaginarium of dr Parnassus" (eller hva den nå heter), men jeg kommer nok ikke til å greie å bestemme meg før jeg er på kinoen, begge frister nemlig en god del å få sett. I tillegg har jeg i løpet av kvelden tenkt å få skrevet ferdig og få sendt noe til "Løsrivelse"-konkurransen der jeg ikke har noen forhåpninger i det hele tatt siden novellen jeg skriver på til den er noe direkte idiotisk vås og jeg egentlig har litt for lite tid til å få skrevet noe nytt og bedre. Men noe skal jeg få sendt inn siden det tross alt er skrivekonkurranse og jeg elsker sånt tross alt. Sånn angående skriving har jeg skrevet alt for lite i det siste så det er bra jeg har en sprø ide om å skrive en roman i løpet av januar. Og der har jeg sannsynligvis skiftet konsept til en annen greie som jeg kaller "Snø" og som skal bli en eventyrlig historie basert på eventyret "Snødronningen" av H.C. Andersen om ungdommene Nikolas, Lumi (det betyr "snø" på finsk og er sånn sett ett ypperlig navn for Snødronningens datter) og Amalia som blir utsatt for en rekke prøver av den gamle mannen Abraham som vil velge en vinner som får arve samlingen hans med suvenirer fra eventyret "Snødronningen", ting han har samlet opp gjennom et langt liv og som han nå vil gi bort til den som klarer alle testene hans. Og så skal det være sånne klassiske ting som vennskap og kjærlighet og sånt og mer vet jeg egentlig ikke, men jeg gleder meg i hvert fall til å skrive i vei på historien. Ellers så er jeg lei av snø og kulde nå, men til forskjell fra tidligere så har jeg faktisk lyst til at det skal være januar og februar i 2010 siden jeg har planer i disse månedene som prissettes veldig (som å få sett musikal og enkelte filmer og noen turer til steder og diverse av samme sort). Og nå har jeg fått tak i boka "Moby Dick" som jeg også har tenkt å få lest etter hvert siden det er en klassiker og sånt så det er jo interessant det og.

Men til poenget for dette innlegget. I januar i år skrev jeg en laaang liste over alle bøkene jeg hadde lest i 2008 med terningkast og kommentarer og alt det der. Jeg har faktisk lest enda flere bøker i 2009 enn jeg leste i 2008 og velger derfor å ikke lage noen sånn liste. I stedet har jeg nå tenkt å kåre de 13 (fordi 13 er et kult tall) bøkene som gjorde sterkest inntrykk av alt jeg leste i år og det skal jeg like greit sette i gang med nå!

De 13 bøkene som har gitt meg mest blant alle bøkene jeg har lest i år (i villkårlig rekkefølge)

1) Flowers for Algernon av Daniel Keyes

En fascinerende bok om intelligens, menneskelighet, kjærlighet og masse mer. Tidligere anmeldt på denne bloggen i et innlegg jeg ikke gidder å lete frem og en virkelig herlig skrevet bok. Dessuten en bok i sjangeren Sci-Fi, en sjanger jeg får mer og mer interesse for, men mer realitetsbasert Sci-Fi av den samfunnskritiske sorten enn romskip og sånt, noe jeg personlig syns er fint. Videre er dette en av de bøkene som virkelig får en til å tenke og det er en innmari god ting.

2) Flight Volume 4 av diverse (det er en antologi nemlig)

I år oppdaget jeg antologiserien "Flight" som er samlinger med noveller i tegneserieform og noe jeg falt fullstendig for i våres. Jeg er i utgangspunktet fan av tegneserier og her er det tegneserier som er oppriktig nydelig tegnet med fascinerende historier og masse sjarm og følgelig noe jeg er inderlig glad for å ha oppdaget og veldig fornøyd med å ha lest.

3) The dust of 100 dogs av A.S. King

Denne boka hørte jeg om første gang høsten 2008 på internett på en eller annen bokblogg og nysgjerrigheten min ble pirret nærmest øyeblikkelig og det med god grunn. Her kombineres nemlig en oppveksthistorie med et pirateventyr på sinnssykt kult vis og dette byr på en historie som virkelig er episk deluxe. Genialt skrevet og med både kjærlighet, hunder og pirater er nok dette en av de desidert mest fantastiske bøkene jeg har lest i år (og jeg har lest den to ganger i år også siden den fortjente det) og virkelig en bok som anbefales på det aller sterkeste.

4) Store Ideer av Suzanne Cleminshaw

En nydelig skrevet bok om vennskap og sommer og diverse annet som jeg elsket fordi den var en av de bøkene der jeg fikk en slags følelse av at den var skrevet med meg i tankene. Det var bare skrivestilen og hvordan den hadde lister og forklaringer på ord og masse annet som var med å gi denne herlig følelsen av at Suzanne Cleminshaw bare hadde sneket seg inn i hodet mitt og notert seg ned hva jeg liker i bøker og så skrevet en historie med det i tankene og det var så fint. Dessuten var det en sånn ro over boka, noe liksom flytende ved den og den inspirerte meg og det er da gode skussmål for en bok må jeg si.

5) Demo av Brian Wood & Becky Cloonan

Dette var også en grafisk roman og den inneholdt tolv historier som handlet om mennesker med spesielle krefter á X-Men, bare at det her fortelles veldig realistisk og fokuset i større grad er på problemene spesielle krefter ville gitt. I tillegg så er det mer en historie om menneskelighet enn en historie om spesielle krefter og det er en slags rå og upolert realisme ved historiene i denne samlingen som gjorde at den falt veldig i smak hos meg. En annen fin ting er jo at den er utrolig flott tegnet og skrevet, det er jo også et pluss.

6) Gone av Michael Grant

Da jeg lånte denne boka på biblioteket hadde jeg ikke så veldig tro på den og tenkte det bare var en hypet ungdomsbok. Det viste seg dog ganske så fort at jo da, dette var en ungdomsbok, men en utrolig spennende en. Her har vi en skikkelig murstein av en bok med et konsept som for seg ikke er det mest originale (en verden uten voksne, hvordan vil barna og ungdommene klare seg, altså et konsept også brukt i serien "The Tribe", bare for å nevne noe), men som fortelles på en så inni granskauen medrivende måte at jeg hadde store problemer med å legge boka fra meg. Det er virkelig flott skrevet med interessante karakterer, fascinerende handling og alt en bok trenger egentlig og absolutt en bok jeg likte veldig godt.

7) Navnet på denne boka er hemmelig av Pseudonymous Bosch

Også en bok der jeg mistenker forfatteren for å ha sneket seg inn i hodet mitt og tatt notater siden den er så karolinsk for å si det sånn. Jeg kaller den Karoline-magnet og den er virkelig det siden den har omvendt psykologi og går særdeles langt for å få deg til å la være å lese og videre er skrevet på en ekstremt underholdende måte av en hele veien like tilstedeværende forfatter. Den kan kanskje kritiseres litt for å love mer enn den gir siden historien egentlig er ganske så gjennomsnittlig og det som egentlig gjør historien er hvordan den fortelles, men sånt tilgir jeg lett og jeg bare likte denne boka og det veldig godt. Det er ikke alle bøker tross alt som gjør at jeg ender opp med å sitere hele kapitler for moren min bare fordi det er så genialt.

8) Zot av Scott McCloud

En samling historier av tegneserieskaperen Scott McCloud som falt veldig i smak siden det ikke bare er veldig flott tegnet, men også forteller på sprudlende vis om en hel masse forskjellig. Dessuten er det noe for en hver smak her siden det i begynnelsen er Sci-Fi tematikk med en superheltkarakter ved navn Zot som er fra en annen verden og sånt, men også etter hvert som boka fortsetter også byr på en mengde mer realistiske fortellinger der en hel masse temaer tas opp, men da på en hele veien medrivende og god måte og uten noen moralistisk pekefinger heldigvis. Veldig genialt i alle fall og nå en bok jeg eier selv til min store fornøyelse.

9) A little bit wicked -Life, love and faith in stages av Kristin Chenoweth & Joni Rodgers

Siden jeg har en viss fascinasjon overfor musikaler og i tillegg er fan av Kristin Chenoweth var det ganske så naturlig at jeg endte opp med å bestille selvbiografien hennes på nettet (noe som for så vidt er noe av mine mer nerdete kjøp siden jeg ekstremt sjelden vier noe særlig interesse overfor selvbiografier ellers, men med musikalstjerner blir det selvfølgelig noe ganske annet). Her fortelles det om Kristin Chenoweths liv frem til 2008 og det på et veldig underholdende og sjarmerende vis, med bilder og en skrivestil som gjør det til veldig engasjerende lesning. Tror dog muligens at dette er en bok som vil interessere en god del midt i ryggen, men for meg var den midt i blinken og bare en av flere veldig ypperlige bøker jeg leste i sommer.

10) This lullaby av Sarah Dessen

Sarah Dessen skriver ungdomsbøker og de er egentlig ganske like, uten at det gjør noe. Grunnen til at det ikke gjør noe er guttene hun skaper. Bøkene hennes handler nemlig om ungjenter i forskjellige problematiske situasjoner (som at faren deres har dødd eller at de har blitt forsøkt voldtatt på fest eller andre ting) og så blir de kjent med nye mennesker i livene sine, deriblant en gutt og denne gutten er etter hvert forelskelsesobjektet. Og disse guttene som blir forelskelsesobjekter og sånt ender tilfeldigvis svært ofte opp med å være gutter som er så herlige at jeg personlig får lyst til å dra dem ut av boka og ha dem for meg selv. Ergo er det alltid like fint å lese Sarah Dessens bøker, bøker som i tillegg er nydelig skrevet med et godt øye for detaljer og som med sine vanligvis rundt 300 sider er ypperlig sommerlesning. Og i "This lullaby" er gutten i bildet en gutt ved navn Dexter som passende nok spiller i band og som alene var grunn nok til å gi "This lullaby" terningkast 5.

11) My life: The musical av Maryrose Wood

En bok jeg fikk tak i på grunn av tittelen og som falt veldig i smak siden det var en ungdomsbok om to ungdommer som var obsessed med en musikal og ellers hadde massevis av informasjon om musikaler, sånn rent i tillegg til at hvert kapittel hadde tittel etter en musikalsang med en viss referanse til kapittelet også videre. Med andre ord en bok som appellerte til musikalelskeren i meg og som viste seg å være et lurt kjøp siden den også var underholdende og svært godt skrevet og i tillegg ikke falt for fristelsen til å la de to hovedpersonene (en gutt og en jente) bli sammen på slutten, det holdt seg heller som et vennskap hele veien og det gjorde ting mer realistisk føler jeg.

12) I dypet av en ruin av Kristine Oseth Gustavsen

Denne boka er faktisk ikke med på listen bare fordi jeg kjenner forfatteren på nettet, men heller fordi den var en av de mest underholdende bøkene jeg leste i år, velskrevet og med et livlig språk og en spennende handling. I tillegg så er det veldig mange bøker jeg leser som jeg bare leser, uten å reagere noe særlig, men i denne boka reagerer man på alt som skjer. Man føler frustrasjonen når karakterer er frustrerte, man føler sinne over situasjoner når de føler det, det er så medrivende at man føler seg som en del av historien selv og det er en veldig god ting i en bok, det viser hvor levende og engasjerende det er skrevet. Videre er karakterene i hovedsak veldig interessante og det er rett og slett en bok som gjør at man får lyst til å lese alt annet forfatteren gir ut, noe som også er en bonus. Med andre ord fortjener så absolutt denne boken å være med på lista mi.

13) Nullpluss Null av Gert Nygårdshaug

Av de to bøkene jeg har lest av Nygårdshaug i år er det denne jeg trekker frem fordi den fascinerte meg så inderlig. Her er nemlig konseptet en mann som bestemmer seg for å spise seg selv, noe som absolutt er nokså morbid og Roald Dahlsk og som følgelig vekket min interesse. Og dette er ingen spesielt tykk bok, men den er genialt og interessant skrevet, har en dæsj Jostein Gaardersk filosofi og gir en forfriskende historie. God appetitt, anbefales på det sterkeste (dog kanskje ikke når du spiser middag) og er en av de mest fascinerende historiene jeg har lest i år.
***
Og der har vi det, listen over de 13 mest interessante bøkene jeg har lest i år og forhåpentligvis en liste som gir masse inspirasjon for alle som leter etter noe å lese på. Med det så skal jeg avslutte dette blogginnlegget og så kan dere antakelig vente dere en filmanmeldelse om noen dager siden jeg skal på kino snart 😉

God jul, guten weinachten, merry christmas =0)

Dette er egentlig bare et overflødig innlegg fordi jeg følte jeg trengte å skrive noe i bloggen min igjen. Og da kan jeg jo i samme slengen ønske alle en god jul og en herlig romjulstid. Jeg håper dere fikk mye av de tingene dere ønsket dere og ellers masse fint og er selv ganske så fornøyd siden jeg fikk maaasse penger(!), et visakort med penger på fra Snarøya-gjengen, lovnad fra mamma om at jeg skal få billetter til en musikal etter eget valg (dvs. "Spring Awakening", yes!) som skal bestilles til søndagen eller mandagen, geniale gaver fra bestevenninnen min og flere andre fine ting. Jeg fikk også noen totalt unødvendige ting som kroppspleiesaker som jeg aldri kommer til å bruke, men det får så være. Og ikke minst ble folk glade for gavene fra meg, noe som alltid er toppers, elsker når jeg er grunnen til at folk er glade!!! Noe overraskende så fikk jeg ingen gavekort noen steder, men jeg fikk penger og det gjr jo samme nytten. I tillegg fikk jeg forholdsvis få myke pakker av sjangeren klær og sånt og det passet meg fint. Penger eller harde pakker er jo tross alt det tøffeste 😉

Og jeg er egentlig bekymrende materialistisk i enkelte tilfeller egentlig, jeg elsker for eksempel gaver, men så er det jo så koselig, både å gi og å få. Med det sagt så er det bra det kun er julaften en gang i året, da blir det jo ekstra spesielt og magisk 🙂

Ellers så fikk jeg med meg de viktigste juleprogrammene på tv og vi spiste utmerket mat, verden var et hvitkledd eventyrmaleri utenfor vinduet, jeg hadde en finfin rød kjole og det ble hyggelig familiekos av det beste slaget så jeg er happy og i det store og det hele meget fornøyd med denne julen. Livet er fint, alt er fint og jeg gleder meg allerede inderlig til å shoppe, shoppe og shoppe litt til!!!

Så jeg har det fint og ønsker alle lesere en fortsatt fin jul de og altså og avslutter dette meget lite givende blogginnlegget med det altså. Hei og ha det!!

Diverse (blant annet litt om “GLEE” og skriveprosjekter)

Jeg så nettopp "Love Actually" og den var kjempesøt, særlig den delen der han ene fyren viser hun jenta som er spilt av Keira Knightley sånne ark sånn at det nesten blir litt tegneserieaktig (og jeg forklarer det veldig dårlig, men det var ca sånn). Faktisk hadde jeg ikke sett denne filmen før, noe som er helt tilfeldig, men i går leide jeg hele tre filmer og da var det en av dem siden jeg ville ha to filmer av den julete typen. I tillegg leide jeg en film som har den norske tittelen "Historien om Julenissen" og "Star Trek" (som jeg virkelig hadde tenkt å få sett på kino, men så ble det bare ikke noe av tilfeldigvis) og de skal jeg få sett i morgen (man kunne ha leide filmer to dager). Film er gøy og nå har jeg egentlig litt tid til sånt også. I tillegg skal jeg pakke litt julegaver i morgen (jeg har alle gaver klare nå, de er bare ikke pakket enda), muligens lage ting (enten vafler eller mer pepperkaker) og lese videre på "Lanark". Og det er så fint hvordan ferien nærmer seg med stormskritt (jeg har ikke siste arbeidsdag før 23. desember merkfundig nok, første året noensinne at jeg ikke har fri på 21 og 22 desember). Og jeg har nå laget en del pepperkaker, laget en julemusikkplaylist på Spotify og skrapt resten av lukene på Flax-julekalenderen siden jeg ble så nysgjerrig på hvordan det ville gå og jeg har jo litt julestemning, samtidig som det på en måte føles som det er kjempelenge igjen til jul. Det føles liksom litt uvirkelig at det bare er fem dager unna og jeg har nesten irritert meg bittelitt siden lillejulaften er på en onsdag. Det betyr nemlig at tven kun vil sende julefilmer og slike ting på kvelden sannsynligvis og det er jo greit siden jeg liker sånt, men likevel litt kjipt. Da utgår jo "GLEE" og det er jo direkte forferdelig siden jeg etter kun to episoder har fått skikkelig sansen for den tv-serien, den er jo som ¨skapt for musikalelskere for meg og dessuten har den en skikkelig bonus i noen innmari kjekke skuespillere, bare se:

 
Matthew Morrison og Cory Monteith er jo bare <3 og særlig Matthew Morrison som er han til venstre i rødoransje t-skjorte. Han er alene grunn til å se på rent eye-candymessig og når det så er historien om et kor og det er stadige musikalaktige momenter og slikt, i tillegg til episk humor så er det jo som skapt for meg. Og jeg er bare så glad tv2 sender det, jeg bare syns det er synd at det går bort neste uke. Og hvis du ikke har blitt overbevist til å se på Glee skal jeg nå linke til tre gode grunner. 1) Push it (http://www.youtube.com/watch?v=V5UPaLDkFgM&feature=related)! I demme scenen tror lederen av koret (som blir spilt av den, som nevnt, superkjekke Matthew Morrison), at han skal høre korgruppen sin synge disco, men får servert noe ganske annet og da noe som overrasker hele publikum i en scene som er hysterisk morsom. 2) Take a bow (http://www.youtube.com/watch?v=ve9QL9xtJBs&feature=related)! Her synger karakteren Rachel Berry (spilt av den sykt talentfulle Lea Michele som også er Wendla på Spring Awakening-cden min)
og resultatet er fantastisk og rørende deluxe. 3) Maybe this time (http://www.youtube.com/watch?v=-SnxaNt64PE)! På grunn av Kristin Chenoweth (she is epic win, enough said). Forøvrig en scene som ikke har blitt vist enda i Norge der bare to episoder er sendt, men som jeg så på youtube. For folk som ikke skulle vite det så er Kristin Chenoweth hun med det blonde håret som synger den ekstremt supre trillen på slutten og som jeg i bunn og grunn er skikkelig fan av!

Ellers har jeg fullført Nanowrimo-historien min siden sist jeg blogget og i går kom broren min hjem og han hadde med historien i utskrevet versjon, noe som følgelig gjør at jeg kan sitte på jobben i pauser og titte på det og så tilfeldigvis nevne at "å ja, dette jeg leser på, ja det er bare boka jeg skrev i løpet av en og en halv måned" og så sjekke ut folks uttrykk etterpå, noe jeg gleder meg skikkelig til å teste ut på tirsdag. Og nå tror jeg at jeg har funnet ut hvilket konsept jeg skal skrive i januar som ny bok og det er et skikkelig eventyr om ungjenta Milly som elsker musikaler og å oppleve eventyr og som får tak i en billett til en tur med et tog som skal kjøre gjennom hele landet. Men når hun er på dette toget viser det seg at det kjøres av de onde skyggevokterne som tar med seg toget og alle passasjerene til Philophia der disse passasjerene altså skal være slaver og sånt. Men så finner Milly, som elsker musikaler og å synge musikalsanger ved passende anledninger, men som er direkte elendig til å synge ut at skyggevokterne sovner hvis de hører musikalnumre og slår seg sammen med en gjeng andre ungdommer for å redde Philophia med musikalrutiner og slikt. Og det skal skje mye mer, men det er sånn kort oppsummert plott. Så nå skal jeg få planlagt så mye jeg kan i løpet av resten av desember. Også ser jeg frem til å skrive en laaang historie på nytt.

Jeg har ellers hørt masse på cd de siste dagene (musikalcder selvfølgelig) og spilt masse "Scribblenauts", et spill jeg i et senere innlegg må bable i vei om siden det er inderlig genialt. Men jeg skal ikke skrive så veldig mye mer på dette innlegget siden jeg må delta på litt julekalenderkonkurranser og drikke en tekopp til og sånt. Kort oppsummert har jeg det i hvert fall fint og jeg var riktignok nær panikk i går da dataen min plutselig skrudde seg av og så ikke ville skru seg på igjen, men det ordnet seg da jeg tok ut batteriet noen minutter, etter det var alt toppers igjen heldigvis. Jeg skulle bare ønske det ikke var så kaldt hele tiden, siden jeg får tørr hud av kulde og det er litt ubehagelig, men på den annen side gir jo kulden ekstra god grunn til å drikke varme drikker så det er da godt for noe. Så livet er fint.

Og med det avslutter jeg dette innlegget og deretter skal jeg blogge igjen enten mandag eller tirsdag hvis alt går etter planen. I mellomtiden får dere alle ha det flotters 🙂

JanNoWriMo, kino-ideer og et dikt tilegnet Regine Stokke

Jeg føler meg bittelitt mislykket nå for jeg skrev jo på Nanowrimo i november, men jeg ble langt i fra ferdig med historien og nå må jeg liksom bli ferdig i løpet av de neste to dagene for at planene mine om å ha det som julegave til en som ikke har en anelse om det skal kunne bli noe av og det føles liksom som om jeg har mistet evnen til å skrive nå. Og jeg blir så frustrert over meg selv siden jeg ikke skriver nok for jeg vet jo at når jeg først kommer inn i det vil ordene flyte og særlig nå når jeg skal skrive den mest romantiske og klisjé-herlige delen der alt liksom skal ende godt til slutt og alt det der. Jeg VET hva som er planen, det er bare så sinnssykt inni hampen umulig å få det ned på papiret. Men det ordner seg vel og jeg skal slutte å dele frustrasjoner og bare meddele annen informasjon av generell og mindre generell art til alles sikkert enorme underholdningsverdi.
***
Jeg har tenkt å være med på JanNoWriMo (http://janno.ymakadomain.com/) som kort oppsummert er akkurat det samme som Nanowrimo bare at det er i januar og man kan sette andre mål enn 50 000 (mitt mål skal for eksempel være 31000, altså 1000 ord hver dag gjennom hele januar og det kan gjerne bli lenger).  En annen relevant forskjell fra Nanowrimo er at man under Nanowrimo helst skal ha et nytt og ubrukt konsept, men på JanNoWriMo kan man godt ha et konsept man har begynt på flere ganger før og sånt og derfor skal jeg kanskje velge en av de konseptene jeg har påbegynt opptil flere ganger før siden jeg vil ha et førsteutkast av noe som jeg deretter kan redigere litt og så eventuelt sende inn til et forlag siden jeg har planer om å bli forfatter i løpet av 2010 (om jeg så må skrive syv ulike romaner og en del diktsamlinger og diverse annet for å få drømmen oppfylt). Neste år er et år jeg har litt tro på siden det er året jeg fyller 25 (grøss og gru), året jeg forhåpentligvis får sett noen musikaler jeg har sykt lyst til å få sett (jippi!), året da jeg har tenkt å få lest både "Moby Dick" og "Don Quijote" og året da jeg skal satse skikkelig på forfatterdrømmen ved å sende inn ting og tang til diverse forlag og delta på masse skrivekonkurranser siden jeg jo ikke blir forfatter av å bare sitte og drømme om det. Jeg må skrive, jeg må sende inn og til slutt kan de største mirakler skje kanskje, det er da lov å håpe 😉
 Og ja, jeg er sprø som begir meg ut på sånne ting som Nanowrimo og JanNoWriMo og jeg vet ikke hva, men det gir liksom drivkraft til å faktisk skrive og ikke bare ha ideer om å skrive og sånt er viktig for forfatterspirer som meg =0)

Ellers så har kanskje noen fått med seg at James Cameron (mannen bak "Titanic") har en überambisiøs film ute snart ved navn "Avatar" og jeg har funnet ut at jeg på ett eller annet tidspunkt bør få sett den bare for å kunne ha en formening om den selv, dessuten kan det bli veldig bra. Problemet er at jeg går på kino alene i de fleste tilfeller og gjerne vil se denne sammen med noen. På samme tid har jeg en rekke personer på lenkelisten min som jeg gjerne skulle møtt i virkeligheten og funnet på noe sammen med. Derfor foreslår jeg dette; om du er på lenkelisten min (eller er en som ellers leser og av og til kommenterer, men ikke er lenket til enda), har muligheten til å dra på kino i Oslo en gang mellom den 27. desember og 4. januar og har lyst til å enten se "Avatar" eller treffe meg eller begge deler så ser jeg gjerne "Avatar" sammen med deg en dag i ferien (og jeg har også mulighet førstkommende helg). Hvis noen skulle være interessert i å bli med på noe sånt er det bare å skrive det i en eventuell kommentar til dette innlegget og så kan vi avtale nærmere på msn eller på Facebook eller mail eller noe sånt. Passer det ikke for noen er det ikke noe problem for meg å se den alene altså, men jeg kan jo foreslå ting og om ikke annet så viser dette at jeg er åpen for å finne på ting sånn hvis noen andre plutselig skulle få noen liknende ideer selv på et annet tidspunkt. For jeg syns dere på lenkelista mi virker som oppriktig ålreite personer og jeg skulle gjerne blitt bedre kjent med folk enn det jeg er. Men dette er altså bare en ide som bare kan overses blankt om så er ønskelig 😉
***
Men nå tenkte jeg å fokusere på noe helt annet. Jeg var en av de mange som ble rørt av bloggen til Regine Stokke (som døde for kort tid siden dessverre), en blogg man finner her: http://sinober.blogg.no/. Så jeg syntes følgelig at det var inderlig trist da hun døde og skulle egentlig skrevet et ordentlig innlegg tilegnet henne. Men sånt er vanskelig og jeg vet liksom ikke hva en skal si helt, dessuten takler jeg av en eller annen grunn ikke å bruke ordet "kondolerer" siden det i mine ører høres så upersonlig ut og gir meg en sånn legekorridor, tannlegeluktfølelse som jeg ikke liker i det hele tatt. Så jeg prøvde å skrive et dikt, for det gjorde jeg da Hildring på Skrivebua døde (og endte tilfeldigvis opp med et av de diktene jeg har blitt mest fornøyd med noensinne) og det føles som en ganske riktig måte å formidle tanker på. Og jeg har posta det diktet jeg endte opp med til Regine Stokke enkelte andre steder, men tenkte å også la det avslutte dette innlegget siden det uansett er fint å avslutte noe med en liten dose ettertenksomhet og jeg ellers sikkert bare har babla svada, svada, svada. Dette gir kanskje litt mer mening…

Takk likevel (til Regine Stokke)

Verden er ikke rettferdig,
ingen kan helt være trygg,
men vit at jeg nå om jeg kunne
ville skapt et rettferdighetsbrygg

om ord kunne bragt deg tilbake,
om tanker, en bønn, et smil

for jeg smiler over alt du har lært meg i bloggen dins skjøre stil

Livet er langt i fra evig,
tiden kan vandre for fort,
men vit at jeg nå om jeg kunne
ville tryllet all smerte bort

om ord kunne båret noen mening,
om drømmer, et håp, en tro

for jeg tror at ditt liv hadde mening og den troen kan bygge en bro

Og jeg vet at jeg aldri deg kjente, men det føles slik likevel
for når du skrev om kampen for livet var det helt som å se deg selv

i ord, i bilder, i alt er livet dagen som en gang blir kveld

Verden er ikke rettferdig,
men det finnes en ørliten trøst
og det er de tanker du vekket
før din tid gikk til vinter fra høst

og om ord hadde virkelig lindret,
om ønsker blant stjernespinn

for jeg vil gjerne si no fornuftig, men alt går i spinn i mitt sinn

(men takk likevel kan jeg si deg og la ordene føres av sted
og takk, bare takk for alt
og jeg håper du nå får fred)

filmer som kommer i begynnelsen av 2010 som jeg har lyst til å se på kino :)

I mitt forrige blogginnlegg figurerte det en ønskeliste siden det nå er 16 dager igjen til julaften. Men her skal jeg bable om helt andre ting og tang etter først å ha gitt litt oppdaterende informasjon om liv og lyst forøvrig. Blant annet kan det nevnes at jeg er endeløst frustrert over Amazon.com siden jeg bestilte en cd der den tyvende, en cd som forresten ble sendt av gårde enten 22 eller 23 november og som jeg ENDA ikke har fått. Og det skulle gå mellom 8 og 15 dager før den kom og dermed skulle den kommet i dag, noe den ikke gjorde. Som jeg tidligere i dag skrev på facebookstatusen min så er jeg nå bekymret for at den ALDRI vil komme ever og at jeg fortsatt vil vente på den når jeg er en ensom gammel dame på 93. Og det er en liten del av meg som tenker at den aldri vil komme siden jeg har så lyst til at den skal komme basert på det faktum at hvis man deltar i en konkurranse og har sinnssykt lyst til å vinne eller til dels tror at man kan klare å vinne der så vinner man ikke. Og da er det sikkert det samme med post man venter på for hvis man sjekker postkassa mens man tenker "værsåsnillogværder, ting jeg venter på" så er den tom og nå tenker jeg det hver dag, ergo vil kanskje postkassa fortsette å være tom og voíla; gammel ventende dame på 93 scenario følger. Jepp, jeg er så inderlig lite logisk at det blir logisk likevel 🙂 Ellers så fant jeg i går ut at det fins kanskje en 200, 300 ulike versjoner av sangen "Santa Claus is coming to town" på spotify, mange av dem riktig grusomme og noenlunde sprø. Det var liksom alt fra skikkelig country (som i utgangspunktet ikke er en musikkstil jeg har særlig sansen for, selv om det fins noen få unntak som er ålreite) til techno og det var i det hele tatt veldig underholdende å bruke en halvtime på å lytte gjennom de ulike versjonene for å finne en versjon som var god nok til å ha på juleplaylisten min. Den aller mest forferdelige versjonen var for øvrig den überpoppa versjonen til Cheeta Girls og julecden deres som altså var å finne på Spotify unner jeg ikke min verste fiende å lytte til, i forhold til det så er boyband og Britney Spears direkte sofistikert musikk og det sier jo litt tenker jeg. Men nå er jeg ferdig med småbabbel og skal begynne på temaet for kveldens innlegg.

Og temaet er film, rettere sagt de filmene som kommer i løpet av januar, februar og mars neste år som jeg bare MÅ få sett og det helst på premieren. Da setter vi like greit i gang:

Filmer som kommer i løpet av de første månedene av 2010 som frister inderlig mye å få sett (med bilder og trailere funnet på nettet som ekstramateriale)

FILMER SOM KOMMER UT I JANUAR

– Cloudy with a chance of meatballs (Sony Pictures Animation)

http://www.youtube.com/watch?v=UEyjj-L5Mv8&feature=channel
Kort oppsummert skal dette være filmen om en by der det faller mat fra skyene og om vitenskapsmenn og kjærlighet og diverse slike ting og jeg vet generelt utrolig lite om handlingen, utenom at det er grunn til å tro at den er langt unna å være forutsigbar. Denne filmen er basert på en barnebok ved samme navn som til nå var fullstendig ukjent for meg og basert på traileren ser det i alle fall ut som en animasjonsfilm som vil være både fargerik og underholdende. Dessuten har jeg en rar intuitiv følelse av at jeg virkelig vil like denne filmen, til tross for at det ikke er Pixar som står bak. Så denne skal jeg få sett og det på engelsk 🙂

– Where the wild things are (Warner Bros Pictures)

http://www.youtube.com/watch?v=2NOkQ4dYVaM
Basert på boka ved samme navn av Maurice Sendak er dette en film jeg er veldig nysgjerrig på. Boka er jo ganske kjent og en bok jeg virkelig likte da jeg leste den som barn selv om konseptet i boka er veldig enkelt (gutt som er ulydig, blir sendt til sengs uten middag og drar til sitt eget fantasiland). Og hvordan de skal ha gjort konseptet, som går inderlig fort å oppsummere, til en langfilm skjønner ikke jeg, men det ser lovende ut, basert på bilder jeg har sett fra filmen og jeg tror at dette kan bli veldig interessant om ikke annet. Og traileren gir jo inntrykk av at det vil bli både rørende, vakkert og med flotte figurer og slikt og jeg får litt sånn "The Labyrinth" -følelse (og da mener jeg filmen fra åttitallet med blant annet David Bowie), noe som er en svært positiv ting.

Ellers er "The lovely bones" og "Planet 51" filmer som jeg vurderer å få sett, men som ikke på samme måte som de øvre to er must. Men særlig førstnevnte kan være veldig bra hvis det gjøres riktig for det er jo basert på en bok som er ganske så fin (selv om det tok meg tre forsøk før jeg faktisk kom meg i gjennom den).

FEBRUAR

– Fantastic Mr. Fox (Twentieth Century Fox)

http://www.youtube.com/watch?v=n2igjYFojUo
Denne filmen er laget i stop-motion teknikk slik som Coraline og Corpse Bride og bare det kunne vekket nysgjerrigheten min siden denne animasjonsteknikken jo kan se unektelig stilig ut. Videre er denne filmen basert på Roald Dahls bok med samme navn, en bok jeg faktisk ikke har lest, men som jeg har store planer om å få lest i løpet av januar neste år. De tingene som hovedsaklig vekket interessen min er nok traileren som har et slags "Ocean's Eleven"-preg, at jeg rett og slett tror at den kan bli sinnssykt morsom og underholdende og dessuten er jo rollelista ganske episk i seg selv. Ja, denne filmen kan nok kanskje til og med bli en av 2010s mer geniale filmer vil jeg tro.

– Princess and the Frog (Disney) Ps. du blir søvnig, du blir søvnig, du sovner og etter ett minutt våkner du og tenker "jegvilsejegvilsejegvilse" når det gjelder denne filmen og siden obsesser du i vei over den siden jeg gjør det og få ting er så gledelige som å oppdage at noen andre er like fascinerte… 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=queJpV6P0W4
Jeg gleder meg så sykt til denne filmen kommer til Norge og har en liten depresjon ventende til helgen da den kommer ut i USA (heldige, teite, idiotiske USA, urettferdighet deluxe ass). Men 19. februar så kommer den i Norge og da SKAL jeg se denne og det på premieren så langt det lar seg gjøre og jeg har tenkt å se den to ganger på kino uansett, den ene av dem på engelsk og den andre gangen på norsk sånn at jeg kan sammenlikne stemmer og sangnumre med høyeste selvfølgelighet. Og jeg bare advarer om at det etter hvert vil bli masse obsessing angående denne filmen fra min side siden den er tegnet langfilm fra Disney og har prinsesser og musikalske numre og hele pakka. Åh, det blir bare så <3!!! Og historien tar plass i New Orleans og omhandler prinsesse Tiana (Disneys første afro-amerikanskje prinsesse btw) og frosker og ikke minst en ond skurk som jeg allerede har fått skikkelig troen på, nemlig Dr. Facillier. Og sistnevnte har sin egen sang som man kan høre her og som jeg har falt hodestups for, jeg mener bare se: http://www.youtube.com/watch?v=nsqy6U3g1LQ Det er så genialt! Lenge leve Disney sier bare jeg altså =0)

Ellers er "Fish Tank" og "Nowhere Boy" filmer jeg kanskje skal se og da er særlig sistnevnte i dette tilfellet en film jeg har litt troen på siden den handler om ungdomstida til John Lennon og det sikkert er en interessant historie med god musikk og flotte rolleprestasjoner. Men vi får se 😉

MARS

– Alice in Wonderland (Roth Films)

http://www.youtube.com/watch?v=LjMkNrX60mA
Jeg skal innrømme at jeg personlig i utgangspunktet ikke er så glad i historien "Alice in Wonderland" og jeg har lest boka og oppfølgeren, sett flere filmversjoner og liknende, men det bare blir for surrealistisk og rart for meg og dessuten misliker jeg slutten skikkelig. Med det sagt så har jeg likevel en viss tro på filmversjonen til Tim Burton som kommer mars neste år. For det første er det Tim Burton og filmene hans blir jo alltid interessante og unike og for det andre har den kule skuespillere som Johnny Depp og det er jo også et pluss. Og så får traileren det til å se veldig vakkert og spennende ut og med en musikk og stemning som gjør at jeg likevel får sommerfugler i magen i rein og skjær nysgjerrighet. Så dette kan nok bli veldig bra, ja =0)

Mary and Max (Melodrama Pictures)

http://www.youtube.com/watch?v=MgRjB8PEDkM
Dette er også stop-motion og forteller historien om et vennskap mellom lille Mary og middelaldrende Max og konseptet syns jeg strengt tatt høres ganske intetsigende ut, samtidig som det at det handler om vennskap mellom to personer som på hver sin måte skiller seg ut interesserer meg. Og så har jeg en følelse av at denne filmen vil ha noe eget ved seg, et inntrykk traileren er med på å gi. Og fargebruken her (brune og grå fargetoner og med noe skittent, men melankolsk over seg) kan vise seg å være vel så effektiv som bruken av rødt og grønt i Amelié. Jeg tror rett og slett dette kan bli en herlig og original film med en sofistikert sjarm.

Ellers er "Yohan -Barnevandreren" og "How to train your dragon" filmer som er på vurderingsstadiet, men som jeg ikke er sikre på. Og førstnevnte blir jo en skikkelig storfilm, men den kan bli innmari teit også, ikke minst fordi den har skuespillere som Aylar og Alejandro Fuentes, kjendiser jeg bare ikke klarer å se for meg i skuespillerrollen.
*
I tillegg så kommer det en rekke andre filmer i 2010 også, men jeg tenkte å bare fokusere på de første tre månedene nå, ikke minst fordi det allerede er en hel masse filmer som kommer da som jeg er interessert i. Jeg tror 2010 kan bli et virkelig finfint år filmmessig og på andre måter, det tror jeg så absolutt =0)
***
Og denne oversikten kan selvsagt ha interessert lesere midt i ryggen, men det kan jo hende den gir litt nye ideer også og uansett var den morsom å skrive og det er jo en viktighet tross alt. Og nå har jeg jammen meg bablet lenge nok så jeg avslutter dette innlegget her og babler videre ved en annen anledning…

NB: Innlegg har siden publisering blitt redigert, men forandringene er ikke så store at noen som leser det fra dette øyeblikk og utover har gått glipp av noe.

Ønskelista mi for jul 2009

Jeg har sett andre poste ønskelisten sin på blogge sin og med det ha et smart sted å henvise de som spør og dermed tenkte jeg å gjøre det samme siden det var en ide jeg likte. Og her er den:

Ønskeliste jul 2009 for Karoline

– PENGER!!!
– Billetter til "Spring Awakening" på Oslo Nye Teater
– Gavekort på bokhandler (Tanum, Norli og Ark er gode eksempler, men Tronsmo og Outland er også toppen)
– Gavekort på cd-butikk (som Platekompaniet)
– Gavekort på spillbutikk (Game Stop er et finfint eksempel)

Nintendo DS-spill

– Professor Layton & Pandoras Box
– My world, my way
– The legend of Zelda: Spirit Tracks
– Mario & Luigi: Bowser's Inside Story
– Scribblenauts

Nintendo Wii-spill

– New Super Mario Bros

Filmer

– Coraline
– Pushing Daisies

Bøker

– Tilfeldigvis: Arial Footlights forhistorie
– Moby Dick (den har blitt oversatt til norsk på nytt og så er det en av de klassikerbøkene jeg bør få lest en gang)
– Don Quiote (en annen klassiker jeg virkelig burde få lest selv om det at den er så tykk skremmer meg litt)

Annet

– Blyanter og andre tegne- og skrivesaker
– Godteri
– At det blir noe av den eventuelle London-ideen til onkel Andreas

(av klær liker jeg best behagelige bukser og skjørt og fine gensere og yndlingsfarger er rødt, lyseblått og grønt,
skjønt en god del farger har sin sjarm)
(nevner "Spring Awakening" igjen her siden det er noe jeg virkelig, virkelig ønsker å få sett)
***
Her kunne det også stått ting som elefantfigurer og at jeg vinner ting i konkurranser og sånne veldig fine tulleting som ikke er så tullete likevel, sånn rent i tillegg til diablo (siden det er noe jeg har lyst til å lære meg), men det står der ikke og det er helt tilfeldig. Og hvis noen lesere av denne bloggen plutselig skulle få veldig lyst til å kjøpe gave til meg så er det helt lov og vit at hvis jeg får noe fra deg og du ikke har fått noe fra meg skal jeg gjøre mitt beste for å gjøre noe med det (selv om det kan bety at gave fra meg ikke kommer før i januar siden jeg ikke har så mye penger på meg akkurat nå). Så her har vi en ønskeliste fra min side og så satser jeg på at det kommer et mye mer interessant og informativt innlegg her om noen få dager siden jeg har veldig lite fornuftig å legge til nå uansett.

Ha en finfin dag alle sammen, fylt med maaasse julestemning og godt humør =0)

I dypet av en ruin

Jeg skal starte dette innlegget med en tegning som gir et inntykk av hva dette innlegget skal dreie seg om, nemlig denne:

i dyp av
Her er det tegnet med gråblyant og det er kanskje litt uklart, men det står altså "I dypet av en ruin" øverst på arket og under er det tegning av fem av hovedpersonene i "I dypet av en ruin" sånn ca hvordan jeg så dem for meg. Vit at jeg ikke er noen fantastisk tegner, men jeg syns det ble ganske fint selv om det altså ikke ble så tydelig. Og grunnen til denne tegningen er en finfin bok som jeg leste ut i går kveld og som jeg nå skal begi meg utpå å prøve å anmelde. Jeg skal prøve å anmelde med ganske så få spoilere og slikt, men jeg advarer om at det kan hende noen ting røpes sånn rent tilfeldig.

"I dypet av en ruin" er skrevet av debutanten Kristine Oseth Gustavsen, en person jeg kjenner i virkeligheten via nettets magiske verden og som for øvrig har denne bloggen: http://nattfallsidioti.blogspot.com/. "I dypet av en ruin" kan bestilles her: http://pantheralife.no/, noe som anbefales og er en veldig interessant bok, vel verdt en anmeldelse. Så derfor setter jeg i gang:

"I EN VERDEN LANGT FRA VÅR…

Ingen som lever har sett solen eller drukket rent vann, og en
mystisk og brutal sekt er i fremmarsj. Samtidig møtes Stella og Lupus i verdensmetropolen Barathrum, og i løpet av kort tid vil de begge erfare hva det er både de og hele resten av verden står overfor. Men hvordan kan bare noen ungdommer stoppe krefter som er større enn noe annet de kjenner til?"

Dette står det som blurb på baksiden av boka "I dypet av en ruin" og man får lett inntrykk av at det er snakk om sci-fi eller fantasy, noe det også er (den kalles en sci-fi dog, men jeg ser på det som en fin blanding av sci-fi og fantasy) og man skjønner alt fra å lese denne blurben at dette vil være en spennende historie med masse eventyrlig og interessante karakterer. Videre er forsiden innbydende og bare det å ta i boken er behagelig. Med andre ord var jeg positivt innstilt og det med rette.

I dypet av en ruin
Noe av det tydeligste ved denne boka er at den er veldig fengende skrevet. Det er sånn "lese på i alle pauser på jobb og mens du går fra kantiner og til garderober, sånn rent i tillegg til å lese på t-banen og alle andre steder"-typen bok for den var utrolig vanskelig å legge fra seg og jeg følte et deilig snev av vemodighet da jeg leste siste siden i går siden jeg ikke hadde lyst til at ting skulle ta slutt. For det er så herlig når en bok fenger skikkelig og det gjorde denne. Videre er den jo veldig bra skrevet og her er jeg litt subjektiv siden jeg har lest en god del av Kristine Oseth Gustavsen på nettet før og altså kjenner henne litt, men jeg har virkelig prøvd å være objektiv og også objektivt sett er det en svært velskrevet bok. Og det fine der er at forfatteren bare er 19 år, at hun har skrevet enda bedre ting enn denne boka og at hun fortsatt er i utvikling, noe som gjør at dette er en forfatter det er verdt å følge med på (og jeg er så glad jeg har fått gjort det fra starten sånn omtrentlig). Litt av stilen boken er skrevet i minner forøvrig bittelitt om hvordan jeg skriver når jeg skriver Nanowrimo, men enda bedre og med en litt klarere stil gjennom hele. For det er en stil der, en personlig stemme som en rød tråd so to speak og her snakker jeg om ting som at Kristine har et ganske muntlig språk som samtidig er veldig lett å lese. Her er det ikke en sånn superbeskrivende skrivestil, men man kan likevel se ting for seg uten problemer og akkurat nok detaljer om de forskjellige aspektene er gitt, noe som imponerer meg en del siden det er veldig lett å pøse på med for mye beskrivelser, uten å tenke på at det beste i bøker jo gjerne er når man vet akkurat nok til å kunne se litt for seg og så la fantasien fylle ut resten. En annen ting jeg liker er de metaforene man finner i denne boka og Kristines språk som er et sprudlende, ungdommelig og upolert et, men der det likevel skinner i gjennom at forfatteren hadde gode norsk-karakterer på et positivt vis. Det er dog noen få steder der det hadde gjort seg med litt mer redigering. Jeg har ikke noen gode eksempler nå, men det er noen steder der språket er litt mer rett frem enn man kunne ønsket, noen små skrivefeil og i tillegg skal det innrømmes at det til tider er litt tvilsom kommabruk. Akkurat sistnevnte er et problem jeg har selv så det er lett tilgivelig, men jeg prøver liksom å portrettere alle aspekter ved min formening kind of. Men de tingene jeg kunne kritisert ved hvordan ting er skrevet blir bare rein og skjær pirking og hovedinntrykket er ganske så positivt.

En av de tingene jeg ellers liker veldig godt med denne boka er karakterene og dette er en av bokas store styrker. Her skapes det karakterer man får veldig sympati for og i tillegg blir man oppriktig opprørt over de "slemme" karakterene. Og legg merke til anførselstegnene rundt ordet "slemme" for det er ikke klar ondskap her og de "slemme" er egentlig mer fordomsfulle, maktsyke eller liknende ting, samtidig som man får forståelse for deres valg også og det er bra. Her er det ikke svart-hvitt, men så mange nyanser i mellom og det uten at man på noe tidspunkt tar feil av hvem man skal heie på. Man er på Stella og Lupus sitt parti hele veien. Det er dog noen karakterer som skuffer litt og det er for eksempel Perfidia som egentlig er en ganske interessant karakter og som jeg gjerne skulle likt at ble enda mer tydelig. Det hadde vært fascinerende å vite hva som gjorde henne til den hun var, kanskje et flashback til barndommen hennes eller noe, jeg syns liksom at mange av de andre karakterene ble mer levende for leseren egentlig. Jeg skulle og gjerne visst mer om Deniques søster og det er liksom sånne aspekter som gjør at jeg føler at "I dypet av en ruin" godt kunne vært enda lenger enn den er sånn at det hadde vært plass til enda mer detaljer om karakterers historier og slikt. Men Lupus, Stella, Magus og Denique var utrolige karakterer med hver sin tydelige personlighet, men det uten at noen av dem har blitt karikaturer eller for stereotypiske. Karakterbyggingen er altså flotters hovedsaklig!

Denne boka handler om noen ungdommer som må redde verden og det høres sånn sett ut som en ganske så klassisk handling. Og selv om jeg har spilt veldig lite "Final Fantasy" så får jeg en følelse av at det nok har vært litt inspirasjonskilde, noe som absolutt ikke gjør noe, men like fullt kan bemerkes. Men det er samtidig en historie som har nok overraskelser og fantasifulle ideer til at det blir en helt egen historie som absolutt ikke er forutsigbar, snarere tvert i mot. Dessuten henger ting så godt sammen. Karakterer som nevnes i en bisetning i begynnelsen av boka kan vise seg å bli veldig viktige senere for eksempel og tingene som skjer er alltid relevant. Og her kan jeg skryte av fremdriften som er utmerket, dette er en bok som er veldig spennende og som har en rød tråd som det ikke mistes taket på. Man får spenning alt i første kapittel, men på samme tid er det også tid til stille øyeblikk og de er gjerne nydelig beskrevet. Og slutten på denne boka er den mest perfekte og tilfredsstillende slutten jeg har sett i en bok siden da jeg leste "The List" av Rich Koslowsky (som jeg forresten også må få anmeldt på et eller annet tidspunkt), den er fantastisk 🙂 Og det er scener i denne boka som er så herlige at det er en fryd.

Så handling, karakterer og hvordan det er skrevet er utmerket. En annen ting som er utmerket er hvordan man får en reaksjon av "I dypet av en ruin", med noen bøker bare leser man ikke sant, men her så kjenner man det i magen av enkelte beskrivelser og det er nærmest som en film spiller foran deg mens du leser, noe som er skikkelig positivt.
I tillegg så skjer jo handlingen i boka etter at det har vært veldig mye forurensning i denne bokas verden og det viser jo at det er et snev av samfunnskritikk og slikt også og det er bare kult syns jeg, det gjør boka også ganske så aktuell.
Jeg tror også at denne boka er en bok som ville fungert vel så godt for lesere i andre land siden det er sci-fi og sånt og generelt sett tror jeg dette er en av de bøkene som mange ville trykket til sitt bryst for å si det sånn.
Lengden, 347 sider, er og finfin, men det kunne for min del vært enda lengre for jeg savner å lese på den allerede siden den altså var så fengende og genial. Og det er riktignok noen ting som trekker litt ned, men det er pirk og småting og generelt sett er dette en bok som er mer enn god nok til å fortjene en sterk femmer fra min side og en kraftig anbefaling. Jeg vil nok tro at den passer best for ungdom og unge voksne siden det er et ganske ungt og frisk språk som  moren min for eksempel ikke ville forstått seg så godt på, men hos de fleste mellom 13 og 30 er dette ganske så sannsynlig en bok som ikke bare vil falle i smak, men også gjerne settes på det stedet i bokhylla der bøker som gir riktig magiske opplevelser står.

Så hva mer kan jeg si enn "løp og kjøp!!!"
***
Utenom å ha lest denne boka altså har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg har tenkt å få blogget i løpet av helgen hvis alt går etter planen. Til da må alle ha det toppen =D