Oppsummeringsinnlegg for juli :)

Heisann! Det er tirsdag og fra og med i morgen er det fascinerende nok august fordi denne måneden har gått aldeles for fort. Ellers så har jeg gjort for lite fornuftig i det siste, men jeg har spilt og lest mye og jeg har jo fått gjort noe konstruktivt med å være tilbake i praksis igjen og sånt. Der går ting ellers greit, sånn utenom at det for tiden er litt lite å gjøre og at jeg blir trøtt av å sitte foran datamaskiner store deler av dagen.

Og nå føles det som om jeg må finne et bedre ord enn “ellers” for å markere skifting av tema, men hjernen min virker ikke helt så her er i stedet Susan Egan på et nylig arrangement i New York der hun beviste at hun synger “I won’t say I’m in love” like fint nå som for tjue år siden da hun var Megara i originalversjonen av Disneys Hercules 🙂

Og nå kan jeg oppsummere juli, en måned der jeg så en film og leste hele ni bøker (sistnevnte leste jeg i løpet av dagen fordi det var en meget illustrert barnebok på 170 sider og slikt fyker jo av gårde for meg). Her kommer oppdateringen og så kommer neste innlegg om noen dager =D

Oppsummering av bøker og filmer i juli

BØKER

– Phoebe and her Unicorn av Dana Simpson

Smart og søt og en grafisk roman som rett og slett var en svært positiv overraskelse. Terningkast 5!

– The big empty life of Alphonse Tabouret av Sibylline, Capucine og Jérome d’Avian 

Lettlest, fengende og filosofisk grafisk roman som var ganske sær. Terningkast 4!

– Nevermoor: The trials of Morrigan Crow av Jessica Townsend

Fantasirik og sprudlende fortalt bok som minnet meg om følelsen jeg fikk for tjue år siden da jeg først leste Harry Potter. Flott begynnelse på en serie der jeg definitivt vil lese mer. Terningkast 5!

– Save the date av Morgan Matson

Sympatisk, kaotisk og engasjerende nok ungdomsbok om familie og forviklinger og slikt. Terningkast 4!

– Children of blood and bone av Tomi Adeyemi

Spennende og flott formidlet afrikansk-inspirert fantasy som er veldig verdt å lese om man vil lese nytenkende og smart fantasy med supre karakterer og mye dramatikk. Terningkast 5!

– Spinning Silver av Naomi Novik

Fascinerende, eventyrlig og velskrevet, men litt forvirrende og ikke fengende nok. Likevel mest fin. Terningkast 4!

– Geekerella av Ashley Poston

Geeky og søt vri på Askepott med stor nerdefaktor og masse sjarm. Terningkast 5!

– Undead Girl Gang av Lily Anderson

Underholdende, magisk mysterium om vennskap og wicca. Terningkast 5!

– My magical life av Zach King

Fint illustrert og svært lettlest om tryllerier og annet fornøyelig. Terningkast 4!

FILMER

– Mamma Mia 2: Here we go again

Svært underholdende og fin musikal som kanskje er noe banal og forutsigbar, men det gjør liksom ingenting siden man koser seg sånn. Terningkast 5!

*

Da er oppsummeringsinnlegget klart og neste innlegg kommer om noen dager. Vi bables og god fornøyelse!

Mamma Mia 2 :)

Heisann! Det er skikkelig sent og jeg skal legge meg straks, men først tenkte jeg å dele et raskt lite blogginnlegg.

Og siden sist har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg har vært på biblioteket og lånt syv bøker og slikt er alltids kjekt. Dessuten har jeg spilt alt for mye Nintendo og gledet meg over de første tre episodene av den nye sesongen av Orange is the new black. 

Og så har jeg sett denne filmen:

Og nå tenkte jeg å poste en anmeldelse av Mamma Mia 2 før neste innlegg kommer om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Mamma Mia 2: Here we go again

Jeg og den første Mamma Mia-filmen har hatt et stormfullt forhold. Først likte jeg den veldig godt da jeg så den på kino med moren min, deretter hadde jeg en periode der jeg ble ganske påvirket av filmkritikere på Youtube som var temmelig negative overfor Mamma Mia, så innså jeg at det var dumt å bli påvirket av filmkritikere fordi det viktigste var hva jeg mente selv og landet på min nåværende konklusjon som er en nøytral posisjon der jeg anser det som en klar firer terningkastmessig sett.

Og på en måte var forholdet mitt til Mamma Mia 2 litt i samme dur, bare at her startet jeg med å være skikkelig skeptisk før jeg for en måneds tid siden nådde en mer nøytral posisjon der jeg var sånn «hm, det kan kanskje være gøy å sjekke ut sånn for moro skyld» før jeg fra for to uker siden har vært mer «å, jeg vil se denne filmen skikkelig mye, la oss se den og sammen, mamma», noe vi altså gjorde i dag. Og jeg liker faktisk denne oppfølgeren skikkelig godt.

På mange måter er Mamma Mia 2 en ganske banal og unødvendig film og jeg innser at en svakhet er at mange av de beste og mest interessante Abba-sangene ble brukt i den første filmen (noe filmskaperne åpenbart må ha skjønt og siden noen av sangene fra første filmen brukes også her), men i noen tilfeller bare gir man seg hen til en film og koser seg selv om man objektivt sett innser at det ikke egentlig er en så veldig sterk film i det store og det hele.

Og for min del så hadde jeg det jo veldig gøy, selv om kino-opplevelsen ble litt amputert av at det å svette i hjel av varme distraherer litt fra å føle nok følelser (jeg skulle gjerne blitt rørt av en scene sent i filmen som nok var ment til å være rørende, men der og da lengtet jeg mest etter luft) sånn ellers. For dette er en film som underholder og sjarmerer og som har godt skuespill, god sang og pene, så vel som sympatiske skuespillere i tillegg. Særlig elsket jeg Waterloo-scenen, men jeg likte det meste i grunnen. Det er også en bedre story her enn i den originale Mamma Mia sånn jeg ser det og jeg likte hvordan det gled sømløst mellom hovedplottet om Sophie og hotellet hun skal åpne og flashbacksene om Donna og de tre mulige fedrene til Sophie.

(Dessuten koste jeg meg med matematikk i kinosalen fordi det etableres at Sophie er 25 år i filmens nåtid og det betyr at nåtiden er i 2005 siden det også etableres at Sophie er født i 1980, basert på at flashbacksene med Donna og de tre mulige fedrene er fra 1979. Når det også etableres at Cher hadde en affære med Fernando i 1959 betyr det at Donna antakelig ble født i 1960 og siden Donna spiltes av Meryl Streep satt jeg og frydet meg over at dette innebærer at Meryl Streep antakelig spilte en karakter som er yngre enn moren min, som er født i 1958. Jeg tenker for mye, jeg klarer ikke å skru av hjernen mens jeg er på kino.)

Og denne anmeldelsen er muligens litt rotete, men i alle fall likte jeg denne filmen, jeg syns den var sjarmerende og kul og underholdende nok i massevis (selv om jeg fortsatt liker originale musikaler bedre enn jukebox-musikaler), jeg syns Cher var kul, jeg syns de som spilte de mulige pappaene til Sophie som unge var gode eye candy-tilfeller, jeg liker at alle involvert i denne filmen åpenbart koste seg masse og jeg liker at Pierce Brosnan var bevisst sine begrensninger og sang mye mindre enn i den første filmen (han er langt flinkere til å være kjekk enn til å synge).

Og jeg hadde det i det hele tatt så gøy at jeg føler for å være ganske snill og gi terningkast 5, godt hjulpet av atmosfære og fotografi som også var helt topp.

Kortomtaler av fine bøker og ymse annet :)

Heisann! Det er onsdag og livet er fint selv om jeg er ferdig med ferie og har vært forkjølet siden søndag (men nå er jeg allerede mye bedre enn i går så det går fort fremover). Utover det så bruker jeg mye tid på Nintendo og Youtube (og å glede meg til neste sesong av Orange is the new Black som starter førstkommende fredag) og jeg tror også helgen blir fin siden jeg har tenkt meg på biblioteket OG antakelig skal se Mamma Mia 2 på kino hvis alt går etter planen. Dessuten er det spådd masse regn til helgen og nå har selv jeg nådd punktet der jeg ønsker meg regn (selv om det selvsagt hadde vært bedre om det kom på hverdager når jeg må sitte inne i åtte timer og drive med praksisting i stedet for de dagene da jeg har fri og faktisk kunne fått glede av finværet, jeg sitter foran ymse skjermer nok som det er og når det regner er å sitte inne det som frister mest og vips blir helgen bare mer av det samme, men man får ta det som det kommer). I en ideell verden skulle det jo vært slik at det våren, sommeren og høsten alltid var sol, lettskyet, litt vind og bittelitt over 20 pluss på dagen og at det alltid regnet hele natten sånn at man fikk alt det fine med regn og ikke det upraktiske med det og slik at man fikk den typen vær jeg liker best i hovedsak på dagen, men jeg innser at det ikke er jeg som styrer sånt så ja ja 😉 

Ellers så har de en sånn greie i USA kalt Jimmy Awards der tenåringer mellom 14 og 18 har vunnet pris for beste rolle i skolemusikaler og så er med på en utdeling/event i New York der to av dem vinner og får stipend til college til verdi av massemasse penger. Og så er det masse musikalsanger og medleyer som fremføres og det er musikalgeeky underholdning som man kan se mye fra på Youtube. Og den mannlige vinneren i år var altså Andrew Barth Feldman som man kan se her og som jeg syns var veldig flink:

Visstnok er han kun 16 år og mens han synger bra så er det man merker seg skuespillet som er imponerende godt gjennomført. 

Ellers har jeg lest mye fint denne sommeren, deriblant disse bøkene:

Nå tenkte jeg å dele litt “korte til å være meg”-anmeldelser av disse tre bøkene. God fornøyelse og så kommer neste innlegg til helgen 🙂

Et knippe miniatyr-omtaler av Staverns tre litterære høydepunkter

Som seg hør og bør har jeg brukt mye av tida på Stavern til å lese og det har føltes veldig fint. Imidlertid har tre bøker jeg har lest i det siste vært litt ekstra supre og i denne teksten tenkte jeg å dele noen korte omtaler av disse tre siden jeg «glemte» dem på Stavern og ikke rakk å skrive lange omtaler av hver av dem. Dessuten må jeg øve på å fatte meg i korthet i ny og ne.

Vi starter lett og sjarmerende med

Phoebe and her Unicorn av Dana Simpson

Jeg har en sånn greie med at jeg liker å starte måneden med bøker som det for meg går ekstra raskt å lese (eksempelvis grafiske romaner) og det var når sant skal sies hele grunnen til at jeg kjøpte boka Phoebe and her Unicorn, en bok jeg trodde bare ville være søt og fornøyelig nok, men ikke noe særlig mye mer.

Dog var denne boka en meget positiv overraskelse for her hadde jeg ikke egentlig de største forventningene, godt hjulpet av et veldig sukkersøtt rosa cover som heller ikke fikk boka til å se så interessant ut, men så var denne boka skikkelig smart, vittig og underholdende. Dette er en bok med tegneserier som minner om Tommy og Tigern på en innmari fin måte og en bok som leker med alle ideene en kanskje har om enhjørninger og gir dem en unik vri.

Og det gjør kanskje ikke dette til en bok alle MÅ lese av den grunn, men det er en bok som er veldig verdt det for det er ikke perfekt og tegnestilen er ikke den mest appellerende i hele verden, men det er himla sjarmerende, svært artig og veldig lett å like, samtidig som det er en fin påminnelse om at bøker kan være mye bedre enn forventet heldigvis.

Terningkast 5!

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow av Jessica Townsend

Jeg kjøpte nesten denne boka i London, men så gjorde jeg det ikke likevel og så angret jeg og så anskaffet jeg denne boka i juni og angret ikke i det hele tatt. For dette er en sånn veldig fornøyelig og fantasirik bok for barn og unge som også er en av de få bøkene som har blitt sammenliknet med Harry Potter og faktisk i stor grad lever opp til sammenlikningen.

Å oppsummere denne boka på en god måte føles bortimot umulig, men her handler det om forbannelser, magi, konkurranser og mye mer i en bok som virkelig føles original og nyskapende og som er en fantastisk begynnelse på en serie der man får skikkelig lyst til å lese mer. Og selv likte jeg denne boka fordi den er flott fortalt; sånn i tillegg til å ha supre karakterer, en ekstra super hovedperson i Morrigan og en generelt sett fortryllende stemning som gjør at alt føles kriblende og sprudlende og fascinerende fra a til å.

Om man skal kommentere på noe så bruker denne boka litt tid på å komme ordentlig i gang og noen av karakterene kunne vært enda mer utviklet, men dette er likevel en bok som mer enn mange andre bøker virkelig ga meg følelsen jeg fikk da jeg først leste Harry Potter og ga meg hen til en verden av magi der alt føltes mulig.

Terningkast 5

Children of blood and bone av Tomi Adeyemi

Afrikansk-inspirert Fantasy for ungdom med supergode kritikker på nettet hørtes for meg ut som en så god deal at det ikke var det spor rart at jeg kjøpte Children of blood and bone i slutten av juni og denne boka er virkelig veldig flott.

Her har vi en Fantasy som til tross for en del klassiske elementer føles riktig original og vi har en bok som har over 500 sider, men fyker av gårde og er svært actionfylt uten noen gang å føles heseblesende. Denne boka føles litt som en film, så godt fortalt er den og den skaper karakterer man blir glad i og heier på og en historie som engasjerer (og opprører fordi det er Fantasy, men da Fantasy med flere paralleller til rasisme og andre utfordringer mange afro-amerikanere møter på i det virkelige liv).

Sånn jeg ser det føles denne boka viktig og mens det finnes nok av små svakheter om man leter litt (karakteren Inan føltes for eksempel ikke like klar og velutviklet som de to andre fortellerkarakterene, Amari og Zelie, det var litt romantikk som føltes unødvendig og slutten var litt for cliffhanger på en måte som gjør at jeg kommer til å bli gal innen bok to kommer i 2019), så føles det som småting i en bok som er veldig verdt å lese om man vil lese virkelig spennende afrikansk-inspirert Fantasy med magi og action og en dose kjærlighet i tillegg.

Terningkast 5

*

Håper disse kortomtalene var interessante og vekket interessen for disse finhetene av noen bøker 🙂

Smakebit på søndag og noen bilder fra København :)

Heisann! Det er søndag og livet er fint sånn utenom at jeg herved er ferdig med ferie og i morgen skal tilbake i praksis og så er det tilbake til hverdagen. Heldigvis er praksisjobben veldig fin og hyggelig, tiden går fort og jeg driver med ting jeg liker og det eneste som egentlig er synd er at jeg må stå opp seks (men selv i helgene står jeg opp senest åtte så det burde gå greit) og at jeg har en praksis der jeg ser på dataskjermer hele dagen og så er jeg dum nok til å bruke alt for mye tid på internett, Nintendo og nettbrettspill før praksis og etter praksis på dagen så jeg blir alt for sliten i øynene. Men jeg har tenkt å lage en regel for meg selv om å ikke drive med spill på nettbrettet eller Nintendo 3DS på t-banen og å prøve å få gått mer spaserturer på ettermiddagene eller noe, det finnes jo alternativer selv om det er litt vanskelig å vite hva man skal finne på i stedet når man ikke egentlig har så stort nettverk nærmeste familie. Det ordner seg. 

Uansett føler jeg meg likevel ikke helt ferdig med ferie for alt første helgen i august skal jeg til Gøteborg med faren min, broren min, broren min sin samboer og vesle Olav og utover det så pleier jeg ofte ikke å føle at hverdag er skikkelig hverdag før nærmere september fordi det er da høstlige arrangementer begynner og slikt. 

Ellers tenkte jeg nå å være med på smakebit på søndag før jeg deler litt bilder fra København fordi yay, jeg har vært i København en tur denne uka.

Boka jeg leser nå er denne:

Bildet er lånt fra Goodreads-siden til boka som bildet er link til og boka er “Spinning Silver” av Naomi Novik.

Her er Goodreads sitt synopsis for denne boka:

Miryem is the daughter and granddaughter of moneylenders… but her father isn’t a very good one. Free to lend and reluctant to collect, he has loaned out most of his wife’s dowry and left the family on the edge of poverty–until Miryem steps in. Hardening her heart against her fellow villagers’ pleas, she sets out to collect what is owed–and finds herself more than up to the task. When her grandfather loans her a pouch of silver pennies, she brings it back full of gold.

But having the reputation of being able to change silver to gold can be more trouble than it’s worth–especially when her fate becomes tangled with the cold creatures that haunt the wood, and whose king has learned of her reputation and wants to exploit it for reasons Miryem cannot understand.

Personlig liker jeg denne boka, men jeg håpet på å like den enda litt bedre. For noen få år siden skrev nemlig Naomi Novik “Uprooted” som var en ganske eventyrlig bok som kanskje var min favoritt om jeg måtte velge én bok i 2015 og det var litt av grunnen til at jeg anskaffet “Spinning Silver” som skulle være litt i samme stil. Og på mange måter er fortellerstilen ganske lik, men “Spinning Silver” føles mindre fengende (skjønt det kan handle litt om at jeg nå har veldig mange andre bøker som det frister mer å lese på, men så foretrekker jeg å holde på med en bok om gangen) og er også mer forvirrende siden det er flere fortellerstemmer og ikke tydelig nok markert hvem som forteller når, noe som gjør at man må følge nøye med for å skjønne at “å, det er han som forteller nå ja”, noe som krever en tålmodighet jeg kanskje egentlig ikke har så mye av når det er over 25 plussgrader. Jeg tror egentlig jeg skulle lest denne boka på vinteren i stedet. På den positive siden er det fortsatt svært velskrevet og det er en veldig smart vri på en historie som er smått inspirert av “Rumpelstiltskinn”, men er noe helt eget. Og det er atmosfærisk og fascinerende, jeg bare gleder meg litt til å lese ut denne boka i løpet av i dag sånn at jeg kan lese noe som fenger mer.

Her er noen smakebiter:

?I am not your subject or your servant, and if you want a cowering mouse for a wife, go find someone else who can turn silver to gold for you.? 

*

Because that’s what the story’s really about: getting out of paying your debts. That’s not how they tell it, but I knew. My father was a moneylender, you see.

*

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*

Og nå tenkte jeg å dele noen bilder fra København-turen min 🙂

Her har vi en sidegate i Strøget i København der det var en fin gatelykt 🙂

Her har vi hotellfrokost <3

Hotellet hadde en lounge der man kunne forsyne seg fritt med alt man ser på dette bordet og drikke ikke vist på bildet og så bare sitte ute eller inne der og kose seg på kvelden for en ikke så alt for dyr penge.

Dette bildet ble tatt på Tivoli <3 Fineste fornøyelsesparken som finnes fordi den føles mer som en oase enn bare stress og mas og den er like koselig om man ikke kjører ting som om man kjører massevis med attraksjoner 🙂

Jeg var på museum 🙂

Og jeg kjøpte godteri og hjernetrim (og en skikkelig kul liten boks med spørsmål som man kan stille folk i sosiale sammenhenger hvis man er håpløs på small talk og syns det er mye mer interessant uansett å vite hva som for eksempel er noens yndlingsbok enn hvor de jobber) og viktigst av alt!

Bøker!!! Mer spesifikt engelske ungdomsbøker der jeg gleder meg særlig til å lese Geekerella fordi jeg har hørt at den er veldig underholdende, The house with chicken legs fordi den har nydelige illustrasjoner (og sånt elsker jeg) og Undead Girl Gang fordi der noen bøker starter med et sitat fra et dikt for eksempel eller noe sånt så er sitatet valgt av forfatteren før romanen begynner en setning fra musikalen Into the Woods (noe som er pluss i boka om man er en musikalgeek sånn som meg). Og så har jeg hørt at Wild Beauty er vakkervakkert skrevet og Perfect Ten har en person i enhjørningsmaske på coveret som gjorde meg nysgjerrig så yay 🙂

Og nå skal jeg på biblioteket neste lørdag og jeg kan titte rundt i bokhandler i Gøteborg om to uker så jeg tror egentlig at jeg vil ha nok å lese på for en god stund fremover (også har jeg fortsatt gavekort på Ark Bokhandel til verdi av litt over 1000 kr igjen hvis det dukker opp noe annet essensielt litteraturmessig sett, tjihi) =D 

*

Uansett, neste innlegg kommer om noen dager og vil antakelig handle litt om noen av bøkene jeg har lest denne sommeren. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Noen bilder fra Stavern (og en liten digresjon) :)

Heisann! Det er mandag, jeg har et nytt spill til Nintendo 3DS og i går kom vi hjem fra Stavern etter to uker der og det var litt rart. Heldigvis er det fortsatt en uke med ferie før jeg skal tilbake i praksis igjen og om to dager drar jeg og mamma til København for en kort ferie i Danmark, noe som innebærer at jeg bare trenger å finne på noe for å få tida til å gå i morgen før jeg kommer til å ha nok å drive med noen dager. Ellers var det veldig fint på Stavern og en litt praktisk ting er at onkel C med familie tok over hytta og gladelig passer på katten Luna sånn at hun kan fortsette å kose seg med å være på eventyr rundt omkring ved hytta i en stund til. 

Og nå tenkte jeg å dele et knippe bilder fra Stavern og så kommer neste innlegg søndag da jeg kan bable om København-tur og slikt 🙂

Bilder fra Stavern

Vi starter lett med utsikten som alltid er herlig. Og mens vi var på hytta var vi superheldige med været (som grunnet litt vind og beliggenhet gjorde at det ikke var like varmt som det har vært i Oslo behagelig nok).

Hva angår været er jeg ellers litt usikker på hvor mye det er lov å sette pris på det for selv har jeg unngått den verste varmen og heller hatt det deilig og fint og mens jeg fortsatt syns det er for varmt (i hvert fall nå når jeg er tilbake i Oslo), så liker jeg en for varm sommer bedre enn en mer grå sommer da været er mer preget av regn og overskyede forhold. Og så er det en del av meg som syns sol føles fortjent siden jeg syntes vinteren føltes veldig lang og kald. I tillegg så har vi hatt noen somre på rad som har vært litt småskuffende og mens denne sommeren har vært rekordtørr så kan vi ikke si om det er tilfeldig eller om det virkelig er slik at vi må begynne å belage oss på alt for tørre somre før neste år for det er da vi virkelig kan bli ordentlig bekymret om den er like varm og tørr. 

Samtidig så har jeg også lest om hvordan finværet har en del konsekvenser i form av skogbranner og bønder som sliter og jeg innser selv at vi virkelig trenger litt regn nå. Jeg skjønner selv at det er feil at det skal være omtrent knusktørt i to måneder. Og det ideelle for min del hadde jo vært om det alltid var lettskyet på dagen og at det regnet hver natt sånn at man kunne sovne til lyden av regnet og våkne til duften av regn i lufta når man kom ut, men slapp å kle seg for det eller plages av det på dagen, men jeg innser at det er en naiv tanke. Og samtidig som jeg selv skjønner at naturen trenger regn så er det likevel en stor del av meg som har lyst til å nyte at det er spådd sol de dagene jeg er i København siden det er mer koselig å gå på strøget og Tivoli da enn i øs pøs regnvær. 

Og en del av meg sliter en del med spørsmålet om hvor etisk man skal være og hvor selvopptatt man har lov til å være for ikke bare med været, men med så mye annet så er det så mye som er mer viktig enn ens personlige følelser, samtidig som jeg ikke orker å være hundre prosent etisk alltid. Eksempelvis så handler jeg jo oftest på Lindex hvis jeg først handler klær, men jeg handler også i ny og ne på H&M fordi jeg liker mye av klærne der selv om jeg vet at de etisk sett ikke er det beste alternativet. Jeg er litt for glad i å bruke sugerør, jeg spiser kjøtt, jeg var i London i april og dit fløy vi, jeg har lest mye om Joss Whedon som ikke er så bra, men elsker Buffy likevel, jeg aner ikke hva jeg skal syns om de filmene med Johnny Depp som jeg har likt ganske godt etter det jeg har lest om Amber Heard og slikt, kan man like Pocahontas for animasjonen og musikken samtidig som man ser at den på mange måter er problematisk, kan man like filmene til Pixar kjempegodt selv om alt tyder på at John Lasseter, som var sterkt involvert i Pixar i mange år, har vært en gammel gris på veldig mange måter? Hva er den perfekte balansegangen og hva er det man har lov til å like uten å få alt for dårlig samvittighet for det og hva er det jeg virkelig ikke burde like i det hele tatt. Og skal man gå rundt å ha dårlig samvittighet hver gang man vet at man ikke er etisk perfekt eller er det viktigste at man i alle fall er bevisst. For bevisst er jeg jo og jeg tenker jo alltid masse, nesten for mye. Jeg bare orker ikke å ha dårlig samvittighet eller å bekymre meg hele tiden, mye av tiden gir jeg meg heller hen til øyeblikket og da kan det hende jeg ikke er perfekt etisk sett bestandig. 

Og angående været. Hvis jeg på Danskebåten sitter ute på dekk med en Cola i sol, med en lett vind og livet er herlig på onsdag, er det da tilgivelig eller burde jeg skamme meg dypt og inderlig fordi det at jeg koser meg med været har en del konsekvenser for andre igjen? Det er mye etisk som er så vanskelig når man har en sterk samvittighet, men også kanskje er litt selvopptatt uten å mene noe ondt ved det.

Nok om det, det var en skikkelig digresjon, sorry…

Her har vi et bilde fra en kafé i Stavern sentrum der det fantes matglade søte småfugler. Og ja, jeg er alt for glad i mobileffekter, men det må være lov 😉

Her har vi et bilde fra havna i Stavern sentrum og det er så idyllisk og fint 🙂

Jeg ble ellers med broren min, Hanna og vesle Olav på spasertur i Bøkeskogen i Larvik en dag der jeg var flink og gikk mye. Dessuten tok jeg bilde av tretaket og gjorde åpningen ekstra hjerteaktig med tegneskills på mobilen 😉

Og her har vi fineste, skjønneste, mest adorable Luna (som altså fortsetter ferien sin i Stavern, den heldiggrisen) <3

*

Som bildene viser så hadde jeg det altså skikkelig fint i Stavern. Dessuten fikk jeg lest masse og jeg fikk fargelagt og spilt Nintendo og drukket mye te og spist en hel del bringebær fordi jeg har helt dilla på sistnevnte for tiden. 

Og da kommer altså neste innlegg på søndag. God fornøyelse og fortsatt fin ferie til de som har det 🙂 

 

 

Oppsummeringsinnlegg for juni og ymse annet av interesse =D

Heisann! Fin ting, jeg har ferie!!! Og hvis flere har tid eller mulighet til å ta testen min hadde det vært kult, men hvis ikke så går det jo bra det og. 

For det er det som er for tiden, det meste går bra og riktignok finner jeg lett ymse småting å irritere meg over, men det meste er ganske fint i grunnen. Og jeg fikk massemasse penger og gavekort og slikt til bursdagen min så nå har jeg shoppet dette i dag:

Det er bøkene Elefant av Martin Suter (skjønnlitterær bok som er oversatt fra tysk til engelsk tror jeg om en mann som kommer over en liten rosa elefant som han må redde fra fæle vitenskapsmenn og sånt, kjøpt pga. tittelen og fordi jeg elsker elefanter), Save the Date av Morgan Matson (fordi jeg har lest og likt flere bøker av forfatteren og denne boka virker underholdende selv om jeg har lest at den er noe overfladisk og urealistisk), Spinning Silver av Naomi Novik (fordi jeg elsket Uprooted av samme forfatter og dette skal være en eventyrinspirert bok for voksne og sånt liker jeg veldig godt), Phoebe and her Unicorn av Dana Simpson (fordi enhjørninger er kule og jeg liker å starte måneden med grafiske romaner), The big empty life of Alphonse Tabouret av Sibylline Desmazieres (fordi det virket som en fascinerende, søt og sær grafisk roman) og The Children of Blood and Bone av Tomi Adeyemi (fordi det er en ny fantasy-roman for ungdom i en afrikansk-inspirert setting og en bok som har skikkelig flott omtale av såpass mange at jeg er temmelig nysgjerrig). Og så er det filmene Coco og Black Panther 🙂 

Og jeg har fortsatt masse penger og gavekort igjen og jeg har to andre bøker jeg også har planer om å pakke (sånn i tillegg til et knippe filmer og musikalcder) så det blir nok å kose seg med fremover =D

*

Ellers har Jason Robert Brown gitt ut en ny cd som jeg raskt har blitt veldig glad i (den heter “How we react and how we recover”, som er en av de kuleste cd-titlene jeg har hørt på lenge, og man finner den på Spotify, men også som spilleliste på Youtube med å trykke på ordet “cd”) og særlig denne sangen liker jeg skikkelig godt:

Denne sangen heter “Everybody knows” og er så smart og jeg elsker teksten og melodien og hvordan denne sangen har en slags letthet som gjør at det flyter så godt.

Ellers er det herved juli, livet er fint og etterpå drar jeg til Stavern så det neste blogginnlegget mitt kommer når jeg kommer tilbake (dvs. om to ukers tid) siden vi har internett der, men det vil prioriteres i litt mindre grad enn hjemme i Oslo naturlig nok. Og i en ideell verden får jeg skrevet masse (jeg har for eksempel egentlig lyst til å være med på Camp Nanowrimo, men jeg aner fortsatt ikke hva jeg skal skrive om, jeg vet bare hvilket tropes fra TvTropes jeg vil ha med i historien) fremover, det er i alle fall sikkert at jeg skal lese mye, fargelegge mye og tegne i vei i tillegg.

Og så er jo Stavern og hytta selve paradiset så ååå <3

*

Og da tenkte jeg bare raskt å oppsummere hva jeg leste og så i juni og så bables vi om to uker ca 🙂

Oppsummering av bøker og filmer i juni

BØKER

– Rabbit and Bear: Attack of the snack av Julian Gough og Jim Field 

Sjarmerende og fornøyelig liten bok for barn som også voksne kan finne underholdende nok. Terningkast 4!

– Barsel av Kristin Storrusten

Tidvis fin og artig diktsamling, men for min del ikke særlig relaterbar og dessuten litt for negativ. Terningkast 4!

– Prince and the Dressmaker av Jen Wang

Nydelig tegnet grafisk roman om toleranse og kjoler, prinser og å finne sin egen vei. Jeg likte denne boka skikkelig godt og tror den er både viktig og fornøyelig lesning for de fleste. Terningkast 5!

– Radio Boy: Revenge of the Granddad av Christian O’Connell

Underholdende, smart og morsomt om radio, drømmer og familie. Åpenbart ment mer for barn enn voksne, men det spiller jo ingen rolle. Terningkast 5!

– They both die at the end av Adam Silvera

Fantastisk tittel og fascinerende konsept i en velskrevet bok som jeg likevel fant litt treg og frustrerende, dessuten så har alt jeg har lest av Adam Silvera hatt så deprimerende premisser at det føles så meningen at man skal bli deppa at jeg nærmest ubevisst blir anti-deppa på trass om det gir mening. Terningkast 4!

– Everything I never told you av Celeste Ng 

Sår, usedvanlig velskrevet og svært presis roman om familie og hemmeligheter som oppriktig er deprimerende fordi den ikke forsøker å være det, men så er det så nært og fint formidlet at man blir rørt uansett. Terningkast 5!

– Thornill av Pam Smy

Creepy, fint illustrert og ganske atmosfærisk blanding av vanlig roman og grafisk roman som for meg ikke overbeviste helt, men jeg anerkjenner at det var et godt forsøk. Terningkast 4!

– Girl made of stars av Ashley Herring Blake 

Såå relevant og viktig i skyggen av #metoo og en utrolig nydelig skrevet ungdomsbok om voldtekt, kjærlighet, vennskap, familie og med en dose mytologi og stjernestøv som binder alt sammen. Veldig verdt å lese selv om man føler alle følelsene. Terningkast 6!

– A lite too bright av Samuel Miller 

Ettertenksom, sær og poetisk om familie, en togreise, litteratur og ymse annet i en bok som likevel ikke egentlig engasjerte meg så jeg prioriterte den nesten ikke før i går da jeg leste de siste 200 sidene fordi jeg hadde lest såpass at jeg ville lese resten før juli. Terningkast 4!

FILMER

– Ocean’s 8 

Meget underholdende og etter min mening smart og feministisk “stjele ting”-film som jeg likte ganske godt. Terningkast 5!

– Love, Simon

Søt, velspilt, sympatisk og veldig fin high school-film som føles viktig fordi den også handler om homofili på en litt mer hverdagslig måte enn det ofte er ellers. Terningkast 5!

***

Da bables vi post-Stavern =D