Remarkable og hverdagsgleder :)

Soundtrack: Vanessa Carlton ? Ordinary Day (siden dette har vært en ganske alminnelig tirsdag og det er en fin sang og egentlig er det hva en gjør det til, det skal så lite til for å forvandle hver dag til noe finfint og eventyrlig)

Sånn rent utenom at jeg svetter halvt i hjel i arbeidsantrekket mitt på Rema 1000 så har det gått overraskende greit å jobbe igjen. Og tiden går jo veldig fort, nå er det jo allerede under 70 timer til helg 😉 Ellers så prøver jeg å takle varmen med å sitte mye på verandaen min, drikke en del te og vann og droppe dyne om nettene. Det er jo himla varmt for tiden. 

Forøvrig er det ikke så mye interessant å si. Jeg leser en del, jeg har noen nye kreative prosjekter, jeg obsesser over SYTYCD og bekymrer meg over at fire skal gå ut i neste episode, jeg gleder meg til helgeplanene mine og jeg nyter at jeg har en eske med Maltesers som jeg fikk tak i på danskebåten og som sannsynligvis ikke vil vare så lenge siden det er såå godt. Forøvrig har jeg lest masse interessant denne sommeren og det vil bety at jeg vil kunne anmelde ting en hel del fremover. Og det vil være anmeldelse på gang i dette innlegget og, men først har jeg noen andre planer. 

Jeg hadde lyst til å poste dette: https://www.youtube.com/watch?v=MenBz8-dwpA&index=2&list=LL0BFIzBZ9DRyg7W7JnJDXag fordi det er en temmelig episk Wicked-medley, men den ble deaktivert ved forespørsel. Det jeg derimot kan poste er dette:

 

For det er vakkerhet og veldig aktuelt siden den første traileren for den tredje Hobbiten-filmen nylig kom ut. Første Hobbiten-filmen så jeg på kino og så var jeg så dum å se andre filmen hjemme fordi jeg ble skremt av lengden og da skjønte jeg at Hobbiten-filmene definitivt er filmer man må se på et stort lerret. Hjemme i stua blir liksom ikke det samme så treern skal jeg definitivt se på kino tenker jeg 🙂

Men da tenkte jeg å poste dette:

En av alle de fine tingene jeg har lest denne sommeren er denne boka som jeg nå tenkte å bruke resten av dette innlegget på å anmelde. God fornøyelse og håper det faller i smak og så kommer neste blogginnlegg på fredag 🙂

Remarkable av Lizzie K. Foley

 

Alle i byen Remarkable er nettopp remarkable. De er brilliante, geniale, talentfulle og imponerende. Alle med noen få unntak og et av unntakene er tiårige Jane som er fullstendig alminnelig. Men så skjer det mye spennende, det dukker opp pirater og værmaskiner og ting og tang og Jane blir del av et eventyr som viser henne at livet kan være virkelig spennende selv om man er den alminnelige i en verden full av talenter.

Dette var en av de bøkene jeg skaffet meg på grunn av konseptet for selv om man ikke lever i en by som «Remarkable» så føler de fleste til tider at de er den gjennomsnittlige i en verden der alle andre er mer vellykkede og imponerende. Og jeg har ofte ønsket å være mer spesiell og talentfull og nettopp derfor er en bok som dette ypperlig, en bok som viser at å være brilliant er vel og bra, men at den aller mest spesielle kan være den som tilsynelatende ikke er spesiell i det hele tatt. For det er så mange ting i livet som er langt viktigere enn å være skikkelig talentfull og av og til kan et talent til og med være en forbannelse, noe denne boka tydelig viser.

Så ja, jeg likte konseptet og moralen i denne boka. Og utover det, jeg likte generelt denne boka. Det er en bok for barn og unge og man merker jo det for så vidt, men det er også en av de bøkene som man kan kose seg med også hvis man er eldre. Og det er noe med stemningen og skrivestilen som tiltalte meg veldig og greit nok, det er noen småting som gjør det litt åpenbart at dette også er Lizzie K. Foley sin første bok, men samtidig er disse småfeilene noe av sjarmen.

Videre liker jeg karakterene, Jane særlig, men også bestefaren hennes John og mange andre. Jeg liker hvordan ting hang godt sammen og jeg liker at det var pirater og sjøormer og mye moro.

Så nei, dette er ikke en sånn bok som man må lese eller som er det mest fantastisk skrevne ever, men den er så himla skjønn og lettlest og det mest passende sannsynligvis om man vil lese en virkelig sjarmerende sommerbok der man bare vil kose seg.

 

Jeg koste meg skikkelig og gir derfor terningkast 5!

 

Om København og sånt :)

Heisann! Jeg driver med planlegging av ymse ting jeg kan finne på fremover. For ja, hverdagen er for min del tilbake igjen i morgen med jobb fra åtte til fire og alt det fører med seg og det syns jeg er litt synd, men samtidig trenger ikke det bety at alt må være hverdagslig av den grunn. Ideen min er å prøve å holde på feriefølelsen så godt jeg kan med å dra til parker og strender etter jobb, lese mye, slappe av på balkonger og generelt sett nyte livet og sommern som slettes ikke er over bare fordi jeg må jobbe. Dessuten ser jeg etter kurs og ymse aktiviteter som jeg kan finne på til høsten siden jeg har lyst til å møte mer mennesker, få noen å gjøre ting sammen med i stedet for å gjøre nesten alt på egenhånd. Og jeg leter på Finn.no siden praksisen der jeg er nå sannsynligvis ikke vil føre til jobb og jeg nå skal være der til september og etter det ikke helt vet hva som vil komme til å skje. Så ja, jeg tenker og planlegger. Og jeg nyter denne siste kvelden før ymse rutiner må i gang på ny 🙂

Ellers så er livet fint og jeg har hatt en veldig trivelig tur til København som jeg nå tenkte å poste en del bilder fra. 

Oppdrag: København

Turen begynte på onsdag med en herlig båttur der det ble spilt Yatzy, lest, spist maaaasse mat under buffeten og der jeg hadde det skikkelig trivelig. Og så kom vi til København lørdag morgen og møtte en kokende varm by der moren min taklet varmen veldig dårlig. Jeg for min del taklet den ganske bra, men med det sagt så gjør det egentlig ingen ting at det i neste uke er spådd snarere 22 plussgrader fremfor over 30. Hvis Oslo byr på oppholdsvær, 22 plussgrader, litt vind og ymse skyer som ser ut som skilpadder mesteparten av tiden fremover er det helt ypperlig. 

Hotellet vårt, funnet etter nærmere halvannen times gange siden vi gikk av bussen fra havnen i helt andre enden av København basically, viste seg å være rett overfor et scientologi-senter interessant nok. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er folk som tror på scientologi siden det høres veldig usannsynlig ut. 

På fredag ettermiddag og kveld tilbragte jeg og moren min en del timer på Tivoli og Tivoli er herlig. Her er utsikten fra pariserhjulet og det er jo ganske så idyllisk 🙂

Litt vakkerhet <3

Litt mer vakkerhet med bonusmateriale (les: lyktestolpe). 

Det er generelt veldig fine omgivelser på Tivoli og nettopp det er mye av sjarmen for jeg er en pyse, jeg tør ikke kjøre så mye. Og da er det så praktisk at bare å gå rundt på Tivoli i seg selv er behagelig. Det er fine ting å se på overalt, det er blomster og planter og fin stemning og det finnes finheter som brus og slush som videre gjør livet fint. Dessuten er de tingene som jeg liker å kjøre ting jeg liker så godt å kjøre at jeg gjerne tar dem flere ganger. Minen og Den flyvende koffert for eksempel 😉

Fine skipet.

Jeg har vært på Tivoli i København flere ganger opp i gjennom årene, men det er denne gangen jeg oppdaget det lille fossefallet 🙂

Vi bodde på et helt ålreit hotell med helt ålreit frokost (dvs. tomat, agurk, croissant og appelsinjuice) og dette er utsikten fra rommet.

Fredagen ble brukt til Tivoli, sen frokost som var mer brunch-ish når sant skal sies, å titte rundt og å lete frem hotellet og så var lørdag den store Strøget-dagen. I Strøget var det en hel masse butikker og i tillegg var det museer som jeg besøkte (Ripley’s-museet og H.C. Andersen-museet). Jeg har vunnet Yatzy-runder, blitt klissvåt av plutselig kortvarig regnvær, shoppet, lest og spist masse snacks og det har alt sammen vært supert. 

Utsikt fra båten på vei hjem og det trøster meg at vinduet tydeligvis ikke er så rent. Jeg har jo fortsatt til gode å vaske vinduene hjemme hos meg selv (ja, jeg er lat, sorry).

Båtbilde tatt etter at jeg gikk i land i Oslo i morges. 

Nå kommer litt bilder av shoppingfangst:

Ny veske. Jeg trenger egentlig ikke vesker for tiden, men den var fin, romslig og det er jo kjekt å ha et alternativ. Ingen av veskene mine har det jo med å vare så lenge.

Ulrik Ugle. En søt ugle-figur jeg fant og kjøpte meg fordi den kostet kun 25 danske kroner og var ganske fin 🙂

Og i fjor ble det jo ikke noen bøker i København siden Boghallen var stengt og jeg ikke var helt sikker på hvor Københavns andre bokhandler hadde gjemt seg, men i år hadde jeg mange bokhandler jeg hadde planer om å lete etter. Dette viste seg dog å være unødvendig siden Boghallen ikke bare var åpen, men attpåtil hadde et bugnende utvalg av bøker, to etasjer, et stort utvalg bøker på engelsk og masse både for barn og unge, voksne og fantasy/science fiction. Jeg var på Boghallen i halvannen time og endte opp med mye nytt som jeg gleder meg til å lese.

Fem(!) nye bøker ble det og det er to Fantasy-bøker for barn og unge signert Chris Colfer (for mange mest kjent som Kurt i Glee), en bok om pirater og slikt som sikkert teknisk sett er ment for barn, men hvem bryr seg, jeg er barn i hjertet. “Second Chance Summer” av Morgan Matson som er en forfatter jeg liker veldig godt nå siden jeg har lest to andre ungdomsbøker av henne som begge var veldig fint skrevet og sist, men ikke minst “The Humans” av Matt Haig som er skjønnlitteratur med sci-fi elementer som jeg har hørt veldig mye fint om. Med tanke på disse fem bøkene, de uleste underverkene jeg har på Kindle-en min, de uleste bøkene jeg har fra før (der et lite utvalg riktignok antakelig skal leveres til en Fretex-butikk eller noe sånt snart siden de ikke frister å lese) og et planlagt biblioteksbesøk neste lørdag vil jeg definitivt ha mer enn nok å lese på for en god stund fremover <3 Bøker!

*

Anyway, jeg har i alle fall hatt en veldig fin tur til København og en innmari deilig ferie og trøsten når hverdagen altså snart kommer tilbake er at jeg kan fylle hver dag etter klokka 16:00 med hva enn jeg vil og at det finnes parker og strender og et mangfold av muligheter for å holde på feriefølelsen fremover. Jeg vil nok fortsette å kose meg =D

Neste innlegg kommer enten tirsdag eller onsdag, vi bables!

 

Dragetreneren 2 :)

Heisann! Det er onsdag og jeg har gjort veldig lite fornuftig de siste dagene. Men jeg har lest videre på “Et helt halvt år” av Jojo Moyes (finfin sommerlesning), har bøker som snart skal nytes i vei på Kindle-en min, jeg har skrevet litt, vært på kafé og gledet meg skikkelig til torsdag 24. juli. For mange er dette bare en torsdag, men for meg er det ny episode av SYTYCD å våkne til (har dilla i alt for stor grad), det er sjokoladebollekos og det er å dra av gårde til København og sistnevnte er jo absolutt det store høydepunktet =D Og det er fortsatt en del av meg som gruer meg skikkelig til mandag og jobb og hverdag og alt det der igjen, men det går nok fint (selv om det vil måtte innebære å stå opp seks om morgenen og det frister særdeles lite etter noen herlige uker med muligheten til å stå opp rundt 8-9 om morgenen i stedet). Og det er jo så mye å glede seg til fremover, jeg skal sørge for at helgene blir fulle av eventyr og tryllestøv <3

Men nok om det, uansett er det dans og tur og kos å se frem til i morgen og det gjør meg kjempefornøyd. Dessuten har jeg fått tak i mye fint i det siste, rent klesmessig sett og jeg har sett fine filmer denne måneden og det er akkurat film jeg tenkte å la være tematikken nå. Jeg så nemlig “Dragetreneren 2” på kino like før jeg dro til Stavern og nå tenkte jeg å poste traileren og deretter bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse. Videre kommer neste blogginnlegg på søndag (med Københavnturen som tematikk) så da bables vi!

Dragetreneren 2

 

Et kjent faktum er at jeg er veldig glad i animasjonsfilm og av Dreamworks sine animerte filmeventyr så er «Dragetreneren» en av de beste. For det er noe med stemningen og hvor storslagent det er og jeg syns det er veldig fin animasjonsstil i tillegg. Og som fan av «Dragetreneren» sa det seg selv at jeg skulle se «Dragetreneren 2» på kino og nå er det gjort og konklusjonen er at dette er en veldig fin film.

Det har gått fem år siden film numero uno og Hikken har blitt tyve og bekymrer seg for farens plan om at han skal bli høvding i og med at han selv har lyst til å være fri til å reise rundt og oppdage mer av verden. Videre har drager nå blitt en essensiell del av Hikkens hverdag og han har fortsatt et spesielt godt forhold til dragen Tannløs (og her bruker jeg de norske navnene tilfeldigvis) og har blitt kjæreste med sin kjære Astrid. Så finner han nye områder og så skjer det mye spennende som forandrer alt og jeg har egentlig ikke tenkt å si noe mer om handlingen utenom at alt er episkhet.

For ja, dette er i bunn og grunn en temmelig klassisk historie, men i «Dragetreneren 2» er det helt i orden. Noen ganger funker det klassiske ganske godt i grunnen og dette er en sånn film. Og det er så himla fint. Jeg liker karakterene, fortellingen som formidles, animasjonen og musikken og alt er veldig flott gjennomført.

Og ååå, scenene i lufta, flygesekvensene, denne filmen er så nydelig å se på. Det er episk og det er eventyrlig og det i seg selv gjør dette til en film som virkelig bør sees på kino. Popcornfilm? Ja, til de grader!

Så ja, denne filmen var svært tilfredsstillende. Og det er sikkert ting som kunne vært gjort annerledes og det mangler fortsatt noe for at jeg skal være helt i himmelen, men aller mest liker jeg denne filmen og har egentlig ikke så mye fornuftig å si utenom at ååå, denne filmen syns jeg folk skal se. Den er absolutt verdt billetten.

 

Terningkast 5!

Livet er fint og jeg har kost meg skikkelig på Stavern =D

Heisann!. Mens en del av meg syns det er veldig rart å tenke på at de to ukene på Stavern er over og at det bare er en uke igjen av ferien min, så er det en større del av meg som fokuserer på det positive. Det ER fortsatt en uke ferie igjen og om noen dager skal jeg til København og når hverdagen kommer vil den også føre med seg en hel del kulturelle planer og ting og tang som vil gjøre at nei da, det blir slettes ikke så ille 🙂 Så jeg er happy. Ellers finnes det jo nye danser på SYTYCD som er elsk, for eksempel disse:

Bridget og Emilio som danser en Jive til sangen “Happy” =D Jeg er veldig glad i den sangen, dette er veldig underholdende å se på og de koser seg og er skikkelig flinke i tillegg så yay! 

Denne dansen med Teddy og Emily er også skikkelig flott og da hjelper det jo med musikkvalget som er innmari sofistikert. 

Men nok om SYTYCD, ukene på Stavern har dreiet seg om mye annet. Brettspill, lesing, nintendo, kreativitet og kos og her er litt bilder fra turen som kanskje kan male frem fragmenter av to ukers idyll. 

Her har vi utsikten fra terrassen og det er så himla fint. Man kan bli borte i den utsikten, den er natur og trær og svaberg i horisonten, havet som glitrer i solskinnet, duften av sommer. Jeg elsker denne utsikten <3

Jeg og moren min spilte mye spill og etter at jeg hadde tapt litt for mye spill for moren min en av de første dagene brukte jeg ti minutter på å lage mitt eget musikalspill bare for å ha større sjanse for å vinne selv. Og det lyder kanskje litt barnslig eller selvopptatt, men det var også sånn jeg ser det en kreativ ide og spillet endte faktisk opp med å bli underholdende nok til at moren min likte det og ble med på to, tre runder gladelig. Så det var jo fint 😉

Ellers har jeg drukket Cola denne ferien og det til tross for at jeg så langt i år ikke har funnet navnet mitt på en eneste flaske (seriøst: hvordan kan det ha seg at jeg finner Habibi stadig vekk, men ikke Karoline) og jeg fant på fragmenter av historier om flaskene. Eksempelvis:

“Det var en ganske alminnelig søndag, sånn rent utenom at Atle hadde våknet opp i form av en Cola-flaske. Atle funderte litt på hvordan en dag kunne være så vanlig når alt var snudd opp ned og han var som fyren i Kafkas “Forvandlingen”, bare i en brusmessig versjon, men så var dager vanligvis ganske alminnelige uansett. Om så noen var død eller forelsket eller giftet seg eller hadde vondt i hodet fortsatte verden å spinne på samme vis og for mange var dette altså en ganske kjedelig søndag. Atle ville etter hvert finne ut at det var en enda mer kjedelig søndag om man var en Cola-flaske siden flasker i bunn og grunn ikke gjør så mye annet enn å bli drukket fra…”

Det kan hende jeg vil skrive enda mer om å være forvandlet til en Cola-flaske senere. Vi får se 🙂

Jeg har tatt turer til svaberg, av og til med Snickers (dvs. verdens fineste hund) og tatt bilder som så er filtrert så det blir veldig fullt av blåtoner og i mine øyne temmelig stemningsfullt.

Jeg har funnet biler med øyevipper som jeg sporenstreks har døpt Gressilda.

Og jeg har tatt bilde av fuglen mamma reddet forrige torsdag siden den hadde kommet seg inn i stua mi og prøvde mange håpløse forsøk på å fly ut gjennom lukkede glassvinduer. Fine fuglen, fine moren min (fugleredderen!) og interessante hytte-øyeblikket.

Så ja, to uker på Stavern har inneholdt mye fint og koselig og det er dumt at de er over. Men det fine er at jeg har hatt det supertrivelig og at jeg har mye fint å se frem til (for eksempel en tur til København) og det hjelper jo så absolutt. 

Med andre ord er livet en fin dings og nå tenkte jeg å se film og drikke te og sånt og så kommer neste blogginnlegg på onsdag. Vi bables og god fornøyelse!

 

God sommer, på gjensyn og yay, fine ting og dans og sånt =D

Dette bildet tok jeg av meg selv på lørdag og jeg tenkte at det kunne starte dette innlegget, et innlegg som vil være det siste blogginnlegget på en liten stund. Nå er nemlig ferien min i gang (hurra!) og på søndag drar jeg til Stavern der jeg vil ha mindre tid til å være på nettet. Jeg kommer fortsatt til å sjekke nettet på kaféen hver dag og sånt, men jeg kommer ikke til å ta meg tid til å skrive blogginnlegg under de nettbesøkene og jeg kommer generelt sett til å prioritere andre ting enn internett mest og derfor sier jeg på gjensyn. Så jeg vil nok lese blogger og få vært innom Facebook og obsesset over SYTYCD og slikt, men neste gang jeg blogger er om to uker så da har jeg sagt i fra om det.

Men før Stavern er det i morgen og ååå, i morgen blir kjempefin <3 Jeg har etter bursdagen min i forrige uke gavekort på Ark Bokhandel, H&M og veldig masse penger jeg fikk av faren min og det innebærer nok en fin dose shopping i morgen. Deretter skal jeg se “Dragetreneren 2” (på engelsk selv om jeg vurderte norsk også bare på grunn av at Helge Jordal hadde en av stemmene, traileren fikk dog den engelske versjonen til å virke best så derfor) på kino før jeg skal på yndlingsrestauranten på Majorstuen. Alt dette blir supert =D Og rent shoppingmessig sett har jeg mål om å kjøpe et nytt spill til Nintendo 3DS-en min som jeg kan spille en del fremover, dessuten finnes det jo muligens musikalcder på Platekompaniet og fine klær og slikt. Yay! 

Ellers så er planene mine på Stavern at jeg skal tegne, skrive, leke fotograf og være kreativ, jeg skal spille mye Maxi-Yatzy, jeg skal se film, lytte til musikalmusikk og gå spaserturer og jeg skal sjekke nettet en gang hver dag på kaféen. Jeg skal være mye ute, men også litt inne, sitte på svaberg og bare nyte og sist, men ikke minst: jeg skal lese! Utenom å ha et gjensyn med blader og pocket-er jeg har liggende på Stavern har jeg noen uleste bøker på Kindle-en, jeg fikk pakke fra Amazon for ikke så lenge siden og det innebærer lesestoff, jeg kommer muligens til å kjøpe meg noe for gavekortet på Ark og jeg tror ganske sikkert at jeg er sikret lesestoff for en god stund fremover. Og når jeg kommer tilbake fra Stavern venter tur til København så hurra!

Forøvrig er dette vakkerhet: 

Håndtegnet, tradisjonell animasjon signert Glen Keane (som har animert i vei i mang en Disney-film) og veldig fint formidlet med nydelig stemning, musikk og tegnestil. Noen ganger er så fortryllende og skjønt at man nesten blir redd for å puste for høyt mens man ser det, det er så åndeløst eventyrlig at man blir helt betatt og jeg liker dette veeeldig godt <3 Dessuten liker jeg at dansen og naturen nærmest blir karakterer i seg selv og hunden er fin =D

Og hva angår dans så elsker jeg jo SYTYCD for tiden og der har de hatt elskbare rutiner som denne:

Jeg elsker denne rutinen, alt fra musikk til koreografi til stil er så kult og jeg liker at det er hip hop, men litt utradisjonell hip hop liksom, samtidig som det så definitivt er groovy og sjarmerende 🙂

Og denne rutinen:

Ååå, så vidunderlig og jeg elsker så mange øyeblikk i denne rutinen. Sonya Tayeh er et geni, rett og slett og ååå, Jessica og Ricky <3 

Og tap-rutinen =D

De er så søte og adorable, de har det åpenbart himla gøy og så er de fantastisk dyktige i tillegg =D Og man blir bare veldig glad av å se på det og det er jo fullstendig ideelt. Me like!

*

Men da tenkte jeg å se Orange is the new Black, skrive, pakke litt og drive med andre ting og tang resten av kvelden så takk for nå og på gjensyn. Neste innlegg kommer nok søndag 20. juli vil jeg tippe. Vi bables 😉

Oppsummeringsinnlegg for juni 2014 :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint selv om jeg syns alt for få kommenterer bloggen min for tiden (men det kunne jo vært verre, bevares). Og jeg har funnet ut at jeg trenger å skrive noveller denne måneden siden jeg nå har oppdaget flere skrivekonkurranser som jeg rett og slett er nødt til å være med på. Men bare vent, snart har jeg ferie og da kan jeg prokrastinere en hel masse og likevel få skrevet mer enn jeg klarer å få tid til nå for tiden, generelt sett er et av målene mine for sommeren å være kreativ en del, det blir gøy =D 

Ellers så er det under 100 timer igjen til ferie og jeg gleder meg skikkelig for det blir jo herlig. Det blir å lese, se film, skrive, tegne, spille Nintendo 3DS og nyte late dager med mye kos å tilby <3 Og på lørdag tenkte jeg å shoppe litt for noen gavekort jeg fikk til bursdagen min og sånt, dessuten kan man dra på kino, spise på yndlingsrestauranten, det er et mylder av muligheter. Forøvrig og helt urelatert så er dette en veldig fin sang: https://www.youtube.com/watch?v=qskgZLsrbtQ som dessverre ikke var mulig å poste på bloggen, men som like fullt er vakkerhet <3

Jeg fant en filmet versjon av musikalen “The light in the Piazza” på Youtube og har kost meg med den de siste dagene og ååå, det er en veldig fin musikal. Riktignok er plottet litt enkelt og det er ingen ny musikalfavoritt eller noe sånt, men samtidig er det himla romantisk og skjønt og det er jo et pluss. Og musikken er virkelig nydelig og vakkert sunget fra ende til annen. Her er ellers en annen sang fra “The light in the Piazza” med andre skuespillere og den heter “Say it somehow” og er også fenomenal:

Og ja, det er Matthew Morrison fra Glee 😉 

Men nå skal jeg komme til poenget for dette innlegget og det er å oppsummere juni bok- og filmmessig sett, en måned da jeg så ganske få filmer, men leste en hel del bøker. Vi setter i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Gloriana av Kevin Huizenga

Fint tegnet grafisk roman som tidvis var fascinerende, men hovedsaklig var for tynn, for rar og egentlig ikke engasjerte meg så veldig. Raskt lest ut likevel, men det er jo naturlig når en bok er under 100 sider lang. Terningkast 3!

– Pling i bollen av Ingvild Rishøy (illustrert av Bendik Kaltenborn)

Karolinsk, artig, genial og veldig fin samling rimedikt som absolutt var inspirerende. Terningkast 5!

– Two boys kissing av David Levithan

Usedvanlig vakkert, viktig og presist om kjærlighet og liknende ting. Terningkast 6!

– Filurerier av H. G. Jürgens

Kreativ og temmelig ålreit diktsamling som ga meg rim på hjernen. Terningkast 4!

– East of the Sun, West of the Moon av Jackie Morris

Fint formidlet eventyr med superfine illustrasjoner. Hvis man trykker på navnet til forfatteren kommer man til et galleri på Facebook med bildene hennes og de er kjempefine og det er også en veldig fin bok av det eventyrlige slaget. Terningkast 5!

– Leksikon om lengsel av Hilde Østby

Smart, underholdende og interessant om kjærlighet. Terningkast 5!

– Å holde pusten av Agate Øksendal Kaupang

Velskrevet, sår og med fint formulerte ordbilder. Terningkast 4!

– Cuckoo Song av Frances Hardinge

Eventyrlig, flott fortalt, stemningsfullt og creepy. Terningkast 5!

– Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke

Fascinerende, intelligent, magisk og interessant bok som jeg har hatt i bokhyllene i årevis før jeg nå endeligvis leste den. Veldig tykk bok som ser skikkelig tung ut, men er mer engasjerende enn den ser ut. Terningkast 5!

FILMER

– The fault in our stars

Fine, triste, gode filmen som jeg likte nesten enda litt mer enn boka. Terningkast 6!

– The light in the Piazza

Skjønn musikal filmet live med flotte rolleprestasjoner og musikk som definitivt er vakkerhet. Terningkast 5!

*

Og da har jeg oppsummert juni og er klar for å finne ut hvilke filmer og bøker som vil gjøre juli awesome. Men nå skal jeg finne på litt andre ting og tang. Ha en fin dag alle sammen og så kommer neste blogginnlegg på fredag 🙂 Vi bables!