Om Stavern =D

Heisann! Det er søndag og jeg har dessverre kommet hjem fra paradiset og er herved ferdig med ferie. Dvs. skal jeg i morgen tilbake til jobbkurset, men heldigvis er det nok av muligheter til å gjøre viktige ting som å spille nettspill på et datarom der så det blir i det minste en rolig start. Og jeg har hatt det ååå så fint i det siste, Stavern var helt herlig. Greit nok så fikk jeg ikke gjort noe av det jeg egentlig skulle gjøre (jeg hadde prosjekter jeg egentlig skulle holde på med, jeg skulle gå mer spaserturer, jeg skulle se mer film), men til gjengjeld fikk jeg slappet av masse og ikke minst fikk jeg lest massemasse og kost meg og spilt brettspill og hatt det helt topp =D Og jeg tenkte nå å dele noen bilder fra Stavern nå og satser på at det er av interesse:

Utsikt fra hytta (hytta der aviser, blader, Wordfeud, iste og salte vepsebol-godteri var en del av bortimot hver dag) <3

Idyll ved havna i Stavern sentrum (der de på onsdagene om sommeren har onsdagsmarked med popcorn, boder og mye fint å titte på, noe som var trivelig)

Shave Ice <3 <3 <3 Og nå får jeg kanskje ikke spist det igjen før neste år (skjønt det er en liten mulighet for at jeg og mamma tar en helgetur til Stavern i løpet av august og da får jeg kanskje spist det i alle fall en gang til i år) og minigolf-plassen som selger det er til salgs så jeg håper de nye eierne når det dukker opp velger å selge shave ice de og for det er ingen som har det i Oslo som jeg vet om og jeg elsker det! (eventuelle tips om steder i Oslo og omegn som selger Shave Ice tas gladelig i mot forresten)

Jeg fargela masse og jeg tegnet masse, blant annet surfende nerdete kopper 😉

Nok et utsiktsbilde fra en annen vinkel med fokus på peeeene himmelen 🙂

Sultne småfugler ved kafé i Stavern sentrum i går <3

*

Det var med andre ord finfint i paradiset. Utenom at jeg ble stukket av et eller annet insekt i går (usikker på hva, men det var mest irriterende siden det klør der det stakk og å pelle på kløende ting frister langt mer enn det burde) og at Lego Batman Movie-filmen jeg kjøpte like etter bursdagen min plutselig er sporløst forsvunnet (nå vurderer jeg å kjøpe den på dvd på nytt bare fordi jeg har så himla lyst til å se den igjen) har sommeren vært super og i morgen skal jeg på biblioteket og jeg har fine planer fremover så livet vil nok fortsette å være ålreit selv om jeg har lyst på mer fri 😉

Og så har jeg fått dilla på The Librarians, som er en Fantasy-Adventure serie basert på en filmserie (som jeg tydeligvis trenger å se etter hvert). Denne serien går på Fox, jeg har sett masse på det denne sommeren og den minner meg litt om serier som Buffy, Angel og liknende serier (bare at The Librarians er litt mindre smart og litt mer humorpreget underholdning der få ting som skjer har virkelige konsekvenser). Og det er ikke det at det egentlig er så bra en gang, men det er veldig fengende, har kule karakterer og er karolinsk nok i massevis og nå har jeg skikkelig lyst til å se alt av de tre sesongene som finnes og syns det er så kult. Her er traileren for første sesongen:

Ellers er det ikke så mye spennende å melde, men jeg har det gøy og neste innlegg kommer om noen få dager og da skal juli oppsummeres siden det snart er august allerede fordi tiden går mye mer fort enn den egentlig får lov til å gå. Vi bables og god fornøyelse!

Om Stavanger mest, men litt om planer for Stavern og. God sommer! =D

Heisann og karolinsk sommerhilsen fra meg =D I går kveld kom jeg og mamma hjem fra tre dagers tur til Stavanger der vi hadde det kjempefint (det vil være mer om den turen senere i dette innlegget) og i morgen drar vi til Stavern for to uker i paradiset. Mens jeg kommer til å få sjekket nettet vil nettmulighetene være litt mer begrenset der og denne bloggen tar derfor sommerferie frem til søndag om to uker. Med det sagt så kommer jeg nok fortsatt til å lese og kommentere blogger, jeg bare nedprioriterer min egen blogg når jeg er på hytta og satser på at det går fint.

Ellers er livet fint. Det er litt synd at jeg var skikkelig forkjølet de første to dagene av Stavangerturen riktignok, men det var mye bedre alt på torsdag og nå er det nesten borte så det varer i det minste aldri særlig lenge om gangen. Og det ødela uansett ikke for en tur som var utrolig fin. Jeg har til og med kommet i gang med en, etter min mening, ganske fin tekst om turen (når hele teksten er skrevet ferdig kan det ellers hende den deles på Facebook, men vi får se) og det tenkte jeg å dele et utdrag fra nå. God fornøyelse:

Utdrag fra lengre tekst om Stavangertur

Det er et kjent faktum at mange fjell en gang var troll. Troll som ble urgamle før de ble forstenet og fanget i en antakelig evig form for søvn. I alle fall var det lett å trekke den konklusjonen når drømmere så den trolske magien som en gang hadde vært her og alle andre så fjell. Om en så var en drømmer som hørte sus i skogen og tenkte på vetter, hekser og skrømt og tenkte på troll i møte med fjell og åser, tenkte man også at det en gang for veldig lenge siden hadde vært ekstra mange troll akkurat i utkanten av Stavanger, mer spesifikt på strekningen mellom Moi og Stavanger sentrum, en strekning som ellers i stor grad dreide seg om trær og sauer. Alt dette og en eim av temperament for det var som om alt var striere her i vest. Man kunne lett tenke seg at om landsdelene hadde blitt personifisert så ville Vestlandet vært en litt gretten gammel mann som var tverr og egenrådig og sjelden helt tilfreds med tilværelsen. Men samtidig en mann som utstrålte klokskap og som man stolte på fordi hver rynke i fjeset hans fortalte et eventyr og mange av disse eventyrene handlet om havet og kjærligheten. Det var en annen form for magi enn man fant på Østlandet. Ikke nødvendigvis en bedre en, men definitivt annerledes.

*

Av andre finheter med turen kan jeg nevne å ha vært alt for usunn (og nytt hvert sekund av å være det), å ha brukt alt for mye penger (og frydet meg over det) og å ha lest bøker som er himla elsk og tegnet, fargelagt og sett for mye teit tv på hotellrommet fordi hotellrom og hytter får min indre tv-slave til å titte frem. Jeg anskaffet Game of Life-brettspillet fordi jeg en gang eide og elsket det, jeg fikk tak i enda mer tegnesaker og jeg gikk meg litt vill i Stavanger sentrums gjennomkoselige gågater. Mesteparten av turen var den største frustrasjonen at nettet funket temmelig dårlig på togturene til og fra, men med bøker og blader og aviser og kreative prosjekter var det et temmelig lite problem. Og så smakte jeg Hot Pot hos onkel A og Daniel og det var ganske godt, vi var i Kongeparken der jeg helt på ekte kjørte en berg- og dalbane og straks fikk bekreftet fordommene mine mot å kjøre berg- og dalbaner in real life siden det var såå skummelt og ekkelt og skikkelig ubehagelig og ikke spesielt moro (skjønt jeg tror den berg- og dalbanen jeg kjørte var verre enn mange andre så det er ikke helt utenkelig at jeg prøver en liten berg- og dalbane in real life igjen på et eller annet tidspunkt) og vi kjørte masse annet som bare var fint og fornøyelig i stedet. 

Før jeg setter i gang med å poste masse bilder fra turen tenkte jeg å skrive en liten liste over bøkene jeg har tenkt å pakke. Dette kan funke som boktips og ellers gi dere en ide om ting jeg godt mulig kommer til å anmelde sånn etter hvert (siden jeg leser veldig mye interessant og kult fremover):

– Everyone’s a aliebn when ur one too av Jomny Sun (lest, elsket og vil pakkes fordi den kan fargelegges i og for å bla i den støtt og stadig fordi den er så himla fin) <3

– The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue av Mackenzi Lee (jeg leser denne boka nå, den er basically gay love + road trip + viktoriansk Europa og jeg har hørt rykter om at den vil inneholde pirater etter hvert og jeg har kost meg sååå mye med de første 100 sidene at jeg fryder meg over at det gjenstår 400 sider til i en bok som temmelig garantert vil være en av årets store litterære favoritter) <3

– Bad Feminist av Roxane Gay (bok med essays som jeg smugleste mye av i en bokhandel i fjor vår før jeg kjøpte boka i fjor sommer og så har jeg liksom hele tiden tenkt at den skal leses, men så prioriterer jeg andre bøker hele tiden selv om den virker svært interessant)

– Goodbye Days av Jeff Zentner (deprimerende ungdomsbok som virker fin siden forfatterens forrige bok overbeviste veldig, den var for øvrig også god på å være deprimerende ungdomsbok)

– Ishavspirater av Frida Nilsson (eventyrlig bok for store barn som sammenliknes med Astrid Lindgren av aviser såpass ofte at den fortjener min oppmerksomhet vil jeg tro) =D

– Eleanor Oliphant is completely fine av Gail Honeyman (jeg har hørt at denne skjønnlitterære romanen er veldig fin, men skaffet den mest pga. fin tittel)

– En mann ved navn Ove av Fredrik Backman (har lest denne boka og har egentlig ikke tenkt å lese den igjen, men det er fint å kunne bla i den mye og å kunne se igjen filmen og slikt siden jeg har dette “En mann ved navn Ove”-musikalprosjektet mitt)

– How to stop time av Matt Haig (fordi jeg har elsket omtrent alt jeg har lest av Matt Haig før) =D

– Eliza and her monsters av Francesca Zappia (ungdomsbok om en jente som skriver og tegner en kjempepopulær webcomic som virker underholdende siden det er et fint tema og dessuten er det illustrasjoner fra denne fiktive webcomicen inkludert og de er tegnet av Francesca Zappia de og så det virker litt kult)

Siden jeg er meg selv og tanken på å ikke ha nok å lese på er den skumleste tanken i verden så er jeg logisk nok hemmelig redd for at å pakke seks bøker jeg ikke har lest i tillegg til boka jeg holder på med for øyeblikket (og de to bøkene som jeg altså har lest, men pakker for other reasons) ikke skal være nok, men jeg regner med at det nok er det (ikke minst fordi flere av disse bøkene er ganske tykke og det også er en del blader og pocketer og bøker jeg har lest før på hytta fra før). Dessuten ender jeg sikkert opp med å kjøpe en og annen bok i Larvik sentrum også kjenner jeg meg selv rett og vi kommer til å kjøpe masse blader og aviser de neste to ukene så jeg er nok ganske så safe. Uansett… å som jeg skal lese denne sommeren 😉 Jeg skal også skrive (litt hver dag er målet, om det så er bare ét ord er det mer enn ikke noe), jeg skal tegne og fargelegge masse og jeg skal spise viktige ting som bringebær og se SYTYCD-ting på kaféen mens jeg drikker kakao. Yay! (I eventuelle kommentarer til dette innlegget er det ellers bare å si fra om hvilke bøker dere har aller mest lyst til å se en anmeldelse av, det er bortimot 99% sikkert at Jomny Sun-boka vil anmeldes etter ferien og jeg regner med at mye annet her vil anmeldes etter hvert, men hvis det er noe her der folk er særlig sånn “ååå, denne boka MÅ du skrive om når det er lest ut, Karoline” så er det bare å si fra).

Her er til slutt litt bilder fra Stavanger-turen:

Vestland-utsikt fra buss for tog mellom Moi og Stavanger på veien til 🙂

Hotellfrokost <3

Pepsi på glassflaske, te og verdens mest adorable bok EVER <3

Fargeleggingsmoro i den aborable boka 😉

Fine treet i Stavanger sentrum.

Utsikt fra attraksjon i Kongeparken der man var høyt oppe og så mye 🙂


Onkel A og Mr. D vant bittelitt Kvikk Lunsj på lykkehjulet 🙂

Fargegaten (den heter til og med Fargegaten, jeg bare kalte den det fordi det føltes så riktig og så er det navnet og)

Denne butikken hadde veldig fint navn og veldig fine kjoler (jeg tror ikke det er kjoler som ville kledd meg særlig godt riktig nok, men det går bra og det var fint å se på i vinduet uansett)

Jeg leser denne boka nå og den er helt amazing:

Bevismateriale på amazingness 😉

Ellers har jeg ønsket meg t-skjorter med fint eller artig trykk og det har jeg nå:

Særlig den tredje, den er såå søt, bare ååå <3

*

Og det var bilder og annen moro og så er det bloggferie fordi i morgen = STAVERN!!!

Yay! <3 God sommer alle sammen!

The Upside of Unrequited og ymse annet :)

Heisann! Det er mandag, livet er fint og en ganske kul ting er at jeg skal til Stavanger denne uka. Greia er basically at jeg og mamma drar til Stavern på søndag, men så har vi ferie begge to denne uka også og så ville vi finne på noe i stedet for å gjøre ikke noe så nå drar vi i morgen, kommer hjem på fredag og har to lange togturer og to hele dager til å kose oss i Stavanger og det er jo kult 🙂 Innlegg om turen kommer på lørdag tenker jeg og jeg gleder meg (og burde begynne å pakke, men kvelden går så fort og jeg vil blogge og lese ut en bok og ja, jeg trenger flere timer i døgnet).

Ellers er livet fint pga. ferie altså, det er fint fordi livet mitt inneholder te og bringebær (og antakelig litt vel mye brus denne uka) og det er fint fordi jeg i går kjøpte en ny utgave av en fargeleggingsbok jeg hadde fra før fordi det er litt upraktisk med fargeleggingsbøker man egentlig ikke får plass til i veska og den norske utgaven av Mythomorphia har et mye mer praktisk format. Så utenom å være litt småforkjøla i dag er livet i grunnen ganske ypperlig for tiden =D

I det siste har jeg ellers lyttet en del til “Theory of Relativity”-musikalen igjen og blitt minnet på hvor fin sangen “Footprint” er:

Jeg har ellers lest mye fint i det siste og tenkte nå å avslutte dette innlegget med å anmelde denne boka:

(Bilde funnet på Goodreads-siden til denne boka, en side bildet er link til.)

Neste innlegg kommer altså på lørdag, vi bables og jeg håper alle får en finfin uke 🙂 Her kommer min anmeldelse altså:

The Upside of Unrequited av Becky Albertalli

Seventeen-year-old Molly Peskin-Suso knows all about unrequited love?she?s lived through it twenty-six times. She crushes hard and crushes often, but always in secret. Because no matter how many times her twin sister, Cassie, tells her to woman up, Molly can?t stomach the idea of rejection. So she?s careful. Fat girls always have to be careful.

Then a cute new girl enters Cassie?s orbit, and for the first time ever, Molly?s cynical twin is a lovesick mess. Meanwhile, Molly?s totally not dying of loneliness?except for the part where she is. Luckily, Cassie?s new girlfriend comes with a cute hipster-boy sidekick. Will is funny and flirtatious and just might be perfect crush material. Maybe more than crush material. And if Molly can win him over, she?ll get her first kiss and she?ll get her twin back. 

There?s only one problem: Molly?s coworker Reid. He?s an awkward Tolkien superfan with a season pass to the Ren Faire, and there?s absolutely no way Molly could fall for him. Right?

*

Over har vi Goodreads sin synopsis for denne boka, en bok som jeg leste fordi Becky Albertalli?s tidligere bok, «Simon vs. the Homo Sapiens Agenda» var en ekstremt sympatisk, fornøyelig og herlig ungdomsbok. Det fine er at «The Upside of Unrequited» er ganske så herlig den og.

Anyway, det er noe litt magisk med skikkelig fine ungdomsbøker av den typen som er søte, smarte og velskrevne samtidig for nei, det er kanskje ikke litteratur som vil vinner Nobelprisen, men det er likevel viktig og for min del føler jeg ganske ofte at ungdomsbøker av den typen som denne her blir sånne bøker som er underholdende nok, men ikke særlig minneverdige. Og så dukker det plutselig opp de ungdomsbøkene som er virkelig herlige og som man setter ekstra stor pris på fordi de gjerne er unntaket snarere enn regelen. I alle fall likte jeg denne boka veldig godt og hovedgrunnen er hovedpersonen Molly som jeg virkelig visste at jeg ville ha sansen for da det kom for en dag at hun hadde en crush overfor Lin-Manuel Miranda, men som jeg likte hele tiden i grunnen. For hun er en karakter det er lett å relatere seg til.

Dessuten er de andre karakterene supre og interessante også og en fantastisk ting med denne boka er at den viser at man kan skrive bøker som viser bredde på en måte der det virker helt naturlig. Molly har en tvillingsøster som er lesbisk, hun har to mødre, hun er jødisk, hun veier litt for mye, hun tar medisiner mot angst, det er panseksuelle karakterer og karakterer med flerkulturell bakgrunn og alt dette er bare små deler av karakterene og det er sånn det skal være. Mange forfattere ville gitt en følelse av å krysse av på skjemaer om de viste en slik bredde i en bok og gitt en sånn følelse av at de gjør det bare for å være politisk korrekte, men her så er det så selvfølgelig. Folk har forskjellige bakgrunner, folk har forskjellige legninger, forskjellig vekt og det burde behandles med den samme selvklartheten som her og likevel gjør det ofte ikke det og dermed føles denne boka sånn sett ganske forfriskende.

Og så er denne boka bare så himla søt. Denne boka er fluffy, rosa, enhjørninger og sukkerspinn helt uten at det føles for søtt, det føles bare fint. Fint og sjarmerende og veldig lett å like. Det er romantisk og naivt og litt geeky på den beste måten til tider, dessuten føles det realistisk med de mange litt randomme tankene og innfallene til Molly fordi det er ting jeg også kjenner meg igjen i.

Så jeg likte denne boka. Med det sagt så er ikke dette en perfekt bok for man kan innvende at boka får det å oppleve kjærligheten til å virke litt vel viktig. Og man kan innvende at det også gjør at denne boka viser at det kan være et veldig stort press på å finne kjærligheten og slikt i tenårene, men det er en del av meg som syns det er litt synd at det er det å finne kjærligheten som får Molly til å bli tryggere på seg selv når det på sett og vis kanskje ville vært et bedre budskap om hun lærte at hun var viktig og verdifull uansett hvis det gir mening. Samtidig så er ikke dette noe stort problem og denne boka er jo en bok om ungdomskjærlighet så jeg skjønner det jo, det er bare litt tanker.

Konklusjonen er uansett at dette var en fornøyelig og herlig bok som gjør mye riktig og som bekrefter at Becky Albertalli er en forfatter som jeg har sansen for og man kan sikkert finne småting å pirke på, men det er igjen bare småting i en bok der det meste funker ypperlig.

Terningkast 5!

Høydepunkter fra første halvdel av 2017

For det første: fargelegging <3 Denne våren har jeg ikke vært så flink til å prioritere skrivingen, men til gjengjeld har jeg vært skikkelig, eksepsjonelt god til å prioritere fargelegging og tegning og siden det viktigste for meg er å være kreativ og ikke nødvendigvis måten jeg er kreativ så er jeg ganske så tilfreds. Og jeg har nok av skriveprosjekter å fylle sommeren med så det blir nok kos. 

Og livet er i det hele tatt kos for nå har jeg ferie i tre uker siden jobbkurset er stengt og de ukene vil i neste uke inneholde Stavanger-tur før det er Stavern-hygge som venter i uke 29 og 30. Hurra! Ellers handler livet om å lese massemasse, spille De Blob, se nylig anskaffede animasjonsfilmer på dvd og for øyeblikket handler det også om at jeg fant norske bringebær på Meny <3 

Men nå tenkte jeg å velge ut noen høydepunkter fra 2017 så langt siden vi er halvveis ut i året og det føles riktig å feire dette med å trekke frem noen favoritter fra de første seks månedene av dette året. God fornøyelse og så setter jeg like godt i gang.

Høydepunkter fra første halvdel av 2017

Bøker

Ikke medregnet de bøkene jeg alt har rukket å lese i juli (fordi jeg leser veldig raskt og mye for tiden) avsluttet jeg juni med å lese årets 53 bok, noe som naturlig nok medfører at jeg har lest mye forskjellig. Av alt dette er nok den boka jeg må velge, om jeg skal velge én favoritt så langt i år, “The Summer that melted everything” av Tiffany McDaniel rett og slett fordi den var så velskrevet og atmosfærisk og jeg elsket å være i den. Jeg elsket også den grafiske romanen “Three Shadows”, kortromanen “And every morning the way home gets longer and longer” og den nydelig illustrerte diktsamlingen “Nattevakt”. Av andre bøker som er verdt å trekke frem er nok den viktigste og mest aktuelle boka jeg har lest i år “The Hate U Give” av Angie Thomas mens “Bokea” av Grady Hendrix er den desidert mest originale. Og av norske bøker er årets høydepunkt “James Franco spytter når han snakker” av Erik Eikehaug som var veldig fornøyelig og sprudlende lesning. Konklusjonen er uansett at 2017 har vært et godt år bokmessig sett så langt og nå har jeg så mye fint å lese fremover at jeg ikke ser noen grunn til at det skal endre seg med det første 😉

Filmer

I løpet av årets første seks måneder så jeg 16 filmer og av dem er “Vaiana” min store favoritt siden ååå som jeg elsker soundtracket, storyen, animasjonen og i grunnen omtrent alt med den filmen <3 På en god annenplass har vi “Lego Batman Movie” som er den gangen jeg har ledd og frydet meg aller mest i en kinosal i år. Hva angår filmer ellers så er årets vakreste film så langt i år definitivt “Danserinnen”, årets smarteste og mest engasjerende film er “Get Out” og årets “her vet jeg ikke helt hva jeg går til, men oi, dette er jo gjennomskjønt og nydelig og inspirerende”-film er nok “Your Name”. Jeg har i det hele tatt sett mye fint så langt i år og det er riktignok litt synd at det ikke er noen filmer jeg i utgangspunktet er sånn “ååå, dette MÅ jeg se” angående når det gjelder høstens kinofilmer og slikt, men det betyr jo også at det er en økende mulighet for å bli positivt overrasket av noe og sånt er jo også fint. Herved velger jeg ellers å finne på en pris kalt “Up”-prisen (inspirert av Pixars Up) som går til en film der mesteparten er ganske bra, men ikke så mye mer, men så er det en kort del av filmen som er superelsk. “Up”-prisen går til “La La Land” der jeg likte det hele veien, men også så en del ting å kommentere på, men så kom de siste tjue minuttene som jeg elsket. Det blir spennende å se om det kommende halvåret gir noen liknende filmopplevelser 😉

Musikaler

Først tenkte jeg å ta for meg ting jeg har sett på teater og det er irriterende lite litt pga. økonomi, men mest fordi det er først til høsten det er sånn dødsmye jeg har intenst lyst til å se. Av ting jeg har sett så var “Jungelboken” det mest nostalgiske jeg så siden det var et gjensyn med den første musikalen som var en del av livet mitt mens “Cabaret” var det mest tankevekkende og smarte jeg så. Og “Into the Woods” med Musikkteaterhøyskolen var der jeg frydet meg mest siden jeg endelig fikk sett en musikal jeg har elsket i så mange år in real life <3

Hva angår musikalmusikk dog så er dette året et av de beste EVER for dette er året der jeg har hatt skikkelig dilla på Dear Evan Hansen (nok til å melde meg inn i og delta aktivt i Dear Evan Hansen-fangruppe på Facebook og nok til at jeg har oversatt alle sangene fra engelsk til norsk for moro skyld, noe som sikkert er ganske unødvendig, men det var lærerikt og givende og jeg er stolt over at jeg fikk det til) før jeg oppdaget Come From Away der denne sangen er en av årets store musikalske favoritter:

Jeg elsker denne sangen <3 (Me and the sky = awesome)

Deretter ble jeg veldig fascinert av Natasha, Pierre and the Great Comet of 1812 som er en av de mest unike og originale musikalene jeg har oppdaget og der sanger som denne for eksempel er noe jeg kan lytte til igjen og igjen og stadig oppdage nye doser magi ved alt sammen:

Dette er sangen “Charming” og det er noe så besnærende med melodien, dessuten er Amber Gray som synger himla karismatisk, atmosfæren er stilfull og classy og dette er bare et av eksemplene på hvordan alle som synger i Great Comet-musikalen har sitt helt unike særpreg, noe jeg elsker litt 😉

Og i det siste har jeg hatt dilla på “Anastasia”-musikalen <3 Med andre ord har dette året gitt meg særdeles mange nye musikaler å være fan av og det er en super ting.

TV-serier

Mye av dette året så langt har handlet om gjensyn med Buffy, Dance Academy, Full House og Parks and Rec, men jeg har også sett nyeste sesongen av Orange is the new Black og det var flott. Hos faren min har de ellers sett Criminal Minds og det jeg har sett der har jeg ellers likt bedre enn forventet. Av nye oppdagelser kan jeg ellers nevne “Anne with an E” som jeg likte kjempegodt og “Julie’s Greenroom” som var kongen av karolinsk på mange måter. Og så elsker jeg selvsagt nyeste sesongen av SYTYCD <3 

Nintendo og nettspill

Jeg har i år anskaffet og rundet henholdsvis Pokémon Moon og Poochy & Yoshi’s Woolly World på Nintendo 3DS og særlig sistnevnte likte jeg veldig godt. Dessverre er styrespaken på 3DS-en min veldig slitt og ukomfortabel å bruke og jeg har en del andre ting som er viktigere å prioritere økonomimessig sett enn å bruke 600 kr på reparasjon av Nintendo 3DS-en min eller å kjøpe en ny en så Nintendo 3DS har blitt litt nedprioritert de siste månedene. Men det er egentlig like greit siden jeg holder på å spare til Nintendo Switch (har spart 20 kr hver gang jeg har brukt bankkortet mitt siden februar og er oppe i 2200 kr nå og målet mitt er 4000 kr for å kjøpe Nintendo Switch og et spill eller to til) og hvis sparingen fortsetter like greit fremover så vil jeg kanskje kunne anskaffe Nintendo Switch i slutten sent ut på høsten og da er det kanskje like greit å ikke spille så mye Nintendo 3DS nå siden den vil erstattes av en ny favoritt innen et halvt års tid om alt går som jeg vil uansett. I det siste har jeg ellers spilt mye De Blob og De Blob 2 og de spillene er supre 😉

Og ellers spiller jeg alt for mye nettspill. Games2rule, Best Escape Games og Wow Escape er sider jeg besøker så ofte at det nok er bra de neste ukene antakelig vil innebære litt færre muligheter til å sitte på nettet 😉

Ting jeg er mest stolt av 

Musikalgruppa <3 Siden april har jeg hatt en Facebookgruppe der jeg hver uke velger ukas musikal og så deler jeg klipp og ting og tang som har med den musikalen å gjøre der uka gjennom. Og så er det basically en plass til å nerde og obsesse om musikaler og jeg har det så gøy der. Og det er ikke det at det nødvendigvis er et så viktig prosjekt, men jeg er fornøyd med at jeg har holdt det oppdatert og holdt det gående og det betyr jo faktisk i praksis at jeg MÅ skrive en tekst om en musikal hver uke og at jeg må lage en illustrasjon eller noe som kan være header til den ukas musikal fordi det er en fin måte å måtte være kreativ. 

Jeg er ellers stolt av de tre sangene jeg har skrevet så langt til “En mann ved navn Ove”-musikalprosjektet mitt (de er fine og jeg skal skrive flere sanger denne sommeren og det blir nok finfint), jeg er stolt av det med å oversette alle sangene i Dear Evan Hansen til norsk, jeg er stolt av at jeg fikk en tekst på trykk i magasinet Stemmer i april og jeg er stolt av at jeg har begynt å tenke mer og mer utenfor boksen jobbmessig sett.

I mange år søkte jeg først og fremst på butikkjobber fordi det er det jeg har mest erfaring med og fordi jeg trives godt med å jobbe i butikk. Samtidig innser jeg mer og mer at det kanskje er andre ting som er mer riktig for meg for jeg liker å treffe mennesker og jeg liker meg i butikker, men jeg er egentlig ikke så komfortabel med å selge folk ting og det er strengt talt å selge ting som er mye av poenget i butikker. For min del vil jeg bare at folk skal ha det trivelig, at de kjøper noe er mindre viktig for meg og da finnes det kanskje jobber der man kan treffe folk, men ikke ha mål om at de nødvendigvis skal kjøpe noe. I tillegg har jeg ofte fått tilbakemeldinger på at jeg jobber litt sakte for jeg trenger ofte litt ekstra tid, jeg er ikke så glad i å stresse eller å være effektiv og da er det kanskje andre ting som passer meg bedre enn butikk (selv om jeg fortsatt kommer til å søke på stillinger innen butikk og slikt av og til da for jeg liker service-delen og kundekontakten). Kanskje det finnes muligheter på et teater (billettsalg, publikumsvert, jeg er åpen for det meste), kanskje går det an å drive med noe innen media (jeg er flink med Word og data, jeg har et godt øye for design, jeg liker å skrive), kanskje kan jeg bli med i et sånt firma som skriver sanger til konfirmasjoner og slikt, kanskje jeg kan anmelde teater, folkene på jobbkurset jeg går på virker som de tenker at det er mye jeg kan og er flink til og det gjør at jeg begynner å tro litt på det selv og det blir litt spennende til høsten med å se etter muligheter som kanskje kan være noe helt annet enn butikk. Og jeg er stolt av at jeg er så åpen for å tenke annerledes og nytt etter sommerferien for å finne noe virkelig karolinsk der jeg ideelt sett virkelig kan bruke engasjementet mitt. Det blir spennende 😉

*

Konklusjonen er altså at den første halvdelen av 2017 har inneholdt mange finheter og jeg gleder meg til å finne ut hva jeg vil like særlig godt i tiden fremover. Ellers kommer neste innlegg mandag regner jeg med så da bables vi. God fornøyelse, takk for interessen og det er bare å låne ideen til dette innlegget om man vil det (og føle seg fri til å bytte ut musikal med musikk for eksempel hvis det skulle være mer relevant eller velge andre egne vrier rundt omkring). Og ha en riktig fin helg =D

 

Grusomme Meg 3 og ymse annet :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint fordi det er ferie fra jobbkurset om tre dager og da er det rett og slett stengt der og ergo ferie for meg i tre uker. Tre uker som vil inneholde både Stavanger og Stavern i den rekkefølgen. Det blir fint. Ellers har jeg nå brukt Billettservice-gavekortet jeg fikk i bursdagsgave og har bestilt billett til Kollaps i Kulissene lørdag 16. september, jeg endte opp med å bestille to bøker til på nettet i går som jeg kommer til å få i posten alt på torsdag antakelig og jeg har fått tak i en del klær og filmer og bøker og slikt for bursdagspenger og det er kos. Og for tiden handler livet mest om å spille De Blob på Nintendo Wii (noe som er litt vanskelig å finne tid til, men jeg får det til likevel), det handler om å lese masse og det handler om fargelegging og tegnedilla og andre kreative finheter. Og ja, jeg har det i grunnen ganske fint for tiden så yay =D

For øvrig var lørdag begivenhetsrik for jeg bestemte meg for å gå i Pride-paraden sammen med Human-Etisk Forbund et stykke, men så skulle jeg treffe dem i en gate på Grønland som jeg rett og slett ikke klarte å finne frem til fordi jeg av og til har eksepsjonelt håpløs stedsans. Og så tenkte jeg å bare stå og se på paraden og så bare hoppe inn når Human-Etisk Forbund dukket opp og så sto jeg og så på den i strålende fint vær i ca en halvtime uten at jeg så dem. Deretter endte jeg opp med å gå litt uten mål og mening med det resultat at jeg gikk rundt basically hele Grønland og brukte tjue minutters tid på det før jeg omsider endte opp ved en t-banestasjon og tok t-banen til Nasjonaltheatret. Der endte jeg opp med å gå sammen med noen totalt ukjente folk i paraden i tjue minutters tid fordi jeg liksom hadde bestemt at jeg SKULLE gå litt i paraden i alle fall og så sjekket jeg klokka mi og så at det plutselig var snakk om en halvtime til man skulle entre kinosalen for å se Grusomme Meg 3 på Colosseum og da brukte jeg tjue minutter på å komme meg fra der jeg var i paraden og Nasjonaltheatret t-banestasjon fordi det var himla mye folk. Og så var det å forte seg på første t-bane til Majorstuen og så forte seg til kinoen som nådde fem minutter før man var ment til å entre salen. Så lørdag fikk jeg både gått i parade, sett på parade, surret meg bort på Grønland og rukket å kjøpe snacks i siste sekund før en kinoplan.

Hva angår Grusomme Meg 3 var dette ellers den beste scenen:

<3 <3 <3

Her er ellers en trailer for filmen:

Og da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse:

Grusomme meg 3

Hva angår animasjonsfilmer er Grusomme Meg-filmene gode eksempler på filmer man på ingen måte trenger å se, men som byr på helt ålreit og tidvis brilliant humor om man ser dem. Personlig liker jeg fortsatt den første filmen i serien desidert best (det er den ene av filmene i denne serien som jeg faktisk har på dvd), men de andre funker fett nok hvis man vil ha litt lett underholdning der de som definitivt stjeler showet er the Minions. Med det sagt så har Grusomme Meg 3, som er filmen jeg skal anmelde her, et problem som trekker ned en hel del og det er at jeg fant den litt for forvirrende og føler den prøvde å sjonglere litt for mange historier på en gang. Det er fortsatt fornøyelig og artig, men likevel.

Uansett. Det handler om Gru som nå er gift familiefar som har lagt skurkekarrieren på hylla. Så mister han jobben etter et uheldig møte med en ny skurk som mentalt sett fortsatt lever på 80-tallet og da er det jo enda godt at det finnes distraksjoner i form av at Gru finner ut at han har en tvillingbror som han drar for å besøke. Hovedplottene er «tvillingbror»-historien og «ny superskurk»-historien og det kunne funket fint om det var kun disse to historiene. Men så handler det også om Grus kone som prøver å utvikle et godt forhold til Grus barn, det handler om Minion-karakterene som mye av filmen har sitt helt eget plott og det handler om enhjørningsfrelste Agnes på jakt etter en enhjørning og så hopper det tilsynelatende sporadisk mellom alle disse historiene i en film som dramaturgisk sett virkelig ikke henger på greip. Og alle historiene er jo underholdende nok og det er nok av artige og sjarmerende øyeblikk, men jeg syns det ble litt for masete og forvirrende og det trekker for min del en del ned.

Rent utenom dette så er denne filmen dog skikkelig super. Det er fargerikt og fint animert, det er kule karakterer, det er et flott 80-tallspreget soundtrack som setter stemningen godt og Minions-karakterene er like herlige som før.

Og det var en scene her som jeg elsket der Minions havner på en slags sangkonkurranse og synger en tullespråks-versjon av «I am the very model of a modern major general» fra Pirates of Penzance (en sang jeg elsker fra en musikal/operette jeg er skikkelig fan av). Og jeg fryder meg sånt over slike øyeblikk som kan virke rare og tilfeldige for de fleste, men gir frydefulle nerdepoeng om man kjenner bakgrunnen det kommer fra og sitter og smiler litt ekstra mens man ser på mens man tenker på hvordan dette er en sånn ting som kan snik-geekifisere barna som ser på.

Så jo da, jeg likte jo denne filmen, jeg syns bare at den prøvde å være litt for mye på en gang og at det var litt for forvirrende, dessuten irriterer det meg litt at man måtte se den i 3D om man ville se den på originalspråket siden jeg ikke liker 3D så godt. Dette er søtt, sjarmerende, trivelig og sympatisk og lett å like og igjen ikke noe man trenger å se, men om man ser den så har man det ålreit nok så det er jo kos. Og den scenen jeg nevnte er guddommelig brilliant 😉

Terningkast 4!

Oppsummeringsinnlegg for juni :)

Heisann! Det er lørdag, sola skinner og jeg har så mye å lese på fremover at det er helt magisk:

Jeg fant et regnbuefilter i forbindelse med Pride og regnbufisert i vei. Yay! Dette er ellers 9 bøker der noe er ting jeg bestilte i mai og noe er ting jeg har kjøpt for bursdagspenger og slikt og tenk, ingen av disse bøkene var en del av livet mitt i mai, men nå er de det og nå er dette ting jeg kan kose meg med å lese fremover =D Jeg kommer sikkert også til å besøke en og annen bokhandel i løpet av ferien kjenner jeg meg selv rett, jeg har fortsatt en del bursdagspenger som ikke er brukt og ja, jeg tror det vil være en ganske god stund før jeg ikke vil ha noe som helst å lese på =D En del av disse bøkene regner jeg med å anmelde etter hvert og hvis noen ser noe her de har særlig lyst til at jeg skal skrive om er det bare å si fra så tar jeg det gladelig til etterretning. 

Ellers har jeg tenkt litt på det med tog fordi en del av meg ikke helt forstår hvorfor det så ofte er tog folk går i for å vise engasjement eller feire ting eller liknende. Det er fakkeltog, 17. mai-tog, Pride-parader, 1. mai-tog, 8. mars-tog og så videre og hvorfor er det akkurat tog når det kunne vært mye annet i stedet? Hvorfor går man for noe i stedet for å drikke te for noe eller danse for noe eller mange andre mulige alternativer (jeg hadde elsket “drikk te for å vise engasjement”-kampanjer)? Og kanskje er litt av grunnen til at jeg ikke forstår dette helt det at jeg sjelden går for gåingens skyld i det hele tatt (noe som kan ha litt å gjøre med at jeg er temmelig bedagelig anlagt og lite sportslig av meg). Hvis jeg tar en spasertur så har jeg et mål med det som å komme til Liastua eller en kafé eller noe liknende, hvis jeg går i sentrum så går jeg for å komme til en butikk for eksempel, jeg går som regel alltid til noe og det er en del av meg som ikke forstår ideen med å gå uten at man skal gå til noe, men bare for å gå i seg selv eller for å vise at man støtter noe. Det føles så lite konkret, samtidig som det egentlig er en veldig håndfast og konkret ting å gjøre. Dette med å gå. Grunnen til at jeg tenker på dette er Pride-paraden der jeg i utgangspunktet tenkte at det var helt greit om jeg ikke gikk i den, men sto på sidelinjen og heiet. For jeg støtter Pride virkelig og jeg syns det er kjempeflott å feire mangfold, kjærlighet og åpenhet, men før har jeg pleid å se på den i stedet for å gå i den, noe som også har med at jeg virkelig liker å se på den også, jeg liker i grunnen alltid godt å se på mens andre gjør ting. Samtidig føles det mer og mer som juks bare å se på fordi ja, jeg liker å se på og det er mye av grunnen til at jeg har gjort det før, men det har også handlet litt om at det er mer komfortabelt og praktisk. Og det er så mange som ikke kan gå i Pride-paraden som virkelig ønsker å gå i den og da føles det feil å bare se på når jeg kan gå. Ingen sier at jeg må gå hele runden, ingen sier at jeg ikke kan gå et stykke sammen med Human-Etisk Forbund og så stå på sidelinjen og se på mens jeg heier i vei med et regnbueflagg etterpå. For det er helt greit å ikke gå i fakkeltog når man er redd flammer og bare tanken på å gå tett i tett med folk som bærer ting som brenner skremmer vettet av meg, men dette er en helt annen ting. Og jeg føler at jeg burde gjøre noe mer enn bare å ta regnbuefilter på ting og slikt, å gå i paraden selv hvis det bare er et stykke er å involvere meg litt mer. Jeg vet ikke om noe av dette gir mening, det var bare litt tanker.

*

Ellers: nå fant jeg dette:

Det er en veldig kul versjon av “One jump ahead” fra Aladdin med Adam Jacobs som spilte Aladdin på Broadway en periode. Yay!

*

Og da tenkte jeg å oppsummere juni bok- og filmmessig sett, en måned som inneholdt litt færre bøker enn håpet (mye fordi “The Trees” av Ali Shaw tok meg åtte dager å lese og da var det plutselig for lite igjen av måneden til å rekke å lese ut noe nytt), men til gjengjeld leste jeg veldig fine ting. Og så var det en ny film jeg så denne måneden og den var awesome. Da setter jeg i gang med oppsummeringen 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt av Ingvild Lothe

Fin diktsamling med noen særlig nære og skjønne øyeblikk. Terningkast 4!

– Hereville (how Mirka got her sword) av Barry Deutsch

Finurlig, sjarmerende og ganske super grafisk roman. Terningkast 5!

– Anton og andre uhell av Gudrun Skretting

Søt, fornøyelig og trivelig for barn og unge. Terningkast 5!

– All about Mia av Lisa Williamson

Fin og sympatisk ungdomsbok. Terningkast 5!

– The war that saved my life av Kimberly Brubaker Bradley

Interessant og velskrevet og ålreit nok. Terningkast 4!

– The hate U give av Angie Thomas

Veldig sterk, viktig og godt formidlet ungdomsbok som de aller fleste burde lese. Terningkast 5!

– And every morning the way home gets longer and longer av Fredrik Backman

Nydeligvakkersår bok som jeg elsket. Terningkast 6!

– The Trees av Ali Shaw

Interessant dystopi som var veldig fascinerende som ikke gjorde meg redd trær, selv om den åpenbart gjorde sitt beste for å gjøre skogen og trærne til noe oppriktig bekymrende. Terningkast 5!

FILMER

– Wonder Woman

Engasjerende, awesome og en av de beste superheltfilmene jeg har sett på lenge. Skikkelig girl power i tillegg.

*

Så, de siste tre bøkene og filmen er junis klare høydepunkter hva angår litteratur og film. Yay!

Da har jeg litt andre ting å ordne før jeg drar og slikt, men vi bables og neste innlegg kommer om noen dager.